Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś miał podobny problem jak tutaj?

https://www.youtube.com/watch?v=QGYTQr-LIfQ

Bootloader zablokowany Wgrywałem nowy soft tą metodą: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

( Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Stable Version Fastboot File Download

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File Download

Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download ) Te 3 romy wgrałem ale dalej to samo

Ktoś zna jakieś rozwiązanie?Telefon od Goldway. Proszę o pomoc.

Opublikowano
2 minuty temu, mariusz.ur napisał:

To zainstaluj starszą wersję np. 8.0.6.0 lub 6.11.3 i sprawdź , jak będzie ok to zrobisz aktualizację z poziomu telefonu

Miałem po rozpakowaniu wgraną 8.0.1.0 i z poziomu telefonu aktualizowała mi się właśnie do tej 8.0.6.0, także nie wiem czy to pomoże. Spróbuję.

Zastanawia mnie czy to tylko kwestia softu czy może hardware?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mariusz.ur napisał:

Na tym 8.0.1.0 wszystko jest wporządku ?

Nie. Od początku bootloop miał miejsce. Może 2-3 minuty max pochodził i reset.

Już nawet zgodziłbym się na chiński rom, byle by tylko telefon się nie resetował, ale po wgraniu chińskiego dalej to samo.

Edytowane przez waluta
Opublikowano (edytowane)

Tak, mierzyłem metrem :) Jak inaczej sprawdzić jaką mam wersję? Zresztą zamawiałem Chinease Version.

Ok, zainstaluje tą co podałeś

Edytowane przez waluta
Opublikowano (edytowane)

No to mam Kenzo na 100%.

Właśnie zauważyłem, że ten rom co podałeś również instalowałem kenzo_global_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_global_c5b421ba7e.tgz

;/ Rom instaluje się do końca normalnie, żadnych błędów, a problem i tak pozostaje :(

Pytanie jeszcze. Czy w MiFlash w Advance muszę podawać lokalizację plików czy to jest niekonieczne? Bo widziałem, w którym poradniku, że ktoś dawał?

Edytowane przez waluta
Opublikowano

To chyba pozostaje kontakt ze sprzedającym i reklamacja telefonu  jak będzie się restartował . Dla pewności możesz sfleshować drugi raz ten sam rom tym razem bez zaznaczania flash all

Opublikowano
1 minutę temu, mariusz.ur napisał:

To chyba pozostaje kontakt ze sprzedającym i reklamacja telefonu  jak będzie się restartował . Dla pewności możesz sfleshować drugi raz ten sam rom tym razem bez zaznaczania flash all

No to mnie pocieszyłeś :( Goldway od 2 dni się nie odzywa Nie wiem, świętują nowy rok czy co.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mariusz.ur napisał:

Chociaż tyle że sprzedawca pewny i nie powinno być problemu , nie wykupiłeś reklamacji w Polsce ?

Niestety nie :( Czy taki pewny? Jak na wiadomośc nie odpisuje?

No nic, poczekam jeszcze.

Edytowane przez waluta
Opublikowano (edytowane)

Ok Wgrałem wersję od Ciebie Mariusz i póki co, działa. Dzięki wielkie.

Mam pytanie jeszcze co do ustawienia regionu? Nie wiem czy to w ogóle potrzebne, ale przy istalacji wcześniejszych romów była opcja Polska, a teraz nie mam jej.

W sumie godzina się ustawiła sama więc nie wiem czy to mi potrzebne.

8 minut temu, mariusz.ur napisał:

A ten restart ma miejsce tylko jak wejdziesz w ustawienia , czy da się użytkować telefon normalnie , tzn odbierać rozmowy , wysyłać sms itd jak nie wchodzisz w ustawienia ?

Restart miał miejsce nawet jak przewijałem strony głowne z lewej na prawą i odwrotnie W ustawieniach, nawet przeglądając youtube'a.

Ale chyba problem się rozwiązał. Dziękuję bardzo.

Edit: No, za wcześnie się cieszyłem Dalej to samo. Podziałał z 15 minut.

Edytowane przez waluta
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...