Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, dziś w nocy telefon sam się zaktualizował i od tego czasu non stop jest wyświetlany komunikat o tym, że aplikacja "Usługi Google Play" przestała działać. Nie wiem jak to naprawić, szukałem w internecie haseł odnośnie cofnięcia aktualizacji ale niczego nie znalazłem. Błąd ten jest strasznie irytujący. Chciałem jeszcze wyczyścić dane aplikacji Usługi Google Play, ale ta opcja jest zablokowana. Czy jest jakiś spis aktualizacji w którym mógłbym wybrać aktualizację? Drugi problem to wpinanie słuchawek, po ich wyjęciu telefon dalej myśli że są wpięte. Z gniazdem nic się nie dzieje ponieważ ze 3 aktualizacje temu to działało poprawnie, w tej chwili pomaga tylko uruchomienie ponownie telefonu.

Screenshot_2016-12-17-11-59-58-393_com.miui.home.png

Opublikowano

Najprościej jest wejść w recovery i zrobić factory reset/wipe data, przy czym wymaże Ci wszystkie dane i będziesz miał wtedy czysty system.
Najlepiej jakbyś jeszcze podał jaki masz aktualnie ROM, bo tak nie wiele można poradzić.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.  Mam wielki problem ponieważ po aktualizacji z nimi 8 na miui9 ponieważ nie mogę zalogować  się na konto Google.  Nie mogę go dodać ponieważ zawiesza mi się wszystko na pasku ładowania z napisem Checking info. Nie mogę także wgrać twrp. Próbowałem paroma sposobami ale to nic nie daje.  Konsola nie widzi urządzenia pomimoże sterowniki są zainstalowane.  Kolejny problem to aktualizacje.  Jako że zauważyłem  że narazić miui9 to syf chcia)łem zainstalować sobie 8 albo poczciwą 7 ale wyskakuje mi błąd.  Sławne kółko z krzyżykiem w środku (czerwone).  Proszę o pomoc.  Nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania więc piszę post.  Pozdrawiam 

Opublikowano

Hej,

posiadam telefon xiaomi redmi note 2 2GB z androidem 5.0 i MIUI 7 stabilna. Od zakupu telefonu MIUI nie chce się aktualizować. Komunikat brak możliwości połączenie.

Chciałabym dokonać aktualizacji systemy aby poprawić działanie niektórych aplikacji.

Proszę o pomoc jak mam to zrobić

Opublikowano

witam

W tej konfiguracji system sam się nie aktualizuje .

Musisz pobrać odpowiednią wersję i wrzucić do pamięci telefonu a następnie kliknąć  w telefonie ikonę Aktualizacja.

Wybrać trzy kropeczki w górnym prawym rogu i jeszcze raz wybrać polecenie ....Zainstaluj aktualizacje z pliku . zip.......

Pokazać plik z nowym systemem i uruchomić aktualizację . Oczywiście warunkiem jest posiadanie w telefonie TWRP poprzez które i tak aktualizacja się wykonuje.

Mam nadzieje że  pomogłem i nie pomyliłem kolejności.

pozdrawiam Wojtek

Opublikowano

Czesc,

Od nowosci mam w Redmi Note 2 system MIUI Polska, od zawsze aktualizacje szlybez problemu.

Ostatnio natomiast za każdym razem gdy chce wrzucic czwartkowa aktualizacje mam komunikat:

Instal update.zip failed!

Update.zip is corupted

Obecna wersja: 7.9.14

Co moge zrobić z tym fantem?

Opublikowano

witam

Tak mi się wydaje że nasz model telefonu pomału odchodzi do historii . Tyle nowych modeli pokazało się na rynku że można się pogubić .

Szkoda że to odbywa się kosztem starszych modeli ale takie są prawa rynku i przyjdzie pewnie w przyszłym roku wymienić na cos nowszego od Xiaomi.

Problem tylko co wybrać .....bo tempo zmian firma narzuciła dosyć spore....

Mimo to dopóki stary poczciwy Xiaomi RN2 prime , będzie działał nawet na starym Romie będę z niego korzystał , bo to do czego został stworzony wykonuje wystarczająco dobrze , a nowe wodotryski niech testują inni na razie.........

pozdrawiam Wojtek

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...