Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako że padł mi wyswietlacz w moim zasłużonym SGS+ czas na wymianę :)

Czytam już dużo o tym Mi2s i telefon bardzo mi się podoba (wielkosciowo, parametrami i nowym systemem), z drugiej jednak strony zamawianie czegoś z chin i potem mieć problem z gwarancją (czytałem ze niby jest rok ale tak naprawde 3 mc, potem pol na pol i na koniec samemu pokrywa sie koszty naprawy), dlatego rozmyslam takze o Insigni 5x GoClever'a, parametry ma gorsze ale za to serwis tutejszy i cena podobna, jakieś rady?:)

- ile tak mniej wiecej trzyma wam telefon ( nie mowie tu o duzym wykorzystaniu, tylko kilka sms, wifi, i kilka razy dzwonienie)

- czy telefon nie jest za gruby?:)

- jak wyglada sprawa GPS'a ? czesto uzywam nawigacji wiec musze wiedziec

- 3g działa bez problemu?

I najważniejsze pytanie jak sie ten MIUI sprawdza w codziennym zyciu?

- czy działa Gmail czy jest jakis sensowny klient poczty?

- jak jest ze wszystkimi aplikacjami z google play? działaja wszystkie?

To chyba tyle i dzieki za odp :)

Opublikowano

Ja powiem o MIUI. Tak działa wszystko. MIUI to Android. Czasem, sporadycznie niektóre specyficzne aplikacje mogą mieć problem np niestandardowe aplilacje budzikow.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Standardowa bateria przy użytkowaniu jak wspomniałeś powinna wytrzymać 2 dni. Ale ja proponuję większą baterię, skoro używasz często nawigacji. Wiąże się to z grubszym telefonem ale ja jestem przyzwyczajony, bo przesiadłem się z Defy.

GPS łapie fixa w sekund kilka.Nie gubi zasięgu.

3g smiga normalnie jak w każdym dobrze działającym telefonie .

Tapatalk + Mi2S.

Opublikowano

Czyli jak widać wszyscy zadowoleni, ja sie tylko obawiam o tą gwarancję..

i druga sprawa co jeśli chciałbym zrezygnować z MIUI, łatwo przejde na czystego androida?

pozdr

Opublikowano

Super :)

Jeszcze kolejne pytanie, tam jest normalne wejsce mini usb? pytam bo mam ładowarkę samochodową i czy beda dobrze wspołpracowac podczas podrózy :)

Opublikowano

No to chyba nie mam wiecej pytan i kupie tego mi2s,

lepiej kupic przez ibuygou czy xiaomiworld? bo w sumie cena jest podobna.

Opublikowano

Hej..to znowu ja :)

bo ciagle nie moge sie zdecydować :) w takim sensie ze na pewno kupie Xiaomi, ale po głowie chodzi mi jeszcze Hongmi,

wiem ze podzespoly ma gorsze od mi2s , ja w gry w ogole nie gram zalezy mi tylko na plynnym działaniu telefonu (jedynie 2gb za mną przemawia),

ale z drugiej strony hongmi ma wiekszy ekran (i to mi sie podoba) bo niestety mi3 po 1 jest za drogi a po drugie juz za duzy :)

Doradzicie? ten hongmi pociągnie jeszcze 2 lata?

pozdr

Opublikowano

No ten Mi2a calkiem przyjemna alternatywa, tylko jak widze jest nie wiele wiekszy od mi2s, za to bebechy ma słabsze, z ceną tez podobnie..człowiek kręci i kręci :D zastanawiam sie tylko czy to 1gb starczy na pozniej jak juz bede mial wiecej aplikacji i nie będzie sie czkał?

pozdr

Opublikowano

ja mam Red rica i jestem bardzo zadowolony jak dzwonisz sms wchodzisz do neta używasz aplikacji typu FB to telefon cud miód malina a od biedy gry też będą działać ale z tym to jest różnie np u mnie większość gierek działa ładnie(to znaczy jak dla mnie da się grać) ale rozmawiałem z jednym z użytkowników tego forum i mu gry lagowały co u mnie płynnie działały

i oczywiście cena za jakieś 179$ można juz bez problemu ściągnąć z chin

Opublikowano

Wejdę jednak w Mi2s,

tylko jak to jest z zamawianiem poprzez Xiaomiworld? bo na stronie widzę ze jest mozliwosc przesyłki do Polski, poza tym mają fajną promocje Mi2s 32gb + random case + folia ochronna za 299$ gzdie na ibuygo sam telefon jest po 339$, tylko teraz pytanie czy na xiaomiworld to jest wersja na rynek europejski? wydaje mi się że tak.

pozdr

Opublikowano

Nie kupisz jak juz wcześniej wspomniałem z Xiaomiworld. Bo albo trzeba mieć meldunek, albo konto w chińskim banku. I duże prawdopodobieństwo, że to nie jest opcja z 3G.

Tapatalk + Mi2S.

Opublikowano
Xiaomiworld to posrednik.

Tapatalk/Nexus5

A Ibuygou to nie?:)

Jesli jest WCDMA i jest mozliwosc kupna w lepszej cenie to czemu nie? wkoncu to chyba tez sprawdzone źródło?

pozdr

Opublikowano

1)it is possible to buy and send it to Poland?

------sure,we suggest you choose EMS as the shipping method

2)it is 3g WCDMA version (it will work in Europe)?

-------yes,it is 3G WCDMA version

3)-I must be from China and have bank account in China to buy this phone?

------ha,we accept Paypal,Western Union and Bank transfer as the payment method .:)

Opublikowano

Ale jak poproszę o DHL i gift to moze pojsc dobrze prawda?

Jakby nie patrzec to Xiaomiworld nie ma jakis ograniczen co do zamawiania z worldwide , w przeciwienstwie do forum gzdie jest opinia ze xiaomiworld to zloo itd,

wiec skoro jest taniej to dlaczego nie?

Wiem ze wspierace Ibuygo ale trzeba szukac alternatyw :)

pozdr

Opublikowano

@Robert

@kulig007

Ale xiaomiworld to nie jest oficjalna strona xiaomi. Nie trzeba mieć meldunku i mieszkać w Chinach. Można zamawiać z tej strony.

Opublikowano
Ale jak poproszę o DHL i gift to moze pojsc dobrze prawda?

Jakby nie patrzec to Xiaomiworld nie ma jakis ograniczen co do zamawiania z worldwide , w przeciwienstwie do forum gzdie jest opinia ze xiaomiworld to zloo itd,

wiec skoro jest taniej to dlaczego nie?

Wiem ze wspierace Ibuygo ale trzeba szukac alternatyw :)

pozdr

Jesli dobrze wypelni list przewozowy to nie powinno byc vatu, loteria.

Kto pisał ze xiaomiworld to zło?

To jest to samo co ibuygou czy ludzie z aliexpress.

Uwierz da sie jeszcze taniej kupic :)

Kolega wyżej napisał, można normalnie kupic z xiamiworld. To nie jest oficjalna sprzedaz XIAOMI.

Opublikowano

Chociazby posty @Robert ciagle pisze ze trza byc chinolem itd, ale jak widac sieje zamęt innym a sam sie nie dowie...

To który kanal jest oficjalny? o aliexpres slyszalem ze mozna sie naciac na mi2s (wysylaja mi2) a nie wiem jak jest z xiaomiworld.

Człowiek zaraz zwiaruje :D

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Suma sumarum zamówiłem poprzez Ibuygou i to wersje 16gb z tego wzgledu ze telefon nie ma slotu na karte pamięci i dzięki mniejszej pojemnosci bede zobowiązany do częstrzych backupów na komputer, tak własnie padł mi moj stary sgs i dane stracilem..

pozdr

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...