Skocz do zawartości

Nie mam siły do tego REDMI 4 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jest to mój pierwszy post na tym forum, wiec proszę o wyrozumiałość.

Kupiłem Redmi 4 Pro po okazyjnej cenie od kolegi, było tam zainstalowane syfmiui, pewnie kupił od goldiego.

Szybko zdecydowałem się na odblokowanie bootloadera, złożyłem wniosek i otrzymałem smsem akceptacje.

Wycztytalem ze na romeir china dev tylko idzie zdjęć blokadę bootloadera, wiec zainstalowałem ów rom przez mi flasha, następnie pobrałem miunlock, zalogowałem się i zaczęły się pierwsze problemu couldn"t verify device na 50 %, testowane na xp i win 10, bez powodzenia.

Po tym incydencie, nie rezygnowałem, pobrałem wiec rom global i china, wgrałem przez updater rom china stable bo global stable nie chciał się wgrać i uzyskałem tym zabiegiem brak dostępu do edl, gdzieś czytałem ze na china stable tez można zdjąć blokadę bootloadera, jednak to nie byla prawda.

Posumujmy mam teraz china stable i brak dostepu do edl, jest blokada bootloadera.

I teraz moje pytanie, czy da sie jakoś zdjąć tą blokade bootloadera na china stable, a jak nie to jak teraz wgrać china dev ?

Proszę o pomoc, bo ja już wymiękam, a telefon bardzo mi się spodobał.

PS. Przepraszam za błedy w pisowni, piszę to przed pracą, jak wrócę to poprawię, obiecuję.

Opublikowano

Spróbuj zaktualizować przez MiPCSuite, tutaj powinno pójść. Unlock powinien iść zarówno na stable, jak i na dev, testowałem na Redmi3, 3s, Mi5 x2, różne softy, raz stable, raz dev, raz global, raz china i zawsze szło. Trzeba jedynie pamiętać, aby konto na telefonie i na programie od odblokowania, było to samo.

Opublikowano
2 godziny temu, Nezumi napisał:

Spróbuj zaktualizować przez MiPCSuite, tutaj powinno pójść. Unlock powinien iść zarówno na stable, jak i na dev, testowałem na Redmi3, 3s, Mi5 x2, różne softy, raz stable, raz dev, raz global, raz china i zawsze szło. Trzeba jedynie pamiętać, aby konto na telefonie i na programie od odblokowania, było to samo.

Telefon wogole nie chce sie polaczyc z mipc suite, pisze ze musze zaaktualizowac oprogramowanie w telefonie do najnowszej wersji, a jest najnowsza 8.1.3.0 China stable ;/

Opublikowano
Przed chwilą, RedBrick napisał:

Telefon wogole nie chce sie polaczyc z mipc suite, pisze ze musze zaaktualizowac oprogramowanie w telefonie do najnowszej wersji, a jest najnowsza 8.1.3.0 China stable ;/

Ale podpinasz go w Recovery ta?

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Nezumi napisał:

Ale podpinasz go w Recovery ta?

Nie, normmalnie z poziomu telfonu, jak podepne w trybie recovery, to pisze connect your device via usb. Na telefonie widac ze kabel podlaczony, ale pcsuite nie wykrywa go.

19 minut temu, hajim napisał:

Spróbuj tego (metoda druga) .

http://en.miui.com/thread-429397-1-1.html

Nie mam china dev. Ale spróbuje.

Edytowane przez RedBrick
Opublikowano
3 minuty temu, RedBrick napisał:

Tylko jak zrobić factory settings

Sprawdź na tym romie co masz, czy masz takie ustawienia w opcjach programistycznych i tam się zaloguj na to samo konto:

Opublikowano
7 minut temu, FromWP napisał:

Sprawdź na tym romie co masz, czy masz takie ustawienia w opcjach programistycznych i tam się zaloguj na to samo konto:

No mam takie ustawienia i wszystko zalogowane, ale nie idzie zrobic ustawien fabrycznych, bo telefon sie tlytko restartuje i nic sie nie zmienia.

Jest taka zakladda i pisze ze zablokowany, biore add account and device i pojawia sie okienko z 86023 chinskie znaki i hardware. Restartuje do fastboot, uruchamiam miunlock i dalej couldnt, verify device.

Opublikowano
2 minuty temu, RedBrick napisał:

biore add account and device i pojawia sie okienko z 86023 chinskie znaki i hardware

Tam trzeba się ponownie zalogować na to samo konto co w ustawieniach telefonu. Tylko widać w chińskim romie jest po chińsku, ale bez tego nie odblokujesz.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, FromWP napisał:

Tam trzeba się ponownie zalogować na to samo konto co w ustawieniach telefonu. Tylko widać w chińskim romie jest po chińsku, ale bez tego nie odblokujesz.

Ale jak skoro nie pojawia sie okienko do logowania ?

Edit: Wylogowałem sie z konta w sustawieniach, potem weszłem w to status unlock i tam dosałem konto z id i hasłem. Znowu fastboot itd i dalej couldnt verify device

Edytowane przez RedBrick
Opublikowano

W globalu opcje logowania pojawiają się po kliknięciu odblokuj, jak to jest w chińskim nie wiem. Niepotrzebnie ten rom china instalowałeś. Teraz to chyba jedynie przez to MiPcSuite (ale chińską wersję) lub MiFlashem, ale w download zainstalujesz global dev i tam to będzie w ludzkim języku. 

Opublikowano
5 minut temu, FromWP napisał:

W globalu opcje logowania pojawiają się po kliknięciu odblokuj, jak to jest w chińskim nie wiem. Niepotrzebnie ten rom china instalowałeś. Teraz to chyba jedynie przez to MiPcSuite (ale chińską wersję) lub MiFlashem, ale w download zainstalujesz global dev i tam to będzie w ludzkim języku. 

Nie moge wejsc w tryb donload :( telefon po kliknieciu w download tylko sie resatartuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...