kasia13297 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Witam Forumowiczów Potrzebuję porady co dalej zrobić z moim nowym niestety niedziałającym Xiaomi, który przypadkiem skąpał się we wrzącej wodzie...stało się to po trzech wspaniałych tygodniach użytkowania :/ wysłałam go do serwisu w W-wie by dowiedzieć się co konkretnie uległo awarii. Padła płyta główna. Wszystko inne (wyświetlacz, czytnik linii papilarnych itp.) zdrowe. serwisant powiedział, że wymiana płyty jest droższa niż telefon i nie opłaca się robić..Przyszedł mi więc do głowy pomysł aby zakupić ten sam model z uszkodzonym ekranem i wymienić płytę główną z drugiego sprawnego tel. Tylko czy faktycznie da się to zrobić? I bez przepłacania? Czy już tylko nadaje się do sprzedaży na części? Proszę o porady..
lukasz1992 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pewnie że się da ja już tak naprawiałem tableta i asusus także szukaj okazji w miarę taniej z rozbitym wyświetlaczem
mrosi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 5 godzin temu, kasia13297 napisał: Witam Forumowiczów Potrzebuję porady co dalej zrobić z moim nowym niestety niedziałającym Xiaomi, który przypadkiem skąpał się we wrzącej wodzie...stało się to po trzech wspaniałych tygodniach użytkowania :/ wysłałam go do serwisu w W-wie by dowiedzieć się co konkretnie uległo awarii. Padła płyta główna. Wszystko inne (wyświetlacz, czytnik linii papilarnych itp.) zdrowe. serwisant powiedział, że wymiana płyty jest droższa niż telefon i nie opłaca się robić..Przyszedł mi więc do głowy pomysł aby zakupić ten sam model z uszkodzonym ekranem i wymienić płytę główną z drugiego sprawnego tel. Tylko czy faktycznie da się to zrobić? I bez przepłacania? Czy już tylko nadaje się do sprzedaży na części? Proszę o porady.. Niestety płyta główna to modemy łączności bezprzewodowych, procesor, słowem - wszystko. Stąd wymiany płyt są tak drogie. To w zasadzie cały telefon. Możesz spróbować poszukać na Allegro identycznego modelu, uszkodzonego, jako "dawcy organu", jednak to ryzykowne, bo nie wiesz (Sprzedający tego nie powie) co w danym egzemplarzu jest uszkodzone. Nawet jeśli z opisu wynika, że to tylko ekran, to pewności nie ma. Ergo, obawiam się, że czeka Cię zakup nowego telefonu. Napisz jeszcze do @Acida, może ma coś na podorędziu i coś poradzi.
kasia13297 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dzięki za radę wygląda na to, że będę musiała kupić nowy tel.. 2 godziny temu, madmax86 napisał: Pewnie że się da ja już tak naprawiałem tableta i asusus także szukaj okazji w miarę taniej z rozbitym wyświetlaczem A może podpowiesz mi jaki tel kupić do 1000 zł? Za swojego RN3 PRO dałam 770 zl. Fajnie byłoby znaleźć coś podobnego z podobnymi "bebechami" w mniej więcej tej samej cenie..zależy mi na dobrej baterii i żeby był na snapdragonie. Myślałam nad Lenovo Zuk Z1 bo ten jest podobny pod tym względem do poprzednika ale wciąż jest droższy a 2 telefony na miesiąc to żadna zabawa..
mrosi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 31 minut temu, kasia13297 napisał: Dzięki za radę wygląda na to, że będę musiała kupić nowy tel.. A może podpowiesz mi jaki tel kupić do 1000 zł? Za swojego RN3 PRO dałam 770 zl. Fajnie byłoby znaleźć coś podobnego z podobnymi "bebechami" w mniej więcej tej samej cenie..zależy mi na dobrej baterii i żeby był na snapdragonie. Myślałam nad Lenovo Zuk Z1 bo ten jest podobny pod tym względem do poprzednika ale wciąż jest droższy a 2 telefony na miesiąc to żadna zabawa.. Za te pieniądze to pewnie ponownie RN3Pro. Ani RN4, ani RNP nie wydają mi się atrakcyjne. Zresztą chyba nie tylko mnie, bo ich ceny, pomimo swojej nowości, nie górują nad cenami RN3P. No chyba, że chciałabyś coś większego - wówczas Mi Max. Albo dołożyć i kupić Mi5. Zamawiałem kilku kumplom telefony z ibuygou ostatnio i wersja 4/64 GB wyszła z przesyłką i ubezpieczeniem "antyVAT" coś koło 1350 PLN.
lukasz1992 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Znajomy kupił na allegro za 550 zł niby z Anglii ale czekał 2 tygodnie chyba, i kupił taki sam jak mój tylko ja dałem około 720 (chodzi o redmi note 3 pro ze snapem 650 2gb ram) Jak narazie spisuję się świetnie i jestem bardzo zadowolony odpukać. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez madmax86
Rekomendowane odpowiedzi