Realtek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam Posiadam Redmi 3s 32 GB, MIUI Global 7.5. Nie działa opcja włączenia i wyłączenia prezentacji numeru (ID rozmówcy) - opcja "wyszarzona" Usługa u operatora (Orange) jest włączona, na innym telefonie działa prawidłowo, na karcie operatora Plus to samo. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam
mrosi Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 56 minut temu, Realtek napisał: Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Jaki system? Zrzut ekranu z Ustawienia -> Informacje o telefonie.
FromWP Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Realtek napisał: Zrzut z ekranu poniżej. A dlaczego nie aktualizowałeś systemu? Masz pierwszą wersję romu jeszcze z Miui 7 i sporą ilością błędów wczesnego romu. Na global dev 7.1.5 i wcześniejszych dev opcja jest aktywna i jest wybór:
Realtek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Czy skorzystać z automatycznej aktualizacji do MIUI 8.1.1.0 (MALMIDI)? Czy zainstalować inną wersję?
quick09 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Jeśli odpowiada Ci rom z aktualizacji, to skorzystaj z niego. Wszystko zależy od Ciebie, czego potrzebujesz. Uprzedzając pytanie - tak, jest aktywna na nim opcja ukrywania numeru
FromWP Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Realtek napisał: Czy skorzystać z automatycznej aktualizacji do MIUI 8.1.1.0 (MALMIDI)? Na pewno będzie lepiej i ta funkcja powinna być dostępna. To możesz zrobić natychmiast. Osobiście wolę wersje dev (może być global dev, albo rom eu/pl), ale to wymaga trochę więcej zachodu i użycia MiFlasha i przy eu/pl odblokowania bootloadera.
Realtek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 Skorzystałem z automatycznej aktualizacji MIUI 8.1.1.0. Opcja ukrywania numeru teraz działa, jednak już na samym początku jest błąd podczas wpisywania pinu karty sim - wyświetlane są tylko 3 cyfry... Czy w Redmi 3s wersja GLOBAL lub ROM lepiej się spisuje?
FromWP Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 27 minut temu, Realtek napisał: Skorzystałem z automatycznej aktualizacji MIUI 8.1.1.0. Opcja ukrywania numeru teraz działa, jednak już na samym początku jest błąd podczas wpisywania pinu karty sim - wyświetlane są tylko 3 cyfry... To nieszkodliwy błąd który jest we wszystkich wersjach romów global, przy włączonym języku pl. Jakbyś miał eng to by było prawidłowo. W romach eu/pl tego błedu nie ma, Acid poprawił.
Realtek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2017 (edytowane) W poprzedniej wersji systemu jeśli był jakiś kontakt na literę Ł, to mogłem przewijać alfabet tylko do L, w nowej wersji prócz tamtego błędu, jest dodatkowy błąd - mogę tylko przewinąć do S... Czy są znaczne różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami systemu w czasie działania na baterii? Edytowane 7 Stycznia 2017 przez Realtek
quick09 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Widocznie masz również kontakt na Ś
Realtek Opublikowano 10 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ś oczywiście zamieniłem na S, natomiast co do przeindeksowania - to w moim MIUI 8 nie znalazłem opcji jak powyżej, chyba, że nie znalazłem...
quick09 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Kontakty > Ustawienia > Organizacja kontaktów > Przebuduj indeks T9 Jednak u mnie to nie działa mimo wszystko. Chyba, że muszę mieć język angielski.
Realtek Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2017 U mnie również to nie działa... (język polski)
Rekomendowane odpowiedzi