Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj RN3P SE ma dosc irytujaca przypadlosc, a mianowicie chodzi o to, ze co jakis czas zapomina logowan do aplikacji. Przykladowo co kilka dni musze na nowo autoryzowac telefon w aplikacji mBanku. Any.do, facebook rowniez. Poczatkowo myslalem, ze to przez ustawione automatyczne czyszczenie telefonu, ale po wylaczeniu problem nadal wystepuje. Czy macie pomysl jak ten problem rozwiazac?

Opublikowano
8 minut temu, Taz napisał:

Moj RN3P SE ma dosc irytujaca przypadlosc, a mianowicie chodzi o to, ze co jakis czas zapomina logowan do aplikacji. Przykladowo co kilka dni musze na nowo autoryzowac telefon w aplikacji mBanku. Any.do, facebook rowniez. Poczatkowo myslalem, ze to przez ustawione automatyczne czyszczenie telefonu, ale po wylaczeniu problem nadal wystepuje. Czy macie pomysl jak ten problem rozwiazac?

Z aplikacją bankową to normalne. Tak ma być. Chciałbyś przez cały czas mieć otwarte drzwi do Twoich pieniędzy...?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 hours ago, mrosi said:

Z aplikacją bankową to normalne. Tak ma być. Chciałbyś przez cały czas mieć otwarte drzwi do Twoich pieniędzy...?

Chyba nie rozumiesz jak ta aplikacja działa. Żeby korzystać z aplikacji mobilnej trzeba najpierw autoryzować urządzenia przez portal banku. Dopiero wtedy ustalasz kod dostępu, który wpisujesz za każdym razem kiedy chcesz skorzystać z bankowości mobilnej, więc wróćmy do sedna tematu. 

Edytowane przez Taz
  • Like 1
Opublikowano
11 minutes ago, Rafał2016 said:

Dokladnie, autoryzowanie co kilka dni aplikacji przez portal banku jest kuriozalne.

Wysłane z Redmi Note 3 Pro SE

Masz jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? 

Opublikowano

U mnie na global dev nie ma żadnych autoryzacji działa cały czas mBank nawet po aktualizacji.

Ustawiam raz pin i tyle a potem loguje się pinem więc to nie jest normalne.

Sprawdźcie czy macie aktualne Aktualizacjie android system Webview w gp

Opublikowano
20 minutes ago, Snajper said:

Aktualizacjie android system Webview w gp

Możesz rozwinąć? Jakby co to wygląda to u mnie tak  jak w załączniku. 

Screenshot_2017-01-10-08-09-01-823_com.android.settings.png

Opublikowano
7 minut temu, Taz napisał:

Możesz rozwinąć? Jakby co to wygląda to u mnie tak  jak w załączniku. 

Screenshot_2017-01-10-08-09-01-823_com.android.settings.png

Zobacz Google Play w moje gry i aplikacje powinno być 

Masz global stable najnowszy ale wcześniej też byłem na nim i problemu z mbankiem nie miałem.

Opublikowano
52 minutes ago, Snajper said:

Zobacz Google Play w moje gry i aplikacje powinno być 

Masz global stable najnowszy ale wcześniej też byłem na nim i problemu z mbankiem nie miałem.

Mam najnowszą wersję Webview. Jakieś inne pomysły? Dodatkowo zauważyłem, że z onedrive i Dropbox jest ten sam problem. 

Opublikowano
A może jednak to wada oprogramowania obaj macie 8.1.1.0 stable

Też mam ten system i u mnie nie ma tego problemu z IKO ;-)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Heh, słówko offtopu...

W Raiffeisen, po kliknięciu "Wyślij" przelewu na ponad 50k PLN w ciągu kilku minut telefonuje pani z BOK i pyta, czy aby na pewno przelew został zlecony przez właściciela konta... ;)

Wracając do tematu - przyznaję, źle zrozumiałem i sądziłem, że chodzi o kwestie logowania. U mnie aplikacja R-Online wylogowuje się nawet po przełączeniu się na pulpit czy do innej aplikacji, jednak autoryzacja instalacji jest jedna. I system pamięta tę autoryzację. Tyle tylko, że ja mam MIUI Polska/EU.

Opublikowano (edytowane)

@Redmi2 mam APK mBank i działa idealnie a do większych przelewów używam innych banków więc mi zabezpieczenia nie przeszkadzają  ona winna nie  jest z tym że ja jestem global dev.

albo macie coś w ustawieniach przestawione

Moze opcje programistycznych wyłączoną optymalizacja miui?.Wiec czeba przywrócić ustawienia fabryczne i sprawdzić czy problem dalej występuje innego pomysłu nie mam

Edytowane przez Snajper
Opublikowano

Masz zapewne ustawiony backup systemu w chmurze xiaomi. Wyłączenie backup rozwiązało ten problem u mnie

Opublikowano
10 hours ago, Snajper said:

@Redmi2 mam APK mBank i działa idealnie a do większych przelewów używam innych banków więc mi zabezpieczenia nie przeszkadzają  ona winna nie  jest z tym że ja jestem global dev.

albo macie coś w ustawieniach przestawione

Moze opcje programistycznych wyłączoną optymalizacja miui?.Wiec czeba przywrócić ustawienia fabryczne i sprawdzić czy problem dalej występuje innego pomysłu nie mam

Opcje programistyczne dopiero wlaczylem przed chwila i i optymalizacja domyslnie byal wlaczona.

9 hours ago, kagaw said:

Masz zapewne ustawiony backup systemu w chmurze xiaomi. Wyłączenie backup rozwiązało ten problem u mnie

A to ciekawe... ten bug jest gdzie zgloszony? Czy u Ciebie robilo sie tak tylko i wylacznie wtedy, kiedy kopia odpala sie automatycznie, czy nawet wtedy, kiedy odpaliles kopie z palca?

8 hours ago, Rafał2016 said:

Dzięki za podpowiedź, sprawdzę.
Kombinowałem i straciłem autoryzacje. Macie aplikacje w autostarcie?

Tak, mam, mBank sam sie dodal do autostartu.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem 2 rzeczy :

1. Dodałem aplikacji uprawnienia do pamięci 

2. W cyklicznej kopii zapasowej wyłączyłem kopiowanie aplikacji (0/49 jak w zalaczniku )

I problem na razie nie występuje. Sprawdzicie, czy Wam też pomoże? 

Screenshot_2017-01-14-10-13-49-974_com.miui.gallery.png

Screenshot_2017-01-14-10-15-27-339_com.miui.backup.png

Edytowane przez Taz
Opublikowano

Błąd występuje przy robieniu kopii, nie musi być w chmurze. Trzeba odznaczyć te aplikacje gdzie błąd występuje.
Dotyczy to również widgetów, które znikają po wykonaniu kopii tzn. nie wczytują się.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...