Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, powinno endem zacząć od tego że zdecydowałem się kupić telefon :

Xiaomi redmi note 3 pro prime special edition

Czytając dużo w sieci doszedłem do wniosku że lepiej zamówić telefon z Chin niż przepłacać w PL

Dodam również ze mieszkam w UK więc dodatkowo musiałbym płacić za przesyłkę i wybrałem ogłoszenie na aliexpres i chciałbym zapytać was czy wszystko z nim ok 

Original Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime Special Edition 32GB ROM Mobile Phone Snapdragon 650 5.5" FHD 3GB RAM Official Global ROM
http://s.aliexpress.com/uMZ7j6FR
(from AliExpress Android)

Posted

Goldway to do rywalizacji sprzedawca. Możesz kupować. Jeśli weźmiesz wysyłkę sellers shiping method za 9$ to unikniesz dodatkowych opłat celnych

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja jestem z tego telefonu bardzo zadowolony. Porównaj czy cenowo jest ok. Przesyłka koniecznie bez VAT, opcja u goldiego-seller shiping metod
Z komputera NASA wysłano wiadomość tą.

Z komputera NASA wysłano wiadomość tą.

Posted

szczerze powiedziawszy jestem teraz w kropce poniewaz telefon który miałem dotychczas odmówił posłuszeństwa i musze miec w miare szybko nowy a oczekiwanie 2 miesiecy jest raczej slaba opcja wiec zapoznalem sie z ogloszeniami z serwisu allegro i znalzlem cos takiego 

http://allegro.pl/show_item.php?item=6661768836

z przesyłka do mnie zmieszcze sie w 1000 i jest polska gwarancja. wiec sadze ze jest okej co wy na to ? 

Posted
7 minut temu, Kevczix napisał:

http://scr.hu/20o/aldf5

chyba dłużej ?

Nie sugeruj się tym to jest podane dla bezpieczeństwa i z duuużym naddatkiem dni :D. Większości z nas termin nie przekraczał 15 dni, ja także dostałem telefon od Goldway-a w 9 dzień od nadania, a nadał w następny od zakupu, czyli w sumie 10 dni

Bez tytułu.png

Posted

szczerze powiem ze teraz sie zdziwiłem. wydawalo mi sie ze miesiac to minimum. ale jezeli jest tak jak mowisz to chyba sie skusze na to. i rozumiem ze nie bylo prolemów z cłem ani niczym ?

Posted
1 godzinę temu, Kevczix napisał:

szczerze powiem ze teraz sie zdziwiłem. wydawalo mi sie ze miesiac to minimum. ale jezeli jest tak jak mowisz to chyba sie skusze na to. i rozumiem ze nie bylo prolemów z cłem ani niczym ?

Nie, nie miałem żadnych dodatkowych opłat naliczonych

Posted

Stało się. Zamówienie poszło wyniosło 160f więc spoko dodatkowo jeszcze zamówiłem flip casea. Mam nadzieję że wszystko będzie ok, jezeli tak to następny temat jakim się zainteresuje to jak wgrać miui Polska 

S70107-191436(1).jpg

Posted (edited)

Witajcie

Czy przy  Sellers shiping method  paczka jest ubezpieczona w razie gdyby nie została dostarczona? 

Chciałem zamówić Mi5 przez Ali ale zraziłem się trochę terminem oczekiwania na paczke (30-50 dni) ale z tego co piszecie wynosi on ok 2 tyg czyli naprawde ok,do tego nie ma vat-u.

Ja swojego MI5 zamówiłem z Gearbest 1.01,wysłany 5 dni poźniej czyli 06.01 a odbiór 10.01 wysyłka DHL.

Przy czym koszt telefonu z wysyłką do UK to 183 funty,a DHL naliczył vat na 19 funtów czyli ok 10% wartości zamówienia ( w UK stawka VAT to 20%)

Nie wiem czy Gearbest nie zaniżył wartości paczki ale myśle że cenowo i tak dobrze wyszło 202 funty ~1000zł

W poniedziałek zostanie wysłany 2gi telefon,ale już z IBGou z opcją ubezpieczenia od vat-u,również wysyłka DHL,cena podobna z tym że zamawiałem MI4s dla dziewczyny,bo jej się bardziej podobał i ciekawe czy tutaj też naliczą vat :)

Edited by badstuff2
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...