krzysiek2030 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam, mam xiaomi redmi 3s i od nowości nie działa mi lte cały czas tylko jest napisane h+ co robic? Telefon zakupiłem na stronie technos dopłaciłem za wgranie nowego oprogramowania i odblokowanie boatladera czy czegoś tam,szukałem po innym tematach, ale nic nie pomaga, z góry dzięki za pomoc
kamilp2p Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jaka sieć? Karta z obsługą lte? Jeśli tak, ustaw APN dla LTE, sprawdź czy karta ma aktywną funkcję LTE(w plusie musiałem aktywować), ostatecznie sprawdź czy u Cb jest zasięg LTE.
Doki Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Też miałem problem, musiałem poprawić ustawienia, bo od operatora (Orange) nie działało LTE. No i upewnij się, że Twoja taryfa ma dostęp do LTE, bo niektóre nie mają albo trzeba wykupić osobny pakiet danych (nie na zwykły necik ale właśnie LTE).
krzysiek2030 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2017 jestem w Plusie nie wiem czy karta z obsługą LTE ale nie dawno wymieniałem normalną sim na tą małą, ustawić APN dla LTE w jaki sposób? jestem troche laikiem
FromWP Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 7 minut temu, krzysiek2030 napisał: jestem w Plusie nie wiem czy karta z obsługą LTE ale nie dawno wymieniałem normalną sim na tą małą, ustawić APN dla LTE w jaki sposób? jestem troche laikiem Ustawienia, Sieci komórkowe, Sim, Punkty dostępu, Nazwy APN. Tam możesz zmienić ustawienia, jakie dla Plusa powinny być to znajdziesz googlem.
Rekomendowane odpowiedzi