Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Kupiłem telefon mojej siostrze redmi note 3 pro 2/16 wersja kenzo. Po otwarciu z pudełka wszystko działało i nie czekając postanowiłem wgrać MIUI Polska. Sprawdziłem bootloader i był odblokowany więc pobrałem TWRP i paczke z systemem MIUI Polska. Wszystko się ładnie wgrało ale aplikacja ustawienia nie działała. Wywalało komunikat o tym że aplikacja działa nieprawidłowo i tak cały czas. Próbowałem instalować kilka razy system i robiłem WIPE ale bez skutku. Następnie pobrałem Miui global dev i zainstalowałem z twrp, instalacja przebiegła pomyślnie ale telefon się nie włącza, cały czas wisi na logu MI. Tryb recovery nie działa ;/ działa tylko fastboot. Chciałem jeszcze raz zainstalować twrp ale nie da się bo sprawdziłem bootloader i nie wiem jakim cudem został zablokowany. Nie wiem co teraz robić. Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez livve
Opublikowano
5 minut temu, mariusz.ur napisał:

Wejdź w tryb fastboot,  uruchom miunlock i odblokuj jeszcze raz,  potem wgraj twrp

musze mieć założone konto i sie zalogować?

Opublikowano (edytowane)

Odblokowałeś bootloader samodzielnie ( oficjalnie) ,  jak tak to zaloguj się w miunlock,  podłącz telefon w trybie fastboot i odblokuj,  robiłem tak parę dni temu jak próbowałem przejść z custom romu na global stable ( tylko w celach testowych), miałem softbrick ( tylko fastboot),  odblokowałem bootloader ponownie i wgrałem twrp by Alka i ponownie wgrałem global stable i działał. 

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano
Przed chwilą, mariusz.ur napisał:

Odblokowałeś bootloader samodzielnie oficjalnie,  jak tak to zaloguj się w miunlock,  podłącz telefon w trybie fastboot i odblokuj,  robiłem tak parę dni temu jak próbowałem przejść z custom romu na global stable ( tylko w celach testowych), miałem softbrick ( tylko fastboot),  odblokowałem bootloader ponownie i wgrałem twrp by Alka i ponownie wgrałem global stable i działał. 

był odblokowany... ale mam konto na którym mam możliwość odblokowania tylko muszę go sobie przypomnieć xD

Opublikowano

przypomniałem ale ładuje się tylko 50% i nie mogę odblokować ;/

13 minut temu, mariusz.ur napisał:

Jak sobie nie przypomnisz,  to wgraj (fastboot rom) global dev lub stable za pomocą miflash w trybie edl 

właśnie pobieram tylko że idze jak krew z nosa i za 10h bedzie pobrane ;/

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)

A jeśli chodzi o MiFlash to pobrałem ten rom i wypakowałem ale gdy wchodze w ten folder to tam jeszcze raz jest spakowany i nie wiem czy mam instalować z pliku .rar czy wypakować jeszcze raz i wtedy instalować?

Edytowane przez livve
Opublikowano

ma ktoś może linka do MiFlash exe na system x84 bo tak jak pisałem z pliku msi nie mogę zainstalować a na forum podana jest wersja na x64

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, livve napisał:

ma ktoś może linka do MiFlash exe na system x84 bo tak jak pisałem z pliku msi nie mogę zainstalować a na forum podana jest wersja na x64

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://forum.android.com.pl/topic/294981-instalacja-romu-na-zablokowany-bootloader-miflash/&ved=0ahUKEwiS_97C4t_RAhXCjSwKHXPDD3IQFghEMAM&usg=AFQjCNE6E7bgsQ0NN8Bww5QtB0lIRSwYDg

Spróbuj betę albo ta pierwszy miflshe

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Udało się, telefon wrócił do życia. Dzięki wielkie za pomoc. Teraz muszę sprawdzić czy dalej będzie uwalał aplikacje. Pozdrawiam

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...