Jaquza Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Właśnie dotarł do mnie , Xiaomi Redmi 3s , od razu zabrałem się za ustawienie go pod siebie dzwonki , aktualizacje (właśnie robi się aktualizacja jakaś do MIUI V8.1.1.0.MALMIDI jak by ktoś powiedział co to za room , chinski , eu czy polski byłbym wdzięczny) Ale zauważyłem ,że to wszystko robi się strasznie wolno korzystam z internetu 50 czyli realne 6mb/s , a wszystko pobiera się i tak w ślimaczym tempie około 1 mb na sekunde może nawet mniej około 500kb/s robie coś źle a może jest jakaś opcja ? Do tego jestem w sieci plus czy LTE pokazuje jako 4g ? , też wam tak rozłącza na 3g/4g Na mieście tak skakało Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Jaquza
Findfox Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Jest obecnie problem z serwerami więc dziś odradzam robienie aktualizacji bo maksymalna prędkość to teraz 128kB/s. Może jutro poprawią albo jeszcze dziś naprawią. Z telefonem jest wszystko okej. Cd-ROM global Stable więc język polski jest w nim zawarty. 1
Jaquza Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ale nie tylko to , jak ściągam też aplikacje powyżej 60 mb ? tak mniej wiecej to idzie około 400-530 kb/s a jak ściągałem niski plik około 13 mb to szarpneło na 2 razy 6-6 i już instalował nie wiem czemu tak jest.
Findfox Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Heh. Tego już nie wiem. Wiem tylko że jest problem z serwerami. Mówisz że aktualizujesz na poprzednich wersjach występował nieliczne błąd że tel mógł obsłóżyć sieć do 1 MB/s . Na 8.1 malmidi ten problem jest rozwiązany. 1
Jaquza Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 No nie wiem może 1 dzień fona , może problem potem sam ustanie, a jak nie trzeba będzie dalej kombinować.
Findfox Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zaktualizuj do 8.1 i napisz czy prędkość pobierania jest taka jaka powinna być.
Jaquza Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2017 No telefon został zaaktualizowany i problem jest dalej ten sam apki do 30 mb lecą maksymalną mocą powyżej to już tylko 300-500 kbps. Ogolnie ponąć ponoć wszyscy mają ten problem na wersji global tak czytam w internecie , coraz wiecej filmików z problemem jest i komentarzy mrosi:// wszystko jasne...?
Findfox Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja mam redmi 3S pro i na global Stable 8.1 bardzo ładnie u mnie to działa, nie ma problemów z netem. Co by Ci doradzić. Wypróbuj może global dev? Bo ten sam telefon telefonowi jest nie równy i może w global dev ten problem jest rozwiązany dla pewnej partii redmi 3s. Poczytaj fora jak to naprawić a w ostateczności oddaj na gwarancję. Jeżeli piszesz że dużo osób ma z tym problemem na global Stable to czekaj na następną aktualizacje lub wgraj global dev.
Rekomendowane odpowiedzi