mast0505 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam, mam problem z kontem Mi na Redmi 4 pro. Opisze wszystko w punktak co zrobiłem 1. Wgrałem miui polska 2. Zainstalowałem konto Google i pytało sie o konto Mi 3.Utworzyłem konto Mi w telefonie , numer sobie pobrało, adres @ wpisałem i był jakiś problem z hasłem 4. Wpisałem dziwne hasło z smsa jakie przyszło i o temacie zapomnaiłem, niestety hasła wygenerowanego sobie nie zapisałem, nie zmieniłem go tez na nowe. 5.Pojawił się problem z zapisywaniem zdjęć i sklepem play 6.Wgrałem dziś nowego miui.eu i mam problem bo podczas uruchomienia telefonu chce zaraz się logować na konto Mi po tym jak zalogowało sie do konta google 7. Hasła niestety nie pamiętam, wiem mój błąd, a nie ma opcji stworzenia nowego konta bo zaraz telefon wyświetla " To urządzenie jest już powiązane z kontem Xiaomi (165****117) 8. Podczas logowania się na konto przez PC i podania numeru telefonu w celu weryfikacji hasła wyświetla mi ze zostanie wysłany kod weryfikacyjny na adres "Send verification code to email 3to******26.chidawu.com " gdzie ten adres nie ma nic wspólnego z tym @ którego podałem Co można w takim przepadku zrobić?
Zexon72 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Jeśli dobrze pamiętam powinna być opcja wysłania hasła jednorazowego smsem na autoryzowany nr telefonu. I dlatego ważnym jest, to aby hasło do konta xiaomi bezpieczni zapisać sobie (lub ustawić takie, które zapamiętamy), bo jego utrata = duże problemy. Pozwolę sobie na stwierdzenie, że zabezpieczenie anty-kradzieżowe jest lepsze niż w "jabcokach"
Rekomendowane odpowiedzi