shavomir Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam! Jestem nowym posiadaczem Xiaomi Red Rice WCDMA, zadowolonym dodajmy, jednak borykam się z bardzo uciążliwym problemem. W telefonie posiadam kartę aero2 i internet na niej działa bez zarzutu. Kiedy korzystam z internetu przez Wi-Fi w swoim domu, urządzenie wskazuje wyraźnie, że jest połączone z siecią, ale nie mogę otworzyć żadnej strony w przeglądarce ani pobrać czegokolwiek z Google Play. (nie testowałem innych sieci wi-fi) W czym może być problem? Już kilka godzin szukam przyczyny, nie znalazłem także podobnego problemu nigdzie w internecie. Liczę na Wasze wskazówki
grizzly Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 To wygoda na problem z routerem. Może masz jakieś porty poblokowane?
fyme Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Albo dostęp po przypisanych adresach MAC?
ebola1972 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 A jak wyjmiesz karte aero to jak wtedy sytuacja wyglada? Wysłane z Xiaomi Redmi
shavomir Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 Nie i nie. Sieć jest zabezpieczona WPA2 PSK, korzysta z DHCP, nie ma blokowanych żadnych portów. Jej jedynym ograniczeniem jest ilość klientów do 5 (a neta mi na 200% nikt nie kradnie). Sieć wi-fi w moim domu obsługuje stacjonarkę i jeden laptop. Na moim wysłużonym Samsung Wave 533 wi-fi działa bez zarzutu. Bez karty aero2 sytuacja wyglada identycznie
ebola1972 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 To skocz najpierw do jakiegos kolegi i zobacz czy z innym routerem bedzie ok. Wysłane z Xiaomi Redmi
Endriu Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Sprawdź sobie w przełącznikach (górna belka w dół) czy ikonka Wi-Fi świeci się wyraźnie jak wszystkie inne włączone. Jeśli jest ciemniejsza niż inne aktywne ikonki, wówczas problem leży po stronie połączenia wchodzącego do Hongmi, np. router jest źle skonfigurowany
shavomir Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 Rozwiązałem problem Wina leżała w konfiguracji serwera DNS na moim Hongmi Dzięki za pomoc, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi