waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam. Czy ktoś miał podobny problem jak tutaj? https://www.youtube.com/watch?v=QGYTQr-LIfQ Bootloader zablokowany Wgrywałem nowy soft tą metodą: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html ( Redmi Note 3 Qualcomm Latest China Stable Version Fastboot File DownloadRedmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File DownloadRedmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File Download ) Te 3 romy wgrałem ale dalej to samo Ktoś zna jakieś rozwiązanie?Telefon od Goldway. Proszę o pomoc.
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 A zaznaczyłeś flash all lub clean all w zależności od wersji miflash
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 To zainstaluj starszą wersję np. 8.0.6.0 lub 6.11.3 i sprawdź , jak będzie ok to zrobisz aktualizację z poziomu telefonu
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 2 minuty temu, mariusz.ur napisał: To zainstaluj starszą wersję np. 8.0.6.0 lub 6.11.3 i sprawdź , jak będzie ok to zrobisz aktualizację z poziomu telefonu Miałem po rozpakowaniu wgraną 8.0.1.0 i z poziomu telefonu aktualizowała mi się właśnie do tej 8.0.6.0, także nie wiem czy to pomoże. Spróbuję. Zastanawia mnie czy to tylko kwestia softu czy może hardware?
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Na tym 8.0.1.0 wszystko jest wporządku ?
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, mariusz.ur napisał: Na tym 8.0.1.0 wszystko jest wporządku ? Nie. Od początku bootloop miał miejsce. Może 2-3 minuty max pochodził i reset. Już nawet zgodziłbym się na chiński rom, byle by tylko telefon się nie resetował, ale po wgraniu chińskiego dalej to samo. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez waluta
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Spróbuj najnowszej wersji rozwojowej 6.12.29 http://bigota.d.miui.com/6.12.29/kenzo_global_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_global_c5b421ba7e.tgz A jesteś pewien że masz Kenzo a nie Kate ?
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Tak, mierzyłem metrem Jak inaczej sprawdzić jaką mam wersję? Zresztą zamawiałem Chinease Version. Ok, zainstaluje tą co podałeś Edytowane 1 Stycznia 2017 przez waluta
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 150 mm i chińskie napisy na pudełku to Kenzo 152 mm i angielskie napisy na pudełku to Kate
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) No to mam Kenzo na 100%. Właśnie zauważyłem, że ten rom co podałeś również instalowałem kenzo_global_images_6.12.29_20161228.0000.00_6.0_global_c5b421ba7e.tgz ;/ Rom instaluje się do końca normalnie, żadnych błędów, a problem i tak pozostaje Pytanie jeszcze. Czy w MiFlash w Advance muszę podawać lokalizację plików czy to jest niekonieczne? Bo widziałem, w którym poradniku, że ktoś dawał? Edytowane 1 Stycznia 2017 przez waluta
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 To chyba pozostaje kontakt ze sprzedającym i reklamacja telefonu jak będzie się restartował . Dla pewności możesz sfleshować drugi raz ten sam rom tym razem bez zaznaczania flash all
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 1 minutę temu, mariusz.ur napisał: To chyba pozostaje kontakt ze sprzedającym i reklamacja telefonu jak będzie się restartował . Dla pewności możesz sfleshować drugi raz ten sam rom tym razem bez zaznaczania flash all No to mnie pocieszyłeś Goldway od 2 dni się nie odzywa Nie wiem, świętują nowy rok czy co.
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Chociaż tyle że sprzedawca pewny i nie powinno być problemu , nie wykupiłeś reklamacji w Polsce ?
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) 1 minutę temu, mariusz.ur napisał: Chociaż tyle że sprzedawca pewny i nie powinno być problemu , nie wykupiłeś reklamacji w Polsce ? Niestety nie Czy taki pewny? Jak na wiadomośc nie odpisuje? No nic, poczekam jeszcze. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez waluta
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 A ten restart ma miejsce tylko jak wejdziesz w ustawienia , czy da się użytkować telefon normalnie , tzn odbierać rozmowy , wysyłać sms itd jak nie wchodzisz w ustawienia ?
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Ok Wgrałem wersję od Ciebie Mariusz i póki co, działa. Dzięki wielkie. Mam pytanie jeszcze co do ustawienia regionu? Nie wiem czy to w ogóle potrzebne, ale przy istalacji wcześniejszych romów była opcja Polska, a teraz nie mam jej. W sumie godzina się ustawiła sama więc nie wiem czy to mi potrzebne. 8 minut temu, mariusz.ur napisał: A ten restart ma miejsce tylko jak wejdziesz w ustawienia , czy da się użytkować telefon normalnie , tzn odbierać rozmowy , wysyłać sms itd jak nie wchodzisz w ustawienia ? Restart miał miejsce nawet jak przewijałem strony głowne z lewej na prawą i odwrotnie W ustawieniach, nawet przeglądając youtube'a. Ale chyba problem się rozwiązał. Dziękuję bardzo. Edit: No, za wcześnie się cieszyłem Dalej to samo. Podziałał z 15 minut. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez waluta
mariusz.ur Opublikowano 1 Stycznia 2017 Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Nie ma Polski , ale to nieważne Edytowane 1 Stycznia 2017 przez mariusz.ur
waluta Opublikowano 1 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2017 Niestety, dalej to samo Pozostaje reklamować u Goldway'a Tak czy siak dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi