Skocz do zawartości

Problem z odblokowaniem telefonu - blokada ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem, Wczoraj w trakcie ładowania telefonu włączyłąm telefon,od tego czasu nie chce się odblokować nie działa nic, nie chce sie odblokować na palec ,wpisując dobre hasło też nie działa, Chcialam zrobic hard reset, przyciskająć vol+ i blokade jednak wyskakuje komunikat ,źe mam podlączyć sie do MIPCsuit, robiąc to nei jestem w stanie połączyć się z urządzeniem. Telefon nie jest połączony z usługą znalezienia urządzenia, więc tak tez go nie zresetuje. Telefon jest mi bardzo potrzebny, nie mam w aktualnym miejscu zastępczego.Co robić? 1f641.png:( Proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podbijam temat.

Mam bardzo podobny problem. Z niewiadomych mi przyczyn do pewnego momenty telefon dzisiaj działał. W pewnym momencie po zablokowaniu nie mogłem już nic zrobić. Nie rozpoznawało moje odcisku palca i pomimo wpisywania poprawnego kodu odblokowującego ekran wyskakiwał komunikat, że jest on niepoprawny i telefon się blokował aż do osiągnięcia magicznych 120 min... Można tylko odebrać połączenie i włączyć aparat...

Próbowałem wejść w tryb recovery? z zamiarem zrobienia hardresetu (przycisk power i vol+) lecz pojawia się tylko obrazek telefonu z sugestią aby podłączyć się pod usb i pod spodem napis "pcsuit.mi.com". Pobrałem ten program i zainstalowałem. Po ponownym uruchomieniu telefonu w trybie recovery?, uruchomieniu MiPCSuit i kliknięciu w "connect to device" nic się nie dzieje.

W menadżerze urządzeń telefon jest wykrywany jako "Android Phone -> Androind ADB Interface" i nic się nie dzieje. Gdy wejdę w eplorator plików również go tam nie widzę. Z kolei jak włączę normalnie telefon i podłączę pod usb to go wykrywa go jako "Urządzenia przenośne - > Redmi Note 3" i również widzę go w eksploratorze lecz po wejściu folder jest pusty. Nie mogę z kolei zmienić na MTP bo to wymaga odblokowania telefonu...

Z tego co pamiętam to wersja softu to najnowszy MIUI Global (wersja 8.0.x.x - dokładnej nie pamiętam).

Nie mam odblokowanego bootloadera.

Ma ktoś pomysł jak można wybrnąć z zaistniałej sytuacji ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 24.01.2017 o 21:57, draska napisał:

Podbijam temat.

Mam bardzo podobny problem. Z niewiadomych mi przyczyn do pewnego momenty telefon dzisiaj działał. W pewnym momencie po zablokowaniu nie mogłem już nic zrobić. Nie rozpoznawało moje odcisku palca i pomimo wpisywania poprawnego kodu odblokowującego ekran wyskakiwał komunikat, że jest on niepoprawny i telefon się blokował aż do osiągnięcia magicznych 120 min... Można tylko odebrać połączenie i włączyć aparat...

Próbowałem wejść w tryb recovery? z zamiarem zrobienia hardresetu (przycisk power i vol+) lecz pojawia się tylko obrazek telefonu z sugestią aby podłączyć się pod usb i pod spodem napis "pcsuit.mi.com". Pobrałem ten program i zainstalowałem. Po ponownym uruchomieniu telefonu w trybie recovery?, uruchomieniu MiPCSuit i kliknięciu w "connect to device" nic się nie dzieje.

W menadżerze urządzeń telefon jest wykrywany jako "Android Phone -> Androind ADB Interface" i nic się nie dzieje. Gdy wejdę w eplorator plików również go tam nie widzę. Z kolei jak włączę normalnie telefon i podłączę pod usb to go wykrywa go jako "Urządzenia przenośne - > Redmi Note 3" i również widzę go w eksploratorze lecz po wejściu folder jest pusty. Nie mogę z kolei zmienić na MTP bo to wymaga odblokowania telefonu...

Z tego co pamiętam to wersja softu to najnowszy MIUI Global (wersja 8.0.x.x - dokładnej nie pamiętam).

Nie mam odblokowanego bootloadera.

Ma ktoś pomysł jak można wybrnąć z zaistniałej sytuacji ?

posiadam ten sam problem i nie wiem jak z niego wybrnąć gdyż mam na telefonie zapisany ważny kontakt i nie chcialbym utracic danych z telefonu czy jest taka mozliwosc??

Opublikowano
4 godziny temu, czujger napisał:

posiadam ten sam problem i nie wiem jak z niego wybrnąć gdyż mam na telefonie zapisany ważny kontakt i nie chcialbym utracic danych z telefonu czy jest taka mozliwosc??

Nie zapisał się na koncie mi lub google? 

Opublikowano

niestety ale nie miałem włączonej synchronizacji,ale mniejsza teraz juz mam adres zamieszkania wiec listem poprosze o kontakt,a najwazniejsze abym teraz tylko odblokował czyli ten system na nowo ogarnoł

Opublikowano

mam wiekszy problem niz myślałem gdyż w fastboot okazuje sie iż moj telefon jest zablokowany,a zeby go odblokować to itak musiałbym sie zalogować na konto w telefonie ktore mam juz załozone ale przy probie zalogowania sie na nie to pisze,że złe hasło masakra nic nie działa,możecie mnie naprowadzić na jakąś drogę z której pozbede sie tej blokady lub wgram nowy system

Opublikowano

po sciągnięciu global stable 8.1.1.0 nie mam w nim pliku images i txt ,rozmiar ogolny 1,3 GB,w Miflashu nie wykrywa pliku images

Opublikowano

Wyłącz telefon.
Następnie trzymaj jednocześnie przyciski "załączania" i "głośność +", po chwili telefon pokaże logo Mi.

Następnie wybieramy "download".(obok są też widoczne chińskie symbole)
Ekran zrobi się czarny, ale będzie załączony.

przy wyswietlaniu loga mi nie mam nic wiecej pokazanego na ekranie tylko te logo ani zadnych chińskich symboli lub download

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...