Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kupiłem mi4c na allegro (używany) w którym osoba poinformowała, że system chodzi czasem niestabilnie, lecz on wcale nie działa.Po wielu próbach wgrałem system stable i jak wgrałem to w końcu okazało się, że nie startuje, bo stoi na logo, a żeby się uruchomił musimy odłączyć dotyk.Mógłby ktoś pomóc, ponieważ próbuję wgrać miuipolska lecz w twrp mam error code:7

Edytowane przez Perefek
Prośba moderatora
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Perefek napisał:

Mógłby ktoś pomóc, ponieważ próbuję wgrać miuipolska lecz w twrp mam error code:7

Wgraj TWRP od http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/  nastepnie wgraj xiaomi.eu - tyle jestem w stanie Ci pomoc, reszte opisales tak chaotycznie, że nie potrafie tego zrozumieć.... zresztą tak samo jak i @galakty wiec jest nas 2

Edytowane przez kamillm
Opublikowano
Witam, kupiłem mi4c na allegro w którym osoba poinformowała, że system chodzi czasem niestabilnie, lecz on wcale nie działa. Poziom zabezpieczeń na koncie Xiaomi to 50 pkt a po prawej strony jest 2, nie wiem czy to dobrze czy źle, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z tą marką.Po wielu próbach wgrałem system stable i jak wgrałem to w końcu okazało się, że nie startuje, bo stoi na logo, a żeby się uruchomił musimy odłączyć dotyk, a jak pokaże się pasek ładowania to dopiero podłączyć, bo inaczej wisi na logu. Mógłby ktoś pomóc, ponieważ próbuję wgrać miuipolska lecz w twrp mam error code:7

Aktualizuj twrp do wersji 3.0.2.0 z tego linku , plik .ZIP do instalacji w twrp. Znikną problemy z dotykiem i ten błąd code 7
https://mega.nz/#!JRcgSIpa!sK-4dKocfh9K5FRQabMxgnmW0xRGae7JPL1IrNNVA08

Wysłane z mojego Mi-4c

• Like 1
Opublikowano

TWRP działa od razu, lecz system nie zawsze włącza się za pierwszym razem. Czasem muszę zresetować go z 3 razy by się załączył, jakieś pomysły?

Opublikowano
8 godzin temu, Perefek napisał:

TWRP działa od razu, lecz system nie zawsze włącza się za pierwszym razem. Czasem muszę zresetować go z 3 razy by się załączył, jakieś pomysły?

Zrobiles WIPE przed wgraniem i ewentualnie po wgraniu softu?

Opublikowano
1 godzinę temu, Perefek napisał:

Tak zrobiłem wipe cache/dalvik

Wejdz w twrp zrob wipe cache, davlink, data nastepnir zainstaluj xiaomi.eu reboot i zaladuj system, jak zaladuje sie wroc do twrp nastepnir zrob wipe cache, davlink, data, internal storage 

Opublikowano
Dnia 9.01.2017 o 17:38, kamillm napisał:

Wejdz w twrp zrob wipe cache, davlink, data nastepnir zainstaluj xiaomi.eu reboot i zaladuj system, jak zaladuje sie wroc do twrp nastepnir zrob wipe cache, davlink, data, internal storage 

Nie mogę zrobić wipe cache, davlink oraz data, bo ukazuje się " E: Unable to mount '/cache' itd. Zmieniłem TWRP na 2.8.7-3 i nie pokazuje pamięci wewnętrznej (internal Storage 0MB) co jest w sumie dziwne, bo tylko aktualizowałem TWRP

Opublikowano
8 minut temu, Perefek napisał:

Nie mogę zrobić wipe cache, davlink oraz data, bo ukazuje się " E: Unable to mount '/cache' itd. Zmieniłem TWRP na 2.8.7-3 i nie pokazuje pamięci wewnętrznej (internal Storage 0MB) co jest w sumie dziwne, bo tylko aktualizowałem TWRP

Masz telefon Mi4C napiszę to po raz 154, jedyne dobre TWRP dla tego telefonu, które nie powoduje żadnych błędów to te od TS czyli : TS TWRP 3.0.2-0 mi4c, jako że jestem cierpliwym człowiekiem proszę Cię wgraj to TWRP podaję jeszcze raz link => TWRP TS

Opublikowano

Wgrałem TS TWRP 3.0.2-0 mi4c, następnie xiaomi.eu, lecz gdy chciałem zrobić wipe cache, davlink, data, aby system załączał się od razu, a nie po 29384 razach to już nie mogłem, ponieważ pokazuje się błąd " E: Unable to mount '/cache" :)

Opublikowano
9 godzin temu, Perefek napisał:

Wgrałem TS TWRP 3.0.2-0 mi4c, następnie xiaomi.eu, lecz gdy chciałem zrobić wipe cache, davlink, data, aby system załączał się od razu, a nie po 29384 razach to już nie mogłem, ponieważ pokazuje się błąd " E: Unable to mount '/cache" :)

Wgraj xiaomi.eu poczekaj az sie wszystko zaladuje, nastepnie znow wroc do twrp i zrob WIPE ;] Tylko nie rob wipe system ;]

Opublikowano
7 minut temu, Perefek napisał:

Zrobiłem tak jak mówisz i system startuje za drugim/ trzecim razem nadal :(

To zrób format telefonu wgrywając stary chiński dev żeby nie zablokować niepotrzebnie bootloadera a potem najnowsze twrp i xiaomi.eu to będziesz mieć pewność że wszystko jest od początku do końca dobrze zrobione. 

• Like 1
Opublikowano

Właśnie już tak robiłem kilka dni temu i nawet na dev startował za drugim/trzecim razem, a jak już wystartuje to bateria spada kolosalnie szybko 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...