sibul Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Mam małe pytanko dotyczące recovery, czy jest możliwość włączenia recovery przy każdym starcie telefonu ?
Acid Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Znaczy się uruchamiasz telefon a on sam wchodzi do recovery? Nie można. Chyba że skryptem w init.d. Wysłane z MI3
sibul Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Dokładnie potrzebuje tak zmodyfikować start, aby przechodził w recovery, ale aby z recovery uruchomić system. Mam już jakieś przemyślenia na ten temat, ale może wiecie więcej... Wydaje mi się że jeżeli użyje int.d. to otrzymam pętle i nie będę mógł uruchomić systemu z recovery...
Acid Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 No ale tu już idziesz za daleko. Takie magii to nie ma. O ile może jakimś cudem dało by się przy uruchamianiu wrócić do recovery to jak chcesz sterować recovery by samo wystartowało system? Init.d tu jedynie coś da chociaż nie mam pojęcia jakie dać komendy na powrót do recovery. Init.d to linuxowy twór więc akceptuje skryptu w bashu, a nie znam bashowego kodu do restartu do recovery. To robi adb. Chyba, że wstawić binarkę adb do /system/bin i wywołać wtedy ze skryptu w init.d, czyli po prostu napisać skrypt z komendą: "/system/bin/adb reboot recovery"
sibul Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Taka magia już jest na RAZR od motoroli, a oni maja nawet pod postacią apk, która podmienia wpisy: Wykonuje kod ADB z tego co widzę... Zmienia default.prop: ro.secure=0 ro.allow.mock.location=1 ro.debuggable=1 persist.service.adb.enable=1 EOF # Restart with root hacked adbd echo msc_adb > /dev/usb_device_mode touch /tmp/recovery.log sync NEEDS_ADBD=$(ps | grep adbd | grep -v grep) if [ -z "$NEEDS_ADBD" ] then /sbin/adbd recovery & fi
jordan87 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Nie wiem czy o tym wiesz czy nie ale może pomoże ci informacja że przytrzymując górny volume przy włączaniu Mi2S telefon włączy ci bezpośrednio Recovery.
sibul Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Potrzebuje po prostu więcej informacji do nowego projektu ...jordan87- dzieki wiem o tym,ale w tym wypadku to nie wygodne.
ZduneX25 Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 W init.rc (ramdisk) są kroki bootowania systemu, są tam też zasady inicjowania recoevry, możesz sobie pogrzebać - tu podebrać tam dopisać cześć kodu.
Rekomendowane odpowiedzi