Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MI5 64 mb zakupiony w ibuygou gdzieś w lipcu tego roku

Dwie  rozmowy  i  trochę  nawigowania w mieście na piechotę podczas deszczu. W domu zauważyłem że ekran stracił rozdzielczość ,wyłączyłem  fona od razu  , po  24 godzinach schnięcia  okazało się że nie działa dotyk a na ekranie oprócz utraty rozdzielczości pojawiły się skaczące paski.

Wytrzymałość   Xaomi a warunki pogodowe to chyba jakiś  kawał. Moja stara   Xperia M    działa do dziś mimo    wielokrotnego używania w gorszych warunkach i  przy znacznie  dłuższej ekspozycji na deszcz.

Czy jest sens próbować   wysłać   telefon do naprawy gwarancyjnej czy   raczej samemu szukać serwisu, jeśli samemu to mozecie polecic jakis dobry serwis ?

Opublikowano

Z tymi innymi serwisami to masz tak, że żaden nie podejmie się naprawy po zalaniu, jeśli tak to żaden to serwis.

Próbować możesz sam. Często coś tam jeszcze działa i czasami nawet długo. Kwestia szczęścia i przypadku.

Opublikowano

Tak czy tak wewnętrzne paski reagujące na wilgoć będą zabarwione więc od razu odrzucą gwarancję. Można próbować ale szanse marne.

Swoją drogą to apropo tych pasków - zastanawiam się czy też reagują jak na zalanie gdy telefon przyniesiemy z ujemnej temperatury do ciepłego pomieszczenia. Wtedy wiadomo że robi się cały wilgotny więc wewnątrz pewnie też. I co- paski zareagują i można powiedzieć że po gwarancji?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...