Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem z moim Mi Note 16GB. Telefon cały czas łączy się z H+ zamiast LTE pomimo tego że sieć LTE jest dostępna. LTE jedynie działa gdy ustawie LTE only. Mam wtedy 2 kreski LTE.

Gdy działa w LTE/Wcdma/GSM to zawsze jest H+. Gdy ręcznie ustawie mu nadajnik T-Mobile 4G to po sekundzie przeskakuje na H+.

Wie ktoś co może być przyczyną ? Sieć to T-MOBILE.

Opublikowano
3 godziny temu, patrollooss napisał:

Witam. Mam następujący problem z moim Mi Note 16GB. Telefon cały czas łączy się z H+ zamiast LTE pomimo tego że sieć LTE jest dostępna. LTE jedynie działa gdy ustawie LTE only. Mam wtedy 2 kreski LTE.

Gdy działa w LTE/Wcdma/GSM to zawsze jest H+. Gdy ręcznie ustawie mu nadajnik T-Mobile 4G to po sekundzie przeskakuje na H+.

Wie ktoś co może być przyczyną ? Sieć to T-MOBILE.

Jaki system? Wklej zrzut ekranu.

Ostrzegam jednak, jeśli to syfMIUI, to wątek poleci do kosza. Problemy braku zasięgu były wielokrotnie omawiane na Forum.

Opublikowano

Najnowsze miuipolska, próbowałem różnych Romów ( tylko miuipolska ) i to samo ciągle. Po ręcznym wyszukiwaniu sieci widzi 4G, ale jak go wybiorę to jest tylko przez sekundę - dwie i od razu wraca do H+

Mam problem z dodaniem załącznika, wersja systemu to 7.1.12

Opublikowano

Tak - jak pojade do miasta to wskakuje 4G, mieszkam na przedmieściach i tutaj też jest dostępne 4G, telefon je widzi i jak ustawie w ukrytych opcjach LTE only to śmiga . Ale w automacie cały czas H+. 

Karte włożyłem do Huawei P8 Lite żony i od razu załapał LTE

Opublikowano

Generalnie widze że jest problem jeśli aktywna jest transmisja danych. Np radio, wtedy ciężko o to żeby telefon wrócił do 4g. Pytałem o brand bo mam równolegle Lenovo P2 brandowane i o wiele lepiej pod tym względem wypada.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szukam dalej powodu tego braku LTE i nic nie mogę znaleźć. Grzebałem już w pliku nv , zmieniałem APN-y , wgrywałem różne wersje MIUIPOLSKA, wlożyłem SIM do drugiego slotu i dalej echo. Teraz mam LTE bo ustawiłem na sztywno LTE only. 

Ale to nie rozwiązanie 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...