RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Cześć jest to mój pierwszy post na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość. Kupiłem Redmi 4 Pro po okazyjnej cenie od kolegi, było tam zainstalowane syfmiui, pewnie kupił od goldiego. Szybko zdecydowałem się na odblokowanie bootloadera, złożyłem wniosek i otrzymałem smsem akceptacje. Wycztytalem ze na romeir china dev tylko idzie zdjęć blokadę bootloadera, wiec zainstalowałem ów rom przez mi flasha, następnie pobrałem miunlock, zalogowałem się i zaczęły się pierwsze problemu couldn"t verify device na 50 %, testowane na xp i win 10, bez powodzenia. Po tym incydencie, nie rezygnowałem, pobrałem wiec rom global i china, wgrałem przez updater rom china stable bo global stable nie chciał się wgrać i uzyskałem tym zabiegiem brak dostępu do edl, gdzieś czytałem ze na china stable tez można zdjąć blokadę bootloadera, jednak to nie byla prawda. Posumujmy mam teraz china stable i brak dostepu do edl, jest blokada bootloadera. I teraz moje pytanie, czy da sie jakoś zdjąć tą blokade bootloadera na china stable, a jak nie to jak teraz wgrać china dev ? Proszę o pomoc, bo ja już wymiękam, a telefon bardzo mi się spodobał. PS. Przepraszam za błedy w pisowni, piszę to przed pracą, jak wrócę to poprawię, obiecuję.
Nezumi Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Spróbuj zaktualizować przez MiPCSuite, tutaj powinno pójść. Unlock powinien iść zarówno na stable, jak i na dev, testowałem na Redmi3, 3s, Mi5 x2, różne softy, raz stable, raz dev, raz global, raz china i zawsze szło. Trzeba jedynie pamiętać, aby konto na telefonie i na programie od odblokowania, było to samo.
hajim Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Spróbuj tego (metoda druga) . http://en.miui.com/thread-429397-1-1.html
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 2 godziny temu, Nezumi napisał: Spróbuj zaktualizować przez MiPCSuite, tutaj powinno pójść. Unlock powinien iść zarówno na stable, jak i na dev, testowałem na Redmi3, 3s, Mi5 x2, różne softy, raz stable, raz dev, raz global, raz china i zawsze szło. Trzeba jedynie pamiętać, aby konto na telefonie i na programie od odblokowania, było to samo. Telefon wogole nie chce sie polaczyc z mipc suite, pisze ze musze zaaktualizowac oprogramowanie w telefonie do najnowszej wersji, a jest najnowsza 8.1.3.0 China stable ;/
Nezumi Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Przed chwilą, RedBrick napisał: Telefon wogole nie chce sie polaczyc z mipc suite, pisze ze musze zaaktualizowac oprogramowanie w telefonie do najnowszej wersji, a jest najnowsza 8.1.3.0 China stable ;/ Ale podpinasz go w Recovery ta?
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) 11 minut temu, Nezumi napisał: Ale podpinasz go w Recovery ta? Nie, normmalnie z poziomu telfonu, jak podepne w trybie recovery, to pisze connect your device via usb. Na telefonie widac ze kabel podlaczony, ale pcsuite nie wykrywa go. 19 minut temu, hajim napisał: Spróbuj tego (metoda druga) . http://en.miui.com/thread-429397-1-1.html Nie mam china dev. Ale spróbuje. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez RedBrick
hajim Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Spróbuj. Wczoraj kolega miał podobny problem i tą metodą poszło.
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 Tylko jak zrobić factory settings, bo jak biore w telefonie factory data reset, te telefon sie tylko restartuje.
FromWP Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 3 minuty temu, RedBrick napisał: Tylko jak zrobić factory settings Sprawdź na tym romie co masz, czy masz takie ustawienia w opcjach programistycznych i tam się zaloguj na to samo konto:
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 7 minut temu, FromWP napisał: Sprawdź na tym romie co masz, czy masz takie ustawienia w opcjach programistycznych i tam się zaloguj na to samo konto: No mam takie ustawienia i wszystko zalogowane, ale nie idzie zrobic ustawien fabrycznych, bo telefon sie tlytko restartuje i nic sie nie zmienia. Jest taka zakladda i pisze ze zablokowany, biore add account and device i pojawia sie okienko z 86023 chinskie znaki i hardware. Restartuje do fastboot, uruchamiam miunlock i dalej couldnt, verify device.
FromWP Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 2 minuty temu, RedBrick napisał: biore add account and device i pojawia sie okienko z 86023 chinskie znaki i hardware Tam trzeba się ponownie zalogować na to samo konto co w ustawieniach telefonu. Tylko widać w chińskim romie jest po chińsku, ale bez tego nie odblokujesz.
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) 8 minut temu, FromWP napisał: Tam trzeba się ponownie zalogować na to samo konto co w ustawieniach telefonu. Tylko widać w chińskim romie jest po chińsku, ale bez tego nie odblokujesz. Ale jak skoro nie pojawia sie okienko do logowania ? Edit: Wylogowałem sie z konta w sustawieniach, potem weszłem w to status unlock i tam dosałem konto z id i hasłem. Znowu fastboot itd i dalej couldnt verify device Edytowane 28 Stycznia 2017 przez RedBrick
FromWP Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 W globalu opcje logowania pojawiają się po kliknięciu odblokuj, jak to jest w chińskim nie wiem. Niepotrzebnie ten rom china instalowałeś. Teraz to chyba jedynie przez to MiPcSuite (ale chińską wersję) lub MiFlashem, ale w download zainstalujesz global dev i tam to będzie w ludzkim języku.
RedBrick Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 5 minut temu, FromWP napisał: W globalu opcje logowania pojawiają się po kliknięciu odblokuj, jak to jest w chińskim nie wiem. Niepotrzebnie ten rom china instalowałeś. Teraz to chyba jedynie przez to MiPcSuite (ale chińską wersję) lub MiFlashem, ale w download zainstalujesz global dev i tam to będzie w ludzkim języku. Nie moge wejsc w tryb donload telefon po kliknieciu w download tylko sie resatartuje.
mrosi Opublikowano 28 Stycznia 2017 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi