Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, telefon zakupiłem na aliexpres u Goldwaya. Po dwóch tygodniach głośnik zaczął trzeszczec a następnie całkowicie przestał działać zarówno podczas rozmów jak i odtwarzania filmow np na YT.  Wczoraj oddałem telefon do serwisu aby wymienili mi głośnik który jak myślałem był wadliwy. Okazało się, że uszkodzona jest płyta główna - to pewnie też przyczyna że filmy na YT czy facebooku działały z dużym opóźnieniem tak jakby jedna sekunda trwała dwie albo trzy. Serwis powiedział, że jedynym wyjściem jest kupienie używanego takiego samego telefonu i przełożenie płyty głównej. W takiej sytuacji muszę zwrócić się do Goldwaya. Tylko co teraz, czy serwis ma wydać jakąś ekspertyze żeby Goldway wiedział, że nie robie go w konia, czy jak to rozegrać? Bo domyślam się, że muszę wysłać telefon do Chin bo innego wyjścia nie ma .... Co za pech a Goldway u wszystkich miał takie dobre opinie i tym się właśnie kierowałem przy zakupie tego modelu. 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli serwis naruszył plomby wewnątrz, a zapewne to zrobił wymieniając głośnik reklamacja może być ciężka, ale spróbować możesz. 

Próbowałeś zmienić system w telefonie z Global Stable (wnioskuję po innych Twoich postach) na Global Developer lub xiaomi.eu? 

Edytowane przez Zexon72
Opublikowano

Nie wiem dokładnie czy oni wymienili mi ten głośnik czy nie, dowiem się wszystkiego jutro. Systemu nie zmienialem ale jeżeli zepsuta jest płyta główna chyba niewiele by to dało? 

Opublikowano

W przypadku xiaomi zaczyna się zmiany (mówiąc delikatnie) nie do końca udanego systemu Global Stable, na wersję Developer lub xiaomi.eu - w 98,99% procent przypadków problemy znikają. 

Także stwierdzenie, że "uwalona" jest płyta główna poddawałbym sporej wątpliwości. 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie nieraz serwisie nie mają wiedzy na temat marki xiaomi i traktują ją jak inne.A tu czeba trochę pokobinować z softami zanim się pewną diagnozę postawi.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo często idą też na łatwiznę i poprostu odrazu zwalaja winę np na płytę główną już się spotkałem z takimi przypadkami.

Chodzi mi ogólnie na temat serwisów 

Edytowane przez lukasz1992
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...