Skocz do zawartości

SMART GATEWAY oraz RADIO internetowe z Polskimi stacjami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pojawił się projekt który umożliwia słuchanie radia dowolnego na naszych bramkach. http://en.ximiraga.ru

Obsługa jest dość prosta, wystarczy na routerze zmienić adres DNS na podany na stronie a wówczas a aplikacji Mi Home będzie można wybrać inne niż Chińskie radio. Ja póki co poprosiłem o dodanie RMF.FM

Zmieniono adres DNS na: DNS 82.146.38.202

Z Polskich stacji dodano jeszcze Radio ZET

Edytowane przez Vergiliusz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 4.01.2017 o 08:47, Vergiliusz napisał:

Pojawił się projekt który umożliwia słuchanie radia dowolnego na naszych bramkach. http://en.ximiraga.ru

Obsługa jest dość prosta, wystarczy na routerze zmienić adres DNS na podany na stronie a wówczas a aplikacji Mi Home będzie można wybrać inne niż Chińskie radio. Ja póki co poprosiłem o dodanie RMF.FM

Zmieniono adres DNS na: DNS 82.146.38.202

Z Polskich stacji dodano jeszcze Radio ZET

Zmienianie dnsow nie jest zbyt bezpieczne. Mamy pewnosc ze tam jest security 100%? Duzo osob loguje sie do banków itp. itd. nie polecalbym takich zmian. Aczkolwiek fajna inicjatywa. 

Opublikowano

@kamillmNIe znam się aż tak dobrze żeby twierdzić że niczym to nie grozi ale po zmianie DNS, ustawieniu stacji i powrocie na domyślny operatora albo google, radio działa.

Może nie ma żadnej luki umożliwiającej wrzucenie czegoś szpiegującego jeżeli wróci się na " prawilny" DNS.

Opublikowano
12 minut temu, Vergiliusz napisał:

Może nie ma żadnej luki umożliwiającej wrzucenie czegoś szpiegującego

Jak masz dziwne DNS to jest luka ;]

13 minut temu, Vergiliusz napisał:

jeżeli wróci się na " prawilny" DNS.

Jak woricsz na prawilny DNS to jest bezpieczne, ale nie wiadomo gdzie ida Twoje dane przy tych dziwnych DNSach, oczywiscie nie mowie, ze tam cos sie dzieje albo ktos szpieguje nas zaraz na tamtych DNSach, ale kto wie :) Nie lubie uzywac takich dziwnych DNSow.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...