Nemook Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam, Ktoś się orientuje jak wygląda przejście z oficjalnego GLOBAL'a do MIUI PL? Trzeba się cofać do Chińskiego Stabilnego czy wystarczy tylko zainstalować TWRP i kontynuować wg. tego poradnika:
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 Nikt nie wie? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Bishop Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Nemook napisał: Nikt nie wie? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Tu masz: cały wątek o Globalu poczytaj sobie gdzieś jest odpowiedź na twoje pytanie na pewno.
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 No jest tyle: " Mozna wrzuc na telefon rom xiaomi.eu i wgrac twrp. Jak zbootujesz do twrp wtedy zakladka install a potem wracasz i robisz factory reset lub wipe: data, dalvik/art, cache.A druga metoda miflash w edl z flash all na china dev, wgranie twrp, wgranie xiaomi.eu spod twrp. Wipe jak wyzej(mozna jeszcze tu zaznaczyc internal storage)" Dla świeżaka nie jest to wystarczające. Zasadnicze pytanie. Trzymać się twojego poradnika i będzie dobrze czy wygląda to inaczej?
Bishop Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) 9 minut temu, Nemook napisał: No jest tyle: " Mozna wrzuc na telefon rom xiaomi.eu i wgrac twrp. Jak zbootujesz do twrp wtedy zakladka install a potem wracasz i robisz factory reset lub wipe: data, dalvik/art, cache.A druga metoda miflash w edl z flash all na china dev, wgranie twrp, wgranie xiaomi.eu spod twrp. Wipe jak wyzej(mozna jeszcze tu zaznaczyc internal storage)" Dla świeżaka nie jest to wystarczające. Zasadnicze pytanie. Trzymać się twojego poradnika i będzie dobrze czy wygląda to inaczej? Nie gdyż Globala instalujesz na zablokowanym bt. Bardziej chodziło mi o ten poradnik: Mrmario2 (patrz 3 strona): "To ja laik się pochwalę jak przeszedłem z soft 8.0.5.0.0 (wczoraj przyszedł z banggooda) na świeży GLOBAL z zablokowanym bl na podstawie filmiku poniżej. Czyli pobrałem z sieci adb-setup-1.4.3.zip , QDLoader+HS-USB+Driver.zip, MIUI ROM Flashing Tool (MiFlash) wersja 2016.12.14.1 wszystko poinstalowałem, oczywiście MIUI Global 8.1.2.0 wrzuciłem na kompa i rozpakowałem , wszedłem w fastboota i na podstawie filmiku wykonałem "fastboot oem edl" a potem rach ciach z MIflasha odpaliłem flashowanie i BINGO mam Globala." Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Bishop
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, Bishop napisał: Nie gdyż Globala instalujesz na zablokowanym bt. Bardziej chodziło mi o ten poradnik: Mrmario2 (patrz 3 strona) jest też tam filmik: "To ja laik się pochwalę jak przeszedłem z soft 8.0.5.0.0 (wczoraj przyszedł z banggooda) na świeży GLOBAL z zablokowanym bl na podstawie filmiku poniżej. Czyli pobrałem z sieci adb-setup-1.4.3.zip , QDLoader+HS-USB+Driver.zip, MIUI ROM Flashing Tool (MiFlash) wersja 2016.12.14.1 wszystko poinstalowałem, oczywiście MIUI Global 8.1.2.0 wrzuciłem na kompa i rozpakowałem , wszedłem w fastboota i na podstawie filmiku wykonałem "fastboot oem edl" a potem rach ciach z MIflasha odpaliłem flashowanie i BINGO mam Globala." Kolego mam już wgrany oficjalny GLOBAL i mam nawet odblokowany BL. Chcę przejść z GLOBAL'A na MIUI.PL (MIUI.EU) Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Nemook
Bishop Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 1 minutę temu, Nemook napisał: Kolego mam już wgrany oficjalny GLOBAL i mam nawet odblokowany BL. Chcę przejść z GLOBAL'A A to sorry coś mi się pokiełbasiło, jak za dużo osobom się odpisuje. Wracając do tematu gdzieś ktoś radził, żeby instalować china dev rom, bo to TWRP (aka Recovery) nie zawsze chce dobrze działać na Globalu, bez obaw nie zablokujesz sobie ponownie bootloadera jak wgrasz rom developer stąd: http://en.miui.com/a-234.html
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) 7 minut temu, Bishop napisał: A to sorry coś mi się pokiełbasiło, jak za dużo osobom się odpisuje. Wracając do tematu gdzieś ktoś radził, żeby instalować china dev rom, bo to TWRP (aka Recovery) nie zawsze chce dobrze działać na Globalu, bez obaw nie zablokujesz sobie ponownie bootloadera jak wgrasz rom developer stąd: http://en.miui.com/a-234.html a gdybym nie chciał wgrywać china developer tylko robić to na global stable (oficjalny) to postępuje wg. twojego poradnika tak samo czy wymaga to innych czynności? Inny user: Redmi2 radził mi tak: Wgrales juz xiaomj.eu? Jak nie to zakladka install i wybierasz rom, jak skonczy klikasz reboot to system, skonczy wracasz do twrp i wchodziszz w zakladke wipe-advanced wipe i tam zaznaczasz wszystko procz sd card i system. A że jestem świeżak to wolę 10 razy zapytać, żeby czegoś nie spieprzyć. Jestem w trakcie i mam uruchomione TWRP ale zastanawiam się co dalej... Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Nemook
Bishop Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 1 minutę temu, Nemook napisał: a gdybym nie chciał wgrywać china developer tylko robić to na global stable (oficjalny) to postępuje wg. twojego poradnika tak samo czy wymaga to innych czynności? Inny user: Redmi2 radził mi tak: Wgrales juz xiaomj.eu? Jak nie to zakladka install i wybierasz rom, jak skonczy klikasz reboot to system, skonczy wracasz do twrp i wchodziszz w zakladke wipe-advanced wipe i tam zaznaczasz wszystko procz sd card i system. A że jestem świeżak to wolę 10 razy zapytać, żeby czegoś nie spieprzyć. Myślę, że w błąd by cię nie wprowadzał, tym bardziej, że akurat Redmi2 nie na jednym smartfonie system instalował.
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 Przed chwilą, Bishop napisał: Myślę, że w błąd by cię nie wprowadzał, tym bardziej, że akurat Redmi2 nie na jednym smartfonie system instalował. Wolę dopytać i potwierdzić. Tylko jak tak zrobię to jak włącze kompresję itp. o czym piszesz? I jak po reboot to system mam wrócić do TWRP i zrobić resztę o czym pisze?
Bishop Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) 11 minut temu, Nemook napisał: Wolę dopytać i potwierdzić. Tylko jak tak zrobię to jak włącze kompresję itp. o czym piszesz? I jak po reboot to system mam wrócić do TWRP i zrobić resztę o czym pisze? Kompresję kopii zaznacz gdy będziesz robił backup tego Globala, nigdy nie zaszkodzi, żeby wrazie co wrócić do tego Globala, potem zrób tak jak ci radził Redmi2. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Bishop
FromWP Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Nie robisz reboot to system, tylko reboot to recovery i od razu instalujesz rom eu. Błąd przy wgrywaniu na globala polega najczęściej na rebocie do systemu, bo po tej operacji będzie wisiał nalogo Mi. Reszta bez zmian, można instalować na globala, nie trzeba na china dev.
Nemook Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) 19 minut temu, FromWP napisał: Nie robisz reboot to system, tylko reboot to recovery i od razu instalujesz rom eu. Błąd przy wgrywaniu na globala polega najczęściej na rebocie do systemu, bo po tej operacji będzie wisiał nalogo Mi. Reszta bez zmian, można instalować na globala, nie trzeba na china dev. Zainstalowałem miui.pl zrestartowałem tele do recovery i zawisł na logo mi. Uruchomiłem telefon ponownie w trybie recovery zrobiłem wipe-advanced wipe i tam zaznaczyłem wszystko procz sd card i system. Uruchomiłem tele ponownie. Teraz na ekrami mam logo MI.COM pod spodem trzy kropeczki migające i nic się nie dzieje... :(((( :(((( POMOCY Hurra!! Po dłuższej chwili mielenia odpalił się MIUI.PL Dzięki panowie. Szczególne podziękowania dla Bishop'a Redmi2, FromWP Edytowane 17 Stycznia 2017 przez Nemook
mrosi Opublikowano 17 Stycznia 2017 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi