MichalAslan87 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Wiem, że Cyanogenmod powiedzmy skończył działalność ale w jego miejsce wchodzi Lineage OS. Nie wiem do tej pory jak stoi sprawa udostępnienia kernela. Jakby ktoś widział custom romy do tego smartfona byłbym wdzięczny.
MichalAslan87 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2017 już coś się pojawia nie mam jak przetestować bo wyjeżdżam do pracy ale jakby ktoś wgrał, proszę o recenzję. http://www.lineageosrom.com/2017/01/download-lineage-os-for-xiaomi-mi5s.html
Dyboch Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Sprawdziłem ten ROM i na pierwszy rzut oka działa dobrze, nie znalazłem żadnych bugów poza słabym działaniem multitouch, które naprawiło się po restarcie. Pozostało czekać na jakiś custom kernel który odblokuje mnożnik na stockowe dla procesora 2.35.
MichalAslan87 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Wracam w marcu to już oby było wszystko ogarnięte.
MichalAslan87 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 tu link z tematu na XDA. Może ktoś przetestuje romy ciekaw jestem jak CM chodzi. Niestety sam jestem poza zasięgiem "dobrego" neta i nie mam jak testować.... https://forum.xda-developers.com/mi-5s/how-to/compilation-mi-5s-roms-t3544551
mezutelni Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Mogę przetestować, tylko mówcie jakie aspekty was interesują , i jaki rom dokładnie, czy cm, czy Lineage os
MichalAslan87 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 1 hour ago, mezutelni said: Mogę przetestować, tylko mówcie jakie aspekty was interesują , i jaki rom dokładnie, czy cm, czy Lineage os W zasadzie dobrze by było porównać obydwa choć CM chyba został odstawiony w kąt w grudniu i nie wiem czy dalej będzie rozwijany. Chodzi w sumie o stabilność. Poprawne działanie aplikacji podstawowych jak e-mail, social media, komunikatory i ogólnie interfejsu - połączenia wifi, bluetooth, dane mobilne, zasięg sieci komórkowych. Drenaż baterii. SOT. Multitouch. Działanie kamery i porównanie jakości nagrań/zdjęć do miui. Bugi jeśli jakieś zauważysz... Jeśli masz możliwość to przetestowanie działania dwóch kart sim (typ sygnału na jednej i drugiej 2/3/4G). Działanie fingerprintu. Jeśli miałbyś czas to doceniam z góry.
sp4ubw Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Na dzisiaj nie ma jeszcze czego testować. ROM nie nadaje się do codziennego użytku, zbyt wiele błędów i niedziałających rzeczy. Tak na szybko: - czytnik linii papilarnych nie działa - odblokowanie ekranu też nie dotykowo, - aparat - ogólnie działa ale niektóre aplikacje tylko i jakość jak to w CM, bez porównania do MIUI - nie działa DT2W - są problemy z LTE Reszty nie pamiętam, teraz mam znowu MIUI. Edytowane 5 Lutego 2017 przez sp4ubw
MichalAslan87 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 57 minutes ago, sp4ubw said: Na dzisiaj nie ma jeszcze czego testować. ROM nie nadaje się do codziennego użytku, zbyt wiele błędów i niedziałających rzeczy. Tak na szybko: - czytnik linii papilarnych nie działa - odblokowanie ekranu też nie dotykowo, - aparat - ogólnie działa ale niektóre aplikacje tylko i jakość jak to w CM, bez porównania do MIUI - nie działa DT2W - są problemy z LTE Reszty nie pamiętam, teraz mam znowu MIUI. Używałeś Lineage OS z tej kompilacji OSów z XDA? Tam jest rom z chińskiego forum miui stworzony przez niejakiego Xiaobai. Wg niego jedynym problemem jest multitouch i drugi sim w 2G
mezutelni Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Sprawdzałem LineageOS (tak to się pisze?). Na pierwszy rzut oka wszystko ok, odcisk palca działa, lte działa, wifi, bluetooth itp działa. System chodzi w miarę stabilnie, ale jest strasznie powolny, czasem ma dłuższe zwiechy. Póki co miui bez porównania lepsze jeżeli chodzi o płynność. Posiedziałem na nim chwilę i wróciłem własnie do miui, aktualnie nie polecam, nie sprawdzałem baterii itp, tak samo nie mam 2 sim więc sie nie wypowiem
Rekomendowane odpowiedzi