Skocz do zawartości

Który Xiaomi ma obecnie najlepszy aparat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na cyferkach wygląda że redmi noty 3 zwykły i wersja pro, ale jak to ma się w rzeczywistości? Mój robi bardzo brzydkie zdjęcia gdy jest ciemno bądź szaro i ponuro np. acb64c9192e31b3b4e227c3b8318de5a.jpg

Natomiast przy zwykłym oświetleniu w zdjęciach HDR radzi sobie całkiem nieźle, zdjęcie bez filtrów:

60d398415d7e218a0158cc9e6ad6effb.jpg

Zdjęcie z filtrem:
9674594880550462a669a787732eba76.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wskazówka: Jakość zdjęć z telefonu robionych w warunkach słabszego oświetlenia, albo szaro-ponurych, można znacząco poprawić robiąc serię zdjęć zamiast jednego, a potem je na siebie nakładając w jednym ze specjalnych, przeznaczonych do tego programów (np. Photomatix Pro).

Opublikowano

Dzięki@latet nie wiedziałem:-) muszę się obyć z telefonem, aczkolwiek póki co walczę z bootloaderem / rootem :-)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Tu masz próbkę, które powinna Cię zachęcić do takich rzeczy: po lewej - mały fragment pojedynczego zdjęcia nocnego (z Mi5), a po prawej - efekt nałożenia kilkunastu takich zdjęć na siebie. Zasada jest prosta i logiczna - z dołożeniem każdego kolejnego zdjęcia zwiększa się korzystnie stosunek sygnału do szumów. To tak jakby ktoś za cicho mówił i nie wszystko rozumiesz, ale jak go poprosisz o powtórzenie tego zdania 10x, to z w końcu wszystko będzie jasne, co do słowa ;)

IMG_20170105_163758 zest.jpg

Edytowane przez latet
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...