Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam , nabyłem mojego mi5s wczoraj , cieszyłem się jak dziecko aż do momentu odpalenia aparatu ... obojętnie jakie zdjęcie nie zrobie to jest strasznie rozmazane , próbowałem łapać ostrość , wyłączać hdr itp i nic nie daje , czyżby uszkodzenie mechaniczne ?wrzucam 3 przykładowe zdjęcia.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 Dodam jeszcze że zdjęcia z bliska wychodzą ładne i nie rozmazane , tylko zdjęcia robione z daleka wychodz ą bardzo rozmazane.
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 16 minut temu, Janek664 napisał: Dodam jeszcze że zdjęcia z bliska wychodzą ładne i nie rozmazane , tylko zdjęcia robione z daleka wychodz ą bardzo rozmazane. Dostałeś już taki system? Nie orientuję się, czy Mi5s ma globala w sumie... Najlepiej jakbyś wgrał xiaomi,eu od nas z forum i wtedy byśmy wykluczyli wadę sprzętową. A nie masz czasem ręcznego focusu? Skoro z bliska jest ostre, to jakby focus się zamroził.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 13 minut temu, galakty napisał: Dostałeś już taki system? Nie orientuję się, czy Mi5s ma globala w sumie... Najlepiej jakbyś wgrał xiaomi,eu od nas z forum i wtedy byśmy wykluczyli wadę sprzętową. A nie masz czasem ręcznego focusu? Skoro z bliska jest ostre, to jakby focus się zamroził. Szczerze kompletnie się na tym nei znam ,dostałęm wersje ze sklepem play polskie menu itp itd , to jedyne co wiem ;(ustawiłem w aparacie ostrość przy przytrzymaniu migawki , to wsio co zmieniałem/
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 6 minut temu, Janek664 napisał: Szczerze kompletnie się na tym nei znam ,dostałęm wersje ze sklepem play polskie menu itp itd , to jedyne co wiem ;(ustawiłem w aparacie ostrość przy przytrzymaniu migawki , to wsio co zmieniałem/ Wychodzi na to że masz poprawnego globala, bo niedawno wyszedł ten " V8.0.3.0.MAGMIDI (MIUI8) ". Spróbuj usunąć dane aparatu "Ustawienia - zainstalowane - wszystkie - aparat - usuń dane", nic nie zmieniaj, odpal aparat i sprawdź.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 15 minut temu, galakty napisał: Wychodzi na to że masz poprawnego globala, bo niedawno wyszedł ten " V8.0.3.0.MAGMIDI (MIUI8) ". Spróbuj usunąć dane aparatu "Ustawienia - zainstalowane - wszystkie - aparat - usuń dane", nic nie zmieniaj, odpal aparat i sprawdź. Niestety to samo.Czy jest mozliwosc ze jest to spowodowane tym że nie ma karty sim w srodku ? juz sam nie wiem wrzucam 2 zdjecia jak jest z bliska a jak z daleka.
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 4 minuty temu, Janek664 napisał: Niestety to samo.Czy jest mozliwosc ze jest to spowodowane tym że nie ma karty sim w srodku ? juz sam nie wiem wrzucam 2 zdjecia jak jest z bliska a jak z daleka. Czy to jest całe zdjęcie? Bo rozdzielczość jest zmniejszona, sprawdź w telefonie po wykonaniu zdjęcia jaką ma rozdzielczość.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 16 minut temu, galakty napisał: Czy to jest całe zdjęcie? Bo rozdzielczość jest zmniejszona, sprawdź w telefonie po wykonaniu zdjęcia jaką ma rozdzielczość. Racja , rozdzielczosc sie zmniejszyla ponieważ zdjecie bylo przeslane pierw na fejsa , tutaj bezposrednio :
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 2 minuty temu, Janek664 napisał: Racja , rozdzielczosc sie zmniejszyla ponieważ zdjecie bylo przeslane pierw na fejsa , tutaj bezposrednio : Czyli w porządku, myślałem że może jakiegoś refurba dostałeś. Jeśli nie chce Ci się bawić w TWRP i wgranie romu xiaomi.eu, a wolisz pozostać na globalu to poczekaj do następnej aktualizacji OTA. Nie mam więcej pomysłów na tą chwilę.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 4 minuty temu, galakty napisał: Czyli w porządku, myślałem że może jakiegoś refurba dostałeś. Jeśli nie chce Ci się bawić w TWRP i wgranie romu xiaomi.eu, a wolisz pozostać na globalu to poczekaj do następnej aktualizacji OTA. Nie mam więcej pomysłów na tą chwilę. Ehh , albo pozostanie mi odesłac telefon ,bo kupilem go na allegro.No nic pochodze po serwisach jak mi nic nie doradza to odsylam , dzieki za pomoc !
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, Janek664 napisał: Ehh , albo pozostanie mi odesłac telefon ,bo kupilem go na allegro.No nic pochodze po serwisach jak mi nic nie doradza to odsylam , dzieki za pomoc ! Serwisy nic nie doradzą, bo co mają zrobić? Jak masz czas to wgraj xiaomi.eu i sprawdź, może to wina softu akurat. Poczytałem trochę i nie tylko Ty masz ten problem, kilka osób z Mi5S również nie ma działającego focusu i zmiana softu nie pomaga. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez galakty
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 7 minut temu, galakty napisał: Serwisy nic nie doradzą, bo co mają zrobić? Jak masz czas to wgraj xiaomi.eu i sprawdź, może to wina softu akurat. Poczytałem trochę i nie tylko Ty masz ten problem, kilka osób z Mi5S również nie ma działającego focusu i zmiana softu nie pomaga. Czyli zostaje oddanie na gwarancje ?
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 3 minuty temu, Janek664 napisał: Czyli zostaje oddanie na gwarancje ? Jeśli nie minęło 14 dni od zakupu to bym oddał.
Janek664 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Jeśli nie minęło 14 dni od zakupu to bym oddał. Nie mineło , aczkolwiek sciągnałem tylna folie więc nie wiem jak wtym momencie z oddaniem.
carbosi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Mam identyczny problem. Zauważyłem że jak wstrząsami telefonem tył- przód słychać jak coś lata... Całkiem prawdopodobnie kamera.... Ale jak wl. Kamerę i masz rozmazane wstrzasnij telefonem. Powinno pomóc...
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Niekoniecznie musi mieć coś zepsute, żeby było słychać "latanie"...
carbosi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Wybacz nie mówię że zepsute. Jak odpaliłem odblokowalem tel. Od razu po odpaleniu kamery było wszystko rozmazane tylko z bliska ostrość spoko. Po 30 -60sek ostrość łapalo normalnie. Wygląda to tak jakby coś się zawieszalo w mechanizmem. Ale jak wstrzasniesz łapie na momencie. Moim zdaniem wada sprzętu nie softu. Na zagranicznych forach też mają problem z tym. Obstawiaja że sprzetu.
galakty Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 W moim Mi4C lata cały czas ale aparat działa idealnie. W Mi5S może to być oznaką wady fabrycznej. Czyli.. W Mi5 padają płyty główne, a w Mi5S aparat? Super!
carbosi Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 A mi mi4c nie lata aż sprawdziłem czy one tak mają... Czekam aż zwroci ibuygou za koszty celne, i podbijam z gwarancją:) może do tego czasu znajdą jakiś sposób. Jak by nie patrzeć trochę to groteskowo wygląda, zabierasz się do uwiecznienia sytuacji zdjęciem...Wyjmujesz i machasz jakbyś się chwialil zegarkiem...
Rekomendowane odpowiedzi