Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Posiadam redmi note 4g i zasięg internetu nie zmienia się praktycznie wogóle.Nawet w dużym mieście łapie mi tylko 3g z maksymalnym pobieraniem do 300 kB/s

Da się to jakoś naprawic ?

System Miui global ,karta z Play

Edytowane przez lolek102
Opublikowano

Skoro masz GLOBAL rom to z poziomu tego miejsca, z którego zrobiłeś screenshota najwygodniej sprawdzić aktualizację, jak nie znajduje to oznacza, że ma najnowszy rom.

Możesz spróbować przejrzeć ustawienia APN, ja również mam w sieci PLAY, oto moje ustawienia

f8ad7fc327048ee9065e904e98286e92.jpg

Opublikowano
42 minuty temu, rutqov napisał:

Skoro masz GLOBAL rom to z poziomu tego miejsca, z którego zrobiłeś screenshota najwygodniej sprawdzić aktualizację, jak nie znajduje to oznacza, że ma najnowszy rom.

Możesz spróbować przejrzeć ustawienia APN, ja również mam w sieci PLAY, oto moje ustawienia

Mam identyczne ustawienia.

Może to być wina slotu na kartę SIM ?

Opublikowano (edytowane)

Raczej nie bo u mnie na obu mam 4g, sim 1 PLAY sim 2 Nju.

Musze zadać banalne pytanie ale ważne, w preferowanych opcjach masz zaznaczone 4g/3g/2g? 

Możesz spróbować zmienić np na 2 G i później na 4g/3g/2g, czasami to pomaga i "wskoczy".

Dodam że w Play to musisz mieć wybranego operatora PLAY a nie np roaming krajowy Plus PLAY bo wtedy będziesz miał tylko 3g. 

Edytowane przez rutqov
Opublikowano

widzę, że masz obok zasięgu ikonę R w kółeczku to oznacza, że jesteś w roamingu, czyli nie w sieci macierzystej PLAY i stąd nie przełącza się na 4G.

Czy w miejscowości, w której się znajdujesz jest na pewno zasięg 4G PLAY? 

U mnie po odznaczenia wybierz automatycznie ukazuje się taki wachlarz opcji, zawsze mam automat wtedy jeżeli jako preferowany typ ma się LTE to o ile to możliwe przełącza się na LTE a jak w danym miejscu najszybszą prędkością jest 3g to pozostaje 3g itd.

b6bc86f6577fa54251932a373d92d03b.jpg

Opublikowano (edytowane)

Mam do wyboru tylko te, i nie mogę zmienić na sieci 4g bo przełącza się od razu na 3g.

W innych telefonach internet działa normalnie np. redmi note 3 pro.

Screenshot_2017-01-30-09-24-28-096_com.android.phone.png

Edytowane przez lolek102
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
8 minut temu, krainawilka napisał:

Ktoś miał podobny przypadek? Czemu sieci są zakazane?

Chyba trzeba by Playa zapytać. Sprawdziłem u siebie i zakazane mam tylko wszystkie Orange. Reszta dozwolona.

Opublikowano

Miałem tak z 2 miesiące temu, narzeczona 3 dni temu. Konieczny jest telefon na infolinie Playa. Nam zresetowali jakieś ustawienia i dopisali na sztywno np. T-Mobile i działa :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...