Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Kupiłem dzisiaj to sprytne urządzonko. Okazało się jednak, że jak dla mnie jest za sprytne.
Box wykrywa komputer podłączony do tej samej sieci ale przy próbie połączenia wyskakuje mi chińskie okienko  i nie mam pojęcia co wpisać w te pola.
Proszę o pomoc. Bez dostępu do plików z komputera nic nie zrobię.
Pozdrawiam
mongothealien

DSC_0015[1].JPG

Edytowane przez mongothealien
Opublikowano

Forum przeszukałem przed założeniem topic'u ale nigdzie nie natrafiłem na problem taki jak mój: dostęp z mini do plików komputera.
Gdy dostanę się do plików, myślę, że nie będę miał już większych problemów. Dawałem sobie radę z telefonami, tabletami i było OK, z tym, że miałem do nich dojście przez USB...   

Opublikowano
10 godzin temu, mongothealien napisał:

wyskakuje mi chińskie okienko  i nie mam pojęcia co wpisać w te pola.

Chce nazwę użytkownika i hasło. Chyba któryś chiński klawisz na klawiaturze po lewej zmienia język na angielski, tylko nie wiem czy klawiatury czy interfejsu. 

11 godzin temu, mongothealien napisał:

wyskakuje mi chińskie okienko  i nie mam pojęcia co wpisać w te pola.

Chce nazwę użytkownika i hasło. Chyba któryś chiński klawisz na klawiaturze po lewej zmienia język na angielski, tylko nie wiem czy klawiatury czy interfejsu. 

Opublikowano

Jeżeli łączysz się z systemem Windows nowszym niż Windows 7 to sprawdź w ustawieniach udostępniania czy nie jest zaznaczone udostępnianie chronione hasłem. Jak to wyłączysz to Windows nie będzie wymagał logowania przed udostępnieniem plików

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziękuję. 
Dałem radę - to nie wina box'a lecz OS mojego komputera, który jest "delikatnie zmodowany" 8-)
Dostałem się do plików, ustawiłem angielski i bawię się dalej.
Proszę moderatorów o nie zamykanie (na razie) tematu ponieważ jest wysoce prawdopodobne, że ponownie się na czymś zatnę.

BTW: Chyba nie należę do osób obdarzonych szczególną cierpliwością. Zirytowany walką z chińskimi krzakami, w międzyczasie nabyłem
kolejnego box'a:
mqx pro 4k.jpg

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...