zielonek430 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Cześć! Mam Xiaomi mi5. Po ostatniej aktualizacji na androidzie M zauważyłem kiepski czas działania na baterii, dodatkowo u mnie w telefonie pojawiły się dziwne błędy, np. menu "Użycie danych" z ikonką z czystego androida w ustawieniach. Postanowiłem zatem dokonać instalacji na czysto (wipe cache, dalvik oraz data). Pobrałem zatem wersję 6.11.10 oraz SuperSU 2.79 i zainstalowałem, najpierw sam ROM, potem uruchomiłem system, zainstalowałem swoje aplikacje, następnie zrebootowałem i zainstalowałem SuperSU. Wszystko działało fajnie dopóki nie uruchomiłem czegoś w stylu AdAway albo aplikacji ogonki, które instalują coś przez TWRP. Po takiej instalacji następował bootloop - telefon albo w nieskończoność "optymalizował aplikacje" albo rozjaśniał i ściemniał ekran z logo androida, stukając przy tym soczewką. Sprawdzane dwukrotnie - za każdym razem takie same objawy. Pomyślałem, że może to być wina SuperSU, więc wgrałem starszą wersję (2.76) - to samo (również dwukrotnie). Próbowałem potem wchodzić do TWRP, robiłem wipe cache, dalvik, a nawet próbowałem dirty flasha całego romu. Wszystko kończyło się bootloopem. Co ciekawe, przywrócenie backupu stawia telefon na nogi i zaczyna funkcjonować (ale nie o to chodzi, bo chcę się pozbyć tych błędów). Co robię źle?
Rekomendowane odpowiedzi