Pablo Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Witam, jako że padł mi wyswietlacz w moim zasłużonym SGS+ czas na wymianę Czytam już dużo o tym Mi2s i telefon bardzo mi się podoba (wielkosciowo, parametrami i nowym systemem), z drugiej jednak strony zamawianie czegoś z chin i potem mieć problem z gwarancją (czytałem ze niby jest rok ale tak naprawde 3 mc, potem pol na pol i na koniec samemu pokrywa sie koszty naprawy), dlatego rozmyslam takze o Insigni 5x GoClever'a, parametry ma gorsze ale za to serwis tutejszy i cena podobna, jakieś rady? - ile tak mniej wiecej trzyma wam telefon ( nie mowie tu o duzym wykorzystaniu, tylko kilka sms, wifi, i kilka razy dzwonienie) - czy telefon nie jest za gruby? - jak wyglada sprawa GPS'a ? czesto uzywam nawigacji wiec musze wiedziec - 3g działa bez problemu? I najważniejsze pytanie jak sie ten MIUI sprawdza w codziennym zyciu? - czy działa Gmail czy jest jakis sensowny klient poczty? - jak jest ze wszystkimi aplikacjami z google play? działaja wszystkie? To chyba tyle i dzieki za odp
Acid Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Ja powiem o MIUI. Tak działa wszystko. MIUI to Android. Czasem, sporadycznie niektóre specyficzne aplikacje mogą mieć problem np niestandardowe aplilacje budzikow. Wysłane z MI3
kulig007 Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Standardowa bateria przy użytkowaniu jak wspomniałeś powinna wytrzymać 2 dni. Ale ja proponuję większą baterię, skoro używasz często nawigacji. Wiąże się to z grubszym telefonem ale ja jestem przyzwyczajony, bo przesiadłem się z Defy. GPS łapie fixa w sekund kilka.Nie gubi zasięgu. 3g smiga normalnie jak w każdym dobrze działającym telefonie . Tapatalk + Mi2S.
Pablo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 Czyli jak widać wszyscy zadowoleni, ja sie tylko obawiam o tą gwarancję.. i druga sprawa co jeśli chciałbym zrezygnować z MIUI, łatwo przejde na czystego androida? pozdr
Acid Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Łatwo. Wgrasz CWM i na to KitKata. Sam tak mam na Mi2. Wysłane z MI3
Pablo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 Super Jeszcze kolejne pytanie, tam jest normalne wejsce mini usb? pytam bo mam ładowarkę samochodową i czy beda dobrze wspołpracowac podczas podrózy
kulig007 Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Tak normalne bez chińskich cudów Tapatalk + Mi2S.
Pablo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Opublikowano 29 Marca 2014 No to chyba nie mam wiecej pytan i kupie tego mi2s, lepiej kupic przez ibuygou czy xiaomiworld? bo w sumie cena jest podobna.
kulig007 Opublikowano 29 Marca 2014 Opublikowano 29 Marca 2014 Chyba z Xiaomiworld nie kupisz nie mając konta chińskiego(albo meldunku?) . Jedynie ibuygou.com wchodzi w grę. Tapatalk + Mi2S.
Kristyan Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 A czy ibuygou dokłada przejściówkę do ładowarek Xiaomi z chińskiego wejścia na nasze? Czy trzeba samemu nabyć? [] Ace² []
Pablo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Hej..to znowu ja bo ciagle nie moge sie zdecydować w takim sensie ze na pewno kupie Xiaomi, ale po głowie chodzi mi jeszcze Hongmi, wiem ze podzespoly ma gorsze od mi2s , ja w gry w ogole nie gram zalezy mi tylko na plynnym działaniu telefonu (jedynie 2gb za mną przemawia), ale z drugiej strony hongmi ma wiekszy ekran (i to mi sie podoba) bo niestety mi3 po 1 jest za drogi a po drugie juz za duzy Doradzicie? ten hongmi pociągnie jeszcze 2 lata? pozdr
Lalo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Duzo lepsza opcja MI2A niz Hongmi... Choćby klasa premium.
Pablo Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2014 No ten Mi2a calkiem przyjemna alternatywa, tylko jak widze jest nie wiele wiekszy od mi2s, za to bebechy ma słabsze, z ceną tez podobnie..człowiek kręci i kręci zastanawiam sie tylko czy to 1gb starczy na pozniej jak juz bede mial wiecej aplikacji i nie będzie sie czkał? pozdr
kleryk88 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 ja mam Red rica i jestem bardzo zadowolony jak dzwonisz sms wchodzisz do neta używasz aplikacji typu FB to telefon cud miód malina a od biedy gry też będą działać ale z tym to jest różnie np u mnie większość gierek działa ładnie(to znaczy jak dla mnie da się grać) ale rozmawiałem z jednym z użytkowników tego forum i mu gry lagowały co u mnie płynnie działały i oczywiście cena za jakieś 179$ można juz bez problemu ściągnąć z chin
Pablo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Wejdę jednak w Mi2s, tylko jak to jest z zamawianiem poprzez Xiaomiworld? bo na stronie widzę ze jest mozliwosc przesyłki do Polski, poza tym mają fajną promocje Mi2s 32gb + random case + folia ochronna za 299$ gzdie na ibuygo sam telefon jest po 339$, tylko teraz pytanie czy na xiaomiworld to jest wersja na rynek europejski? wydaje mi się że tak. pozdr
kulig007 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie kupisz jak juz wcześniej wspomniałem z Xiaomiworld. Bo albo trzeba mieć meldunek, albo konto w chińskim banku. I duże prawdopodobieństwo, że to nie jest opcja z 3G. Tapatalk + Mi2S.
Pablo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 To po kiego maja wysyłke international? napisalem do nich mejla..zobaczymy co odpiszą
Lalo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Xiaomiworld to posrednik. Tapatalk/Nexus5
Pablo Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Xiaomiworld to posrednik. Tapatalk/Nexus5 A Ibuygou to nie? Jesli jest WCDMA i jest mozliwosc kupna w lepszej cenie to czemu nie? wkoncu to chyba tez sprawdzone źródło? pozdr
Lalo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Popatrz wyżej co kulig007 napisał... Tapatalk/Nexus5
Pablo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 1)it is possible to buy and send it to Poland? ------sure,we suggest you choose EMS as the shipping method 2)it is 3g WCDMA version (it will work in Europe)? -------yes,it is 3G WCDMA version 3)-I must be from China and have bank account in China to buy this phone? ------ha,we accept Paypal,Western Union and Bank transfer as the payment method .
Acid Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Przy EMS spodziewaj się oświadczenia celnego. Wysłane z MI3
Pablo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ale jak poproszę o DHL i gift to moze pojsc dobrze prawda? Jakby nie patrzec to Xiaomiworld nie ma jakis ograniczen co do zamawiania z worldwide , w przeciwienstwie do forum gzdie jest opinia ze xiaomiworld to zloo itd, wiec skoro jest taniej to dlaczego nie? Wiem ze wspierace Ibuygo ale trzeba szukac alternatyw pozdr
Robert Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 xiaomiworld Jesteś chinolem by u nich zamówić ? :>
mrp1976 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 @Robert @kulig007 Ale xiaomiworld to nie jest oficjalna strona xiaomi. Nie trzeba mieć meldunku i mieszkać w Chinach. Można zamawiać z tej strony.
Lalo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ale jak poproszę o DHL i gift to moze pojsc dobrze prawda? Jakby nie patrzec to Xiaomiworld nie ma jakis ograniczen co do zamawiania z worldwide , w przeciwienstwie do forum gzdie jest opinia ze xiaomiworld to zloo itd, wiec skoro jest taniej to dlaczego nie? Wiem ze wspierace Ibuygo ale trzeba szukac alternatyw pozdr Jesli dobrze wypelni list przewozowy to nie powinno byc vatu, loteria. Kto pisał ze xiaomiworld to zło? To jest to samo co ibuygou czy ludzie z aliexpress. Uwierz da sie jeszcze taniej kupic Kolega wyżej napisał, można normalnie kupic z xiamiworld. To nie jest oficjalna sprzedaz XIAOMI.
Pablo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Chociazby posty @Robert ciagle pisze ze trza byc chinolem itd, ale jak widac sieje zamęt innym a sam sie nie dowie... To który kanal jest oficjalny? o aliexpres slyszalem ze mozna sie naciac na mi2s (wysylaja mi2) a nie wiem jak jest z xiaomiworld. Człowiek zaraz zwiaruje
Lalo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 www.xiaomi.com tu odbywa sie oficjalna sprzedaż, kupno w chinach. Reszta to pośrednicy od których MY możemy kupić telefony.
Pablo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi Suma sumarum zamówiłem poprzez Ibuygou i to wersje 16gb z tego wzgledu ze telefon nie ma slotu na karte pamięci i dzięki mniejszej pojemnosci bede zobowiązany do częstrzych backupów na komputer, tak własnie padł mi moj stary sgs i dane stracilem.. pozdr
Robert Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ja Ci dam ciągle pisze, powodzenia, oby oryginał i oby bez vatu.
Rekomendowane odpowiedzi