Roberttt Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, chce pisać Sms głosem. Ale funkcja nie działa. Wciskam mikrofon pojawia się mówię jak wcisnąć to znika i nic nie ma. Mam klawiaturę SwiftKey, próbowałam w Googlwskiej ale tam nawet niema mikrofonu. Co jest? Jakieś uprawnienia czy co? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
zielonyBB Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Aplikacja "Google" zainstalowana ? I na przyszłość, to jest polskie forum, pisz po polsku.Wysłane z MI5
Roberttt Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) To tak : googl now - mam, wyszukiwanie głosowe i tylko TU działa bez problemu. Problem jest w sms - Klawiatura googl w ogóle nie posiada mikrofonu, klawiatura swiftkey ma mikrofo - wciskam ( pojawia sie okienko teraz mow) kończę wciskam okienko znika i nic sie nie wpisuje . Taki sam jest problem w Chrome Co jest nie tak? Edytowane 12 Grudnia 2016 przez Roberttt 1
Roberttt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Doszedłem do tego i wedle załączonego Screena funkcja jest nie aktywna, jak zmienie język na angielski jest ok. Wiem że u wielu osób to działa lub kiedyś działałalo oczywiście w PL. Ma android 6, aktualne aplikacjie Googl więc w czym problem? A jaka apka najlepiej zastąpić głosowe pisanie sms skoro Google nawala Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 2 minuty temu, Redmi2 napisał: Kolejna sprawa działa. Ale koledze nie działa i chciałby wiedzieć co ma zrobić żeby zadziałało. 10 minut temu, Roberttt napisał: Doszedłem do tego i Pisanie głosowe a wykrywanie "Ok Google" to dwie różne funkcje. Musisz problemu poszukać w ustawieniach googla i klawiaturze googla (swiftkey korzysta z pisania głosowego klawiatury googla). Może trzeba jeszcze doinstalować Voice search googla. U mnie też pisanie głosowe działa bez problemu, a "Ok google" mam wyłączone.
Roberttt Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dziękuję za konstruktywna odpowiedź. Też mi się wydaje że trzeba coś doinstalować lub ustawienia zmienić. W ustawieniach kopalem już sporo i nic. Ok Google faktycznie nie ma znaczenia - czy jest włączony czy wyłączony w Googl now działa ok. Mówisz by doinstalować voice search Google, bardzo chętnie tylko niema takiej aplikacji, są ale nie Googla. Jeśli chodzi o Screen kolegi powyżej mam tak samo tylko PL. Gdy coś powiem mikrofon pulsuje, na koniec wciskam i okienko znika, a miejsce na tekst jak było puste pozostaje dalej puste. Dopiero teraz przeczytałem kolejny post kolegi. Ustawienia mam takie same tylko PL. Czegoś takie jak Google voice typing nie mam ( taka aplikacjia w Googl sklepie nie istnieje) musiało to zostać czym zastąpione - najbliżej to klawiatura Google i Googl now obydwie maW domyślnych aplikacjach znalazłem cis takiego jak asystent rozpoznawania mowy i tak był wybrany jakiś chiński więc wybrałem Google. Tylko to nic nie zmienia. W Googl now działa to pięknie, sms i chrom nie rozpoznaje nic Próbowałem jeszcze zmiany języka i po zmianie w ok Googl przeszedłem procedurę rozpoznawanie głosu na innych programach. Ale i tak wszystko pozostaje bez zmian. Jestem przekonany, że to funkcje blokuje Miui, wzielem Samsunga, funkcja nigdy nie używana, działa idealnie. Juz nie raz miałem podobna problem z innymi aplikacjami na tym cudownym Miui. Mam idealnie takie same ustawienia na innym tel działa, a umnie nie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Roberttt Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2016 Piszę w nowym poście, może przyda się to komuś co ma podobny problem. Próbowałem na zasadzie prób i błędów i udało się. Panel sterowania /bateria/oszczędzanie w aplikacjach zakładka systemowe i tu znajdujemy aplikacje "dostawca aplikacji wyszukiwania" Wchodzimy w nią i zaznaczamy opcje "bez ograniczen" Po wybraniu tej opcji odrazu zaczęło mi wszystko działacWcześniej dokładnie tak samo zrobiłem z klawiaturą i Google now, ale dopiero po tej aplikacji co pisze zaczęło wszystko działac. Dziwnie jest ze teraz tym wszystkim aplikacja: czyli klawiaturze, Google now i dostawca aplikacji wyszukiwania, przywrócilem ustawienia takie jak były wcześniej a pisanie ustne działa. Grunt że to pomoglo.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
mrosi Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi