Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z kontem Mi na Redmi 4 pro.

Opisze wszystko w punktak co zrobiłem

1. Wgrałem miui polska 

2. Zainstalowałem konto Google i pytało sie o konto Mi

3.Utworzyłem konto Mi w telefonie , numer sobie pobrało, adres @ wpisałem i był jakiś problem z hasłem

4. Wpisałem dziwne hasło z smsa jakie przyszło i o temacie zapomnaiłem, niestety hasła wygenerowanego sobie nie zapisałem, nie zmieniłem go tez na nowe.

5.Pojawił się problem z zapisywaniem zdjęć i sklepem play 

6.Wgrałem dziś nowego miui.eu i mam problem bo podczas uruchomienia telefonu chce zaraz się logować na konto Mi po tym jak zalogowało sie do konta google 

7. Hasła niestety nie pamiętam, wiem mój błąd, a nie ma opcji stworzenia nowego konta bo zaraz telefon wyświetla " To urządzenie jest już powiązane z kontem Xiaomi (165****117)

8. Podczas logowania się na konto przez PC i podania numeru telefonu w celu weryfikacji hasła wyświetla mi ze zostanie wysłany kod weryfikacyjny na adres "Send verification code to email 3to******26.chidawu.com " gdzie ten adres nie ma nic wspólnego z tym @ którego podałem 

Co można w takim przepadku zrobić? 

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam powinna być opcja wysłania hasła jednorazowego smsem na autoryzowany nr telefonu. 

I dlatego ważnym jest, to aby hasło do konta xiaomi bezpieczni zapisać sobie (lub ustawić takie, które zapamiętamy), bo jego utrata = duże problemy. Pozwolę sobie na stwierdzenie, że zabezpieczenie anty-kradzieżowe jest lepsze niż w "jabcokach"

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...