Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kumpel, kupił ostatnio żonie na urodziny w TECHNOSie tam też odblokowali i wrzucili jakąś wersję rozwojową wszystko fajnie ale telefon już parę razy się zawiesił lub wyłączył i nie chciał się włączyć, pomaga Power + vol up, jeszcze trochę, a skończy się to rozwodem dla niego :-D

Ktoś poleci jakąś stabilną wersję romu nie musi być najnowsza byle wszystko działało. No i teraz pytanie bo nie wiem jak to jest w przypadku odblokowanych, aktualizacje robimy tylko z recovery czy z pozycji aplikacji też się da wskazując wcześniej ściągnięty plik z pamięci telefonu?

No i kolejne pytanie i chyba najważniejsze czy takie zachowanie to wina romu czy może coś gorszego i telefon na gwarancji trzeba będzie odesłać ?

tapatalk32.png

Powered by MI4C

Edytowane przez Renegade
Opublikowano

Przecież napisałem temat w dziale 3s więc chodzi o telefon 3s odblokować odblokował sklep Technos o czym też napisałem ;-), w jaki sposób odblokowali nie mam pojęcia.

tapatalk32.png
Powered by MI4C

Opublikowano

Ciekawe jak go odblokował. Ściągnij że strony mi wersje Global dev i zaktualizuj przez Aktualizuj i wtedy sprawdź.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Panowie powrócę do tematu bo umierający telefon wraca jak bumerang, chciałbym wrzucić nowszy soft i teraz tak:

Obecnie jest tam: Miui 8.1 by xiaomi.eu 6.10.20 wrzucone i odblokowane BL przez firme technos, czy najnowszy rom 7.2.9 z naszej strony będzie OK ???, i jak wrzucić aby nic nie zablokować, czy z pozycji aplikacji Aktualizacje mogę normalnie wskazać plik zip i dokonać aktualizacji, czy muszę przez TWRP jeżeli tak to przez to co tam jest (3.0.2.0 -  Sukran) czy muszę je zmieniać czy coś ??

Edytowane przez Renegade
Opublikowano

Pobierasz najnowszą aktualizacje na telefon potem wchodzisz w aktualizacje klikasz trzy kropki i wybierasz zainstaluj z pliku ZIP i ROM się instaluje. Yh tel od technosa mam od nich redmi 3S i okazało się że źle mi odblokowali bootloader i przez co mój tel się uceglił .

Opublikowano

No miało być nie bój, a tu kaplica, telefon zaczął aktualizację i nie wiem na czym skończył bo kumpel wyszedł, jak przyszedł telefon czarny, przy trzymaniu power logo miui mignie na chwile i gaśnie, do recovery nie idzie wejść, jedynie co działa to fastboot.

Co jest nie tak ????

Opublikowano (edytowane)

Jakoś dziwne to wszystko. No cóż odpal fastboot w tel i wgraj twrp z kompendium wiedzy o redmi 3S link poniżej i jak odpalisz twrp wyczyść tel i wgraj na czysto najnowszą aktualizacje xiaomi.eu nazwa kodowa redmi 3S to land i mam nadzieję że pobrałeś właściwy rom

Edytowane przez Findfox
Opublikowano

Jak masz królika grzebiąc ego w robocie to bootloader odblokowany. Jak masz taką sytuację to lepiej żebyś wgrał system przez twrp.

No po prostu wykonaj kroki z kompendium wiedzy od momentu wgrania twrp i wszystko powinno być okej

Opublikowano (edytowane)

Królika mam ale mam takie komunikaty przy próbie wrzucenia samego twrp:

Trwa flashowanie TWRP...
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (29384 KB)...
OKAY [  0.928s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Partition flashing is not allowed)
finished. total time: 0.932s

To juz koniec - jezeli powyzej widzisz napis "OKAY", twoje TWRP wgralo sie popra
wnie
Teraz nastapi restart telefonu do TWRP.
Uwaga - przy pierwszym uruchomieniu zmiany w jego konfiguracji (np zmiana jezyka
) nie zostana zapisane.
Polecam uzycie opcji reboot - recovery!
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
downloading 'boot.img'...
OKAY [  0.927s]
booting...
FAILED (remote: unlock device to use this command)
finished. total time: 0.930s

WTF ???

Czy ktoś z okolic Katowic pomógłby postawić tego Redmi ?

Edytowane przez Renegade
Opublikowano

Hmmm to w takim razie twrp odpada. Wgraj global dev przez mi flasch tak jak to jest napisane w kompendium wiedzy z opcją flasch all i będzie teraz dobrze. Tylko wgraj go przez tryb fastboot. Chyba że tel jak umnie był źle odblokowany to umnie właśnie to zadziałało po setnym razie wgranie przez fastboot 

Opublikowano

To w takim razie trzeba wejść na poziom wyżej i skombinować kabelek deepflach i wymusić na nim przejście w tryb downoload. Ten technos to mam podejrzenie że on odblokowuje telefony metodą nieoficjalną i dlatego potem są takie problemy jakie nie powinny mieć miejsca.

Opublikowano
12 godzin temu, Renegade napisał:

Królika mam ale mam takie komunikaty przy próbie wrzucenia samego twrp:

Trwa flashowanie TWRP...
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (29384 KB)...
OKAY [  0.928s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Partition flashing is not allowed)
finished. total time: 0.932s

To juz koniec - jezeli powyzej widzisz napis "OKAY", twoje TWRP wgralo sie popra
wnie
Teraz nastapi restart telefonu do TWRP.
Uwaga - przy pierwszym uruchomieniu zmiany w jego konfiguracji (np zmiana jezyka
) nie zostana zapisane.
Polecam uzycie opcji reboot - recovery!
downloading 'boot.img'...
OKAY [  0.927s]
booting...
FAILED (remote: unlock device to use this command)
finished. total time: 0.930s

WTF ???

Czy ktoś z okolic Katowic pomógłby postawić tego Redmi ?

w Rybniku jest gość co ci to zrobi

Opublikowano

Sprzęt był w takim stanie, że dopiero test point pomógł i full flash Falcon Box'em. Ani MiFlash, ani Infinity Box nie były w stanie tego ruszyć - jedno z większych wyzwań ze stajni Xiaomi, jakie mi się trafiło ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...