Lokator Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Hej, który Xiaomi ma obecnie najlepszy aparat?
latet Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Dnia 6.01.2017 o 10:53, Nezumi napisał: MiNote 2 obstawiam... Stanowczo nie, jeśli chodzi o filmy. Co do zdjęć to nie wiem.
ficek Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Na cyferkach wygląda że redmi noty 3 zwykły i wersja pro, ale jak to ma się w rzeczywistości? Mój robi bardzo brzydkie zdjęcia gdy jest ciemno bądź szaro i ponuro np. Natomiast przy zwykłym oświetleniu w zdjęciach HDR radzi sobie całkiem nieźle, zdjęcie bez filtrów:Zdjęcie z filtrem:Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
latet Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wskazówka: Jakość zdjęć z telefonu robionych w warunkach słabszego oświetlenia, albo szaro-ponurych, można znacząco poprawić robiąc serię zdjęć zamiast jednego, a potem je na siebie nakładając w jednym ze specjalnych, przeznaczonych do tego programów (np. Photomatix Pro).
ficek Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dzięki@latet nie wiedziałem:-) muszę się obyć z telefonem, aczkolwiek póki co walczę z bootloaderem / rootem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
latet Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Tu masz próbkę, które powinna Cię zachęcić do takich rzeczy: po lewej - mały fragment pojedynczego zdjęcia nocnego (z Mi5), a po prawej - efekt nałożenia kilkunastu takich zdjęć na siebie. Zasada jest prosta i logiczna - z dołożeniem każdego kolejnego zdjęcia zwiększa się korzystnie stosunek sygnału do szumów. To tak jakby ktoś za cicho mówił i nie wszystko rozumiesz, ale jak go poprosisz o powtórzenie tego zdania 10x, to z w końcu wszystko będzie jasne, co do słowa Edytowane 12 Stycznia 2017 przez latet
ficek Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 @latet robi robotę kolokwialnie mówiąc. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi