Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Android 6.0.1 MMB29M

MIUI Global 8.1 Stabilna 8.1.1.0(MHOMIDI) 

Bateria bardzo szybko rozładowuje się. 

W ustawieniach bateria i wydajność w użyciu baterii bardzo dużo procent zużycia pokazuje system Android i Android. Również mniej jest dostępnej pamięci RAM. Wszystkie aplikacje są wyłączone.  Przy wyłączonym ekranie przez noc potrafi zginąć ok 40% baterii. Po jakimś czasie wszysko normuje się i przez noc spada ok 3% baterii i jest więcej dostępnej pamięci RAM. I tak w kółko raz jest dobrze i raz źle. Co może być przyczyną? Jakieś aplikacje w tle może co innego? Z góry dziękuję. 

Edytowane przez kubalcm
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Posiadam pół roku Xiaomi Redmi Note 3 ze Snapdragonem 650. Otóż od wczoraj mam wielki problem z baterią. Bardzo wolno się ładuje i szybko rozładowuje. Wczoraj naładowałem telefon do 100% , wstałem rano i patrzę a bateria ma już tylko 10%. Przez noc bateria się rozładowała aż 90%!! Zawsze wyłączam wi-fi jak nie korzystam, bluetooth i GPS również wyłączone i wszelkie synchronizacje czy transfer sieci komórkowej wyłączone. Sieć mam ustawioną na 2G i nie ma problemu z zasięgiem. Oprócz tego bateria się bardzo długo ładuje... ponad 4 godziny od 10% do 80%!! A zawsze się ładował w około 2 godziny. Jak widać na załączonym zdjęciu w nocy leżał spokojnie i wciągu 7godz, i 50minut bateria się rozładowała od 100 do 10%. Dodam jeszcze, że np. podczas oglądania Youtube plecki telefonu się nagrzewają. A podczas ładowania telefon jest zimny. Nie jest uruchomiony w systemie jakiś "procesoro-żerny" proces czy program. Czy te 4000mAh w tym telefonie to aż taka padaka że pada po pół roku użytkowania? I to nie jakiegoś nadmiernego użytkowania.

bateria w Xiaomi Redmi Note 3.JPG

Edytowane przez loozak84
Opublikowano

Moja dziewczyna ma ten sam problem. Daliście radę jakoś sobie z tym poradzić?

Telefon nie jest w stanie wytrzymać nawet 8 godzin przy bardzo małym użytkowaniu :(

I tu mam pytanie czy reinstalacja ROMu pomoże? Czy stosować się do tego poradnika (screenshot infromacji w telefonie):

I jaką wersję najlepiej zainstalować?

Kompletnie zielony w tym jestem ale z instalacją jakoś sobie poradze.

Dzięki bardzo :).

Screenshot_2017-06-13-20-25-40-272_com.android.settings.png

Opublikowano

Tak, wchodzi w Deep Sleep jak go nie używam.

Screenshot_2017-06-16-21-42-03-809_com.bvalosek.cpuspy.realgpp.png

Dziś też go naładowałem do 100% - ale trwało to aż 5 godzin. I zobaczę ile będzie % rano.

Opublikowano

niekiedy warto sprawdzić md5 sum online przed wgraniem i czasami zrobić przez mi flash fastboot i ustępują problemy ,kontakty przywracając przez chmurę a system masz czysty

Послали по Ми5с плюс

Opublikowano

Nie mam pojęcia co za aplikacja tak mi drenowała baterię w ciągu prawie 8godz. do 10%. Od dłuższego czasu po tym incydencie bateria sprawuje się normalnie. Starcza mi średnio na 24 h .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem baterię BlueStara 4000 mAh, praktycznie nic nie robiłem i w ciągu 5 godzin straciłem 50% baterii - tyle ile miałem akurat jak odbierałem telefon z serwisu. 

Co należy zrobić w takim przypadku?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.07.2017 o 21:29, demoxik napisał:

Kupiłem baterię BlueStara 4000 mAh, praktycznie nic nie robiłem i w ciągu 5 godzin straciłem 50% baterii - tyle ile miałem akurat jak odbierałem telefon z serwisu. 

Co należy zrobić w takim przypadku?

Kup oryginalną baterie gdyż z podróbkami tak bywa, maja zakłamaną pojemność dość często

Edytowane przez Demon3
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej,

mam problem z moim RN3 Pro 2/16, otóż mam zainstalowane MIUI 8 miuipolska, ale czas pracy na baterii to jest jakiś żart.

Na custom romach ładowałem tego bydlaka co 4 dni, aktualnie muszę go ładować co 1.5 dnia co jest żartem.

Mam wyłączoną synchronizacje, wyłączone skanowanie wifi nawet przy wyłączonym module  a i tak przez noc lubi sobie uciec nawet 15%.

Są jakieś triki żeby wydłużyć czas pracy na tej nieszczęsnej baterii czy wgrywać na nowo twrp i przenieść się na jakiegoś customa?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej!

Prośba o pomoc.

Telefon użytkuję od wielu miesięcy bez problemów, ale od kilku dni zaczął się masakryczny drenaż baterii. Potrafi zejść prawie cała przez noc. Wcześniej jak testowałem przy małym użyciu to nawet 5-6 dni trzymała.

Odniosłem wrażenie, że to po włączeniu WIFI zaczęło się tak dziać, bo bardzo długo go nie włączałem.

Dziś zaktualizowałem MIUI do wersji Global 8.5, ale nic to nie zmieniło.

Telefon, bez żadnych modyfikacje, kupiłem wersję international z ebaya i nic w nim nie musiałem zmieniać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukałem odpowiedzi w innych tematach ale żadna z odpowiedzi mnie nie zadowoliła.
Mam najnowsze MIUI Polska, w tle działa jedynie Mi Fit z podłączonym MiBand 2

Aktualnie mam 26% - 1 dzień i 9 godzin z włączonym trybem samolotowym w większość czasu, gdy nie używany w nocy. Bateria przez noc spadła ok 4%, ale gdy telefon jest podłączony pod sieć i używam go spontanicznie, czasami pogram w gierkę to bateria leci niemiłosiernie. Ledwo 40min słuchania muzyki przez bluetooth i potrafi mi zjeść 10%
Telefon sam w sobie jest jedynie wybudzony gdy ekran jest włączony lub też działają jakieś apki tła (co się zdarza spontanicznie)
Podczas bardziej częstego używania bateria ledwo dotrzyma od 6 rano do 22 wieczorem (Mając ledwo 3 godziny na ekranie)

- 2,50 godziny na ekranie (21%), telefon w gotowości - 3.1% a bluetooth i wifi razem to 0,7% 
Android zabiera mi 13% (czasami więcej!), System android 8%

Często zmieniałem systemy ale wróciłem jednak mimo wszystko na MIUI. Powinienem zrobić ponownie full wipe (czego raczej nie chciałbym robić ponieważ mam wszystko skonfigurowane tak jak tego chcę) czy może wymiana baterii (Bateria nie wygląda na uszkodzoną ani spuchniętą w żaden sposób patrząc jedynie po ściągnięciu obudowy.)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...