mongothealien Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Kupiłem dzisiaj to sprytne urządzonko. Okazało się jednak, że jak dla mnie jest za sprytne. Box wykrywa komputer podłączony do tej samej sieci ale przy próbie połączenia wyskakuje mi chińskie okienko i nie mam pojęcia co wpisać w te pola. Proszę o pomoc. Bez dostępu do plików z komputera nic nie zrobię. Pozdrawiam mongothealien Edytowane 19 Grudnia 2016 przez mongothealien
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 Na obudowie wypalona jest wersja MDZ-15-AA, firmware jest w wersji 1.3.114. MPN: PFJ4036CN Nie wiem co jeszcze mogę napisać o tym sprzęcie - to jedyne informacje, które o nim posiadam.
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 To bardzo zła wiadomość, że to chińczyk? Da się coś z nim zrobić by funkcjonował jak należy? Kupiłem go w Polsce przez OLX. Fotka oznaczeń na pudełku:
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 Forum przeszukałem przed założeniem topic'u ale nigdzie nie natrafiłem na problem taki jak mój: dostęp z mini do plików komputera. Gdy dostanę się do plików, myślę, że nie będę miał już większych problemów. Dawałem sobie radę z telefonami, tabletami i było OK, z tym, że miałem do nich dojście przez USB...
tosshi2 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Mini box jest tylko w wersji chinskiej jednak mozna zmienic jezyk na angielski, zrootowac oraz wgrac google play. Kodi działa bardzo dobrze.
FromWP Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 10 godzin temu, mongothealien napisał: wyskakuje mi chińskie okienko i nie mam pojęcia co wpisać w te pola. Chce nazwę użytkownika i hasło. Chyba któryś chiński klawisz na klawiaturze po lewej zmienia język na angielski, tylko nie wiem czy klawiatury czy interfejsu. 11 godzin temu, mongothealien napisał: wyskakuje mi chińskie okienko i nie mam pojęcia co wpisać w te pola. Chce nazwę użytkownika i hasło. Chyba któryś chiński klawisz na klawiaturze po lewej zmienia język na angielski, tylko nie wiem czy klawiatury czy interfejsu.
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 Tego się domyśliłem. Zagadką jest to, że ja nie posiadam na komputerze żadnych haseł. Założę szybko jakieś inne konto i powalczę dalej.
Oski9191 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Jeżeli łączysz się z systemem Windows nowszym niż Windows 7 to sprawdź w ustawieniach udostępniania czy nie jest zaznaczone udostępnianie chronione hasłem. Jak to wyłączysz to Windows nie będzie wymagał logowania przed udostępnieniem plikówWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2016 Dziękuję. Dałem radę - to nie wina box'a lecz OS mojego komputera, który jest "delikatnie zmodowany" Dostałem się do plików, ustawiłem angielski i bawię się dalej. Proszę moderatorów o nie zamykanie (na razie) tematu ponieważ jest wysoce prawdopodobne, że ponownie się na czymś zatnę. BTW: Chyba nie należę do osób obdarzonych szczególną cierpliwością. Zirytowany walką z chińskimi krzakami, w międzyczasie nabyłem kolejnego box'a:
Rekomendowane odpowiedzi