Skocz do zawartości
  • 0

Automatyczne zmiana nadajników - jest szansa ?

Pytanie

Opublikowano

Witam. Chciałem zapytać, czy jest jakaś szansa, by ktoś z naszych chłopaków zmodyfikował MIUI, tak by przy włączeniu transmisji danych, automatycznie zmieniało nadajniki z 2G na 3G, a po wyłączeniu wracało na 2G ? ?

Wiem, że na CM7 jest taka opcja, bo akurat zajrzałem do swojej Defy postawionej na CM 7.2 i przypomniało mi się o tej super opcji.

Na 2G wiadomo bateria dłużej trzyma, zasięg jest lepszy....A internet to właśnie 3G(minimum) .Automatyczna zmiana jest super ułatwieniem.

Tylko swego czasu dziwiłem się, czemu ta opcja jest tylko na CM7...bo od wersji CM9/10 już tej wygody nie było.

Z góry dzięki za odpowiedź.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Wiem ze jest.

Ale zdecydowanie wygodniej jest korzystać, jeżeli jest opcja automatyczna.

Jest to niby mała pierdoła, ale na prawdę uprzyjemnia.

Oczywiście nic nie wymuszam. Nikt przecież nie będzie dłubać w MIUI, bo mi się podoba.

Ot tylko tak założyłem temat z zapytaniem.

Tapnięte z mojego Mi2S.

• 0
Opublikowano

Słyszeliście może o AutomateIt ma znacznie więcej możliwości. Można ustawić go aby się przełączał z 3G na 2G po włączeniu aplikacji itp.

• 0
Opublikowano
Witam. Chciałem zapytać, czy jest jakaś szansa, by ktoś z naszych chłopaków zmodyfikował MIUI, tak by przy włączeniu transmisji danych, automatycznie zmieniało nadajniki z 2G na 3G, a po wyłączeniu wracało na 2G ? ?

Wiem, że na CM7 jest taka opcja, bo akurat zajrzałem do swojej Defy postawionej na CM 7.2 i przypomniało mi się o tej super opcji.

Na 2G wiadomo bateria dłużej trzyma, zasięg jest lepszy....A internet to właśnie 3G(minimum) .Automatyczna zmiana jest super ułatwieniem.

Tylko swego czasu dziwiłem się, czemu ta opcja jest tylko na CM7...bo od wersji CM9/10 już tej wygody nie było.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Dobry pomysł, niby to jest kwestia 2 przycisków - dane pakietowe i tryb sieci , jednak ja np. często zapominam potem wrócić do 2g no i tak jest po prostu wygodniej.

@Sibul , specjalnie zainstalowałem ten program , jednak ja nie doszukałem się takiej opcji, jest możliwe zautomatyzowanie włączenia danych pakietowych i wyłączenia ale 2g-3g nie widziałem.

• 0
Opublikowano

Mam idealne rozwiązanie Intelli3G moduł do WSMtool ma wszystko i jeszcze więcej...

pmg1wQX.png

Miłego korzystania :)

Może nawet zrobię jakiś tutorial do tego z opisem funkcji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...