Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Więc tak robię wszystko według wskazówek:

• Instalujemy Fastboot wg FAQ   - udało się
  • Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe   - i tutaj nie rozumiem co mam zrobić, wyjaśni ktoś?
  • Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora)
  • Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) 
  • Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)
    • Następnie: fastboot flash recovery twrp.img - i przez to nie mogę zrobić tego punktu

1.png

2.png

Edytowane przez Vaxador
Opublikowano
27 minut temu, Vaxador napisał:

Więc tak robię wszystko według wskazówek:

• Instalujemy Fastboot wg FAQ   - udało się
  • Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe   - i tutaj nie rozumiem co mam zrobić, wyjaśni ktoś?
  • Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora)
  • Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) 
  • Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID)
    • Następnie: fastboot flash recovery twrp.img - i przez to nie mogę zrobić tego punktu

umieścić plik twrp.img w katalogu, w którym masz plik fastboot.exe, a nie w katalogu ze skrótem do pliku fastboot.exe

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, MiD napisał:

umieścić plik twrp.img w katalogu, w którym masz plik fastboot.exe, a nie w katalogu ze skrótem do pliku fastboot.exe

Dalej to samo :/ Proszę niech ktoś pomoże ;f

1.png

Opublikowano
26 minut temu, Vaxador napisał:

Proszę niech ktoś pomoże

A włącz w eksploratorze pokazywanie rozszerzeń plików. ;) Czyżby Twój obraz twrp nazywał się twrp.img.img w tej chwili?

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, ahr napisał:

A włącz w eksploratorze pokazywanie rozszerzeń plików. ;) Czyżby Twój obraz twrp nazywał się twrp.img.img w tej chwili?

Zmieniłem nazwę na twrp_kenzo i wyskoczyło coś takiego: 

2.png

Opublikowano
14 minut temu, luki! napisał:

Na to wygląda...

Coś ogarnąłem i jest aktualnie: 

To dobrze? ;v

1.png

Dobra jestem debilem...

Teraz pytanie na telefonie wyskoczyły chińskie krzaki i nie wiem które kliknąć ;v po prawej czy po lewej?

Opublikowano (edytowane)

Co ty tworzysz kolego...

fastboot flash recovery twrp_kenzo

Sam wkleiłeś i nie wiesz co piszesz ? Zgubiłes recovery.Wczesniej 2 razy nazwałes plik twrp.img sam plik jest jako .img wiec wystarczy jak bedzie"twrp", a w konsoli piszesz juz "twrp.img",ale teraz zmieniłeś na kenzo

Edytowane przez lockerek
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, lockerek napisał:

Co ty tworzysz kolego...

fastboot fastboot flash recovery twrp_kenzo

Sam wkleiłeś i nie wiesz co piszesz ? Zgubiłes recovery.Wczesniej 2 razy nazwałes plik twrp.img sam plik jest jako .img wiec wystarczy jak bedzie"twrp", a w konsoli piszesz juz "twrp.img",ale teraz zmieniłeś na kenzo

Już ogarnąłem :P teraz mam problem z krzakami w recovery ;v

Opublikowano
1 minutę temu, lockerek napisał:

Próbuj jakoś :D A jak nie to https://twrp.me/Devices/

Stąd pobierz TWRP,tylko dobierz do swojego telefonu i bedziesz miał od razu po angielsku

Znalazłem :) Chciałbym Wam bardzo podziękować, gdyby nie Wy nigdy bym tego nie zrobił <3

• 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...