gromchester Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Od kilku dni posiadam Mi3w i zauważyłem kiedy wyświetlany jest jasne tło np w ustawieniach to w dolnej części ekranu obraz jest wyraźnie ciemniejszy(tak ok. 2cm) Ten efekt jest szczególnie widoczny przy ustawieniach wyższej jasności ekranu. Nie jest to jakiś uciążliwy problem w użytkowaniu na codzień ale z ciekawości pytam czy ktoś też zauważył podobną rzecz u siebie i czy jest to jakaś podstawa do ew. reklamacji?
Lalo Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Takie te wyświetlacze są... Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Acid Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 W MI2 też tak jest choć nie tak wyraźnie. Ogólnie nie ma co się tym przejmować i tak tego nie widać normalnie.
GeoT Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Też to zauważyłem i ... przyzwyczaiłem się. Przestaniesz to dostrzegać
pablitto83 Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Mam 2 wyswietkacze do mi 2, w obu to wystepuje. Ale chyba nie u kazdego - na spraenym wyswietlaczu wcześniej tego nie zauważyłem (kupiłem wyswietlacze na aliexpres, i wyglada na to ze oba maja problem z digitizerem). Ogolnie na swoim przykladzie musze napusac, ze mi2 maja ogromny problem z jakoscia ekranow dotykowych. Nowy tel mial wadliwy dotyk, poszedl do ibuygou do naprawy gwarancyjnej, ci odsylali go do xiaomi 4 razy bo za kazdym razem bylo źle. Po naprawie wszystko było super, dopóki sam go nie rozbiłem i teraz mam zamiennik z aliexpress, ktory ma ta sama wade jaka mialem pierwotnie... Tap Tap from my MI2
Kristyan Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Ba, wiadomo jak to jest z zamiennikami, tym bardziej z aliexpress. Nieoryginalne części są tam na porządku dziennym więc wcale się nie dziwię [] Ace² []
Lalo Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 LOL... Oryginalne ekrany xiaomi tak maja... W każdym modelu to widać. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Robert Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Mam czarny pulpit (tapetę), ale po naszej rozmowie zmieniłem na jasną i sprawdziłem ten efekt - jestem ślepy, bo u mnie nic nie jest ani jaśniej, ani ciemniej.
Kristyan Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Czyli nie w każdym egzemplarzu jest tak samo @Lalo [] Ace² []
Lalo Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 W każdym uwierz, Acida się zapytaj Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
StrangeFruit Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 U mnie też podświetlanie jest jednolite, z tym, że przy górnej krawędzi "przecieka" światło, zwłaszcza jak się popatrzy pod kątem. Ale w normalnym użytkowaniu absolutnie to w niczym nie przeszkadza, i gdyby nie ten wątek, pewnie bym na to nawet uwagi nie zwrócił
Rekomendowane odpowiedzi