Skocz do zawartości
  • 0

Przeniesienie telefonu na nowe konto Xiaomi

Pytanie

Opublikowano

Witam,

jestem od wczoraj szczęśliwym (póki co) nabywcą Redmi Pro. Do tej pory działałem na Redmi 3 Pro. Teraz chciałbym Redmi 3 przekazać dziewczynie. Chciałbym odpiąć go od swojego konta xiaomi/miui i podpiąć pod nowo utworzone konto. W związku z tym pojawiają się pytania:

1) jakie czynności muszę wykonać aby bezproblemowo wyemigrować z telefonem na drugie konto?

2) czy przenosiny na nowe konto wiążą się z ponownym zablokowaniem bootloadera na tym telefonie? Co się stanie jeśli mam tam już zainstalowane Miui Polska?

Z góry dzięki za pomoc.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, McG napisał:

1) jakie czynności muszę wykonać aby bezproblemowo wyemigrować z telefonem na drugie konto?

2) czy przenosiny na nowe konto wiążą się z ponownym zablokowaniem bootloadera na tym telefonie? Co się stanie jeśli mam tam już zainstalowane Miui Polska?

Połóż nowy telefon obok starego. Uruchom w ustawieniach przenoszenie danych i przenieś dane ze starego na nowy. Po tej operacji wyloguj się z konta Xiaomi na starym telefonie (poprosi o hasło do konta) i po wszystkim. Możesz jeszcze w chmurze odpiąć stary telefon (jeżeli po wylogowaniu z konta w telefonie jeszcze jest na liście twoich urządzeń), Status bootloadera się nie zmienia.

• 0
Opublikowano

Pominąłem przenoszenie danych (miałem już wszystko w chmurze). Wylogowałem się z konta. Nie mogłem znaleźć usuwania telefonu z konta w chmurze w przeglądarce, ale udało się z drugiego telefonu odpiąć. Bootloader faktycznie bez zmian. Dzięki za pomoc :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...