Sekfoya Opublikowano 28 Grudnia 2016 Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Kupiłem telefon 2 tyg temu , jest w nim karta z PLAY , chodź była i z plusa, orange i T-mobile ( do sprawdzenia). Problem polega na tym że co jakiś czas telefon traci zasięg, z LTE to już totalnie nie chce się połączyć a nawet jak już się połączy to zaraz się rozłączy i na H+ zostaje. APN zmieniałem , kombinowałem w ustawieniach ale nic to nie pomogło . Dodaje screena z wersją . Jak ktoś może pomoc oraz podać poprawny APN do Play to będę wdzięczny . Czy może to być powód wersji Beta? i wystarczy wgrać wersje stable ? Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Sekfoya
Deggial Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ile lat ma karta play? Może być wina karty. Na innych sieciach działa bo tego nie piszesz? Apn z playa zasysa automatycznie z karty.
mseifer Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Sekfoya masz problem z smsami że część Ci nie dochodzi?
michaelwaut Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Preferowany tym sieci ustaw na Autoatyczny 3g/2g O odznacz wybieranie automatyczne. Nie będzie ci skakał po zasięgach plusa/play/T/Orange. Ja sobie ustawiłem manualne orange 3g i nie mam problemów.
prykpryk Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Wpisz *#*#4636#*#* w apce telefon. Wybierz Informacje o telefonie1 i w rozwijanej liście wybierz LTE/GSM auto (PRL). Jeżeli dalej nie połączy się z lepszą siecią to zmuś do 3G/4G za pomocą opcji WCDMA only lub LTE only. Jak połączy to wróć do LTE/GSM auto (PRL).
Rekomendowane odpowiedzi