Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce pisać Sms głosem. Ale funkcja nie działa. Wciskam mikrofon pojawia się mówię jak wcisnąć to znika i nic nie ma. Mam klawiaturę SwiftKey, próbowałam w Googlwskiej ale tam nawet niema mikrofonu. Co jest? Jakieś uprawnienia czy co?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

To tak :  googl now - mam, wyszukiwanie głosowe i tylko TU działa bez problemu.

Problem jest  w sms  - Klawiatura googl w ogóle nie posiada mikrofonu, klawiatura swiftkey ma mikrofo -  wciskam ( pojawia sie okienko teraz mow) kończę wciskam okienko znika i nic sie nie wpisuje .

Taki sam jest problem w Chrome 

Co jest nie tak? 

Edytowane przez Roberttt
  • Like 1
Opublikowano

b0c79b420e9834286b78ba7baf67be2a.jpg

Doszedłem do tego i wedle załączonego Screena funkcja jest nie aktywna, jak zmienie język na angielski jest ok. Wiem że u wielu osób to działa lub kiedyś działałalo oczywiście w PL. Ma android 6, aktualne aplikacjie Googl więc w czym problem?
A jaka apka najlepiej zastąpić głosowe pisanie sms skoro Google nawala

Opublikowano
2 minuty temu, Redmi2 napisał:

Kolejna sprawa działa.

Ale koledze nie działa i chciałby wiedzieć co ma zrobić żeby zadziałało.

10 minut temu, Roberttt napisał:

Doszedłem do tego i 

Pisanie głosowe a wykrywanie "Ok Google" to dwie różne funkcje. Musisz problemu poszukać w ustawieniach googla i klawiaturze googla (swiftkey korzysta z pisania głosowego  klawiatury googla). Może trzeba jeszcze doinstalować Voice search googla. U mnie też pisanie głosowe działa bez problemu, a "Ok google" mam wyłączone.

Opublikowano

Dziękuję za konstruktywna odpowiedź. Też mi się wydaje że trzeba coś doinstalować lub ustawienia zmienić.
W ustawieniach kopalem już sporo i nic. Ok Google faktycznie nie ma znaczenia - czy jest włączony czy wyłączony w Googl now działa ok. Mówisz by doinstalować voice search Google, bardzo chętnie tylko niema takiej aplikacji, są ale nie Googla. Jeśli chodzi o Screen kolegi powyżej mam tak samo tylko PL. Gdy coś powiem mikrofon pulsuje, na koniec wciskam i okienko znika, a miejsce na tekst jak było puste pozostaje dalej puste.

Dopiero teraz przeczytałem kolejny post kolegi. Ustawienia mam takie same tylko PL. Czegoś takie jak Google voice typing nie mam ( taka aplikacjia w Googl sklepie nie istnieje) musiało to zostać czym zastąpione - najbliżej to klawiatura Google i Googl now obydwie ma

W domyślnych aplikacjach znalazłem cis takiego jak asystent rozpoznawania mowy i tak był wybrany jakiś chiński więc wybrałem Google. Tylko to nic nie zmienia. W Googl now działa to pięknie, sms i chrom nie rozpoznaje nic 182ebd075ea95a47411f220b8a372c7f.jpg

Próbowałem jeszcze zmiany języka i po zmianie w ok Googl przeszedłem procedurę rozpoznawanie głosu na innych programach. Ale i tak wszystko pozostaje bez zmian.

Jestem przekonany, że to funkcje blokuje Miui, wzielem Samsunga, funkcja nigdy nie używana, działa idealnie. Juz nie raz miałem podobna problem z innymi aplikacjami na tym cudownym Miui. Mam idealnie takie same ustawienia na innym tel działa, a umnie nie.

Opublikowano

Piszę w nowym poście, może przyda się to komuś co ma podobny problem. Próbowałem na zasadzie prób i błędów i udało się.
Panel sterowania /bateria/oszczędzanie w aplikacjach zakładka systemowe i tu znajdujemy aplikacje "dostawca aplikacji wyszukiwania" e496d2b6eb47b2d534074cc9c54fc56f.jpg
Wchodzimy w nią i zaznaczamy opcje "bez ograniczen"

Po wybraniu tej opcji odrazu zaczęło mi wszystko działac
afd9380b1472b00a33e27b06da3494e0.jpg
Wcześniej dokładnie tak samo zrobiłem z klawiaturą i Google now, ale dopiero po tej aplikacji co pisze zaczęło wszystko działac.
Dziwnie jest ze teraz tym wszystkim aplikacja: czyli klawiaturze, Google now i dostawca aplikacji wyszukiwania, przywrócilem ustawienia takie jak były wcześniej a pisanie ustne działa. Grunt że to pomoglo.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...