Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym posiadaczem Xiaomi Red Rice WCDMA, zadowolonym dodajmy, jednak borykam się z bardzo uciążliwym problemem.

W telefonie posiadam kartę aero2 i internet na niej działa bez zarzutu.

Kiedy korzystam z internetu przez Wi-Fi w swoim domu, urządzenie wskazuje wyraźnie, że jest połączone z siecią, ale nie mogę otworzyć żadnej strony w przeglądarce ani pobrać czegokolwiek z Google Play. (nie testowałem innych sieci wi-fi)

W czym może być problem?

Już kilka godzin szukam przyczyny, nie znalazłem także podobnego problemu nigdzie w internecie.

Liczę na Wasze wskazówki :)

Opublikowano

Nie i nie. Sieć jest zabezpieczona WPA2 PSK, korzysta z DHCP, nie ma blokowanych żadnych portów. Jej jedynym ograniczeniem jest ilość klientów do 5 ;) (a neta mi na 200% nikt nie kradnie). Sieć wi-fi w moim domu obsługuje stacjonarkę i jeden laptop. Na moim wysłużonym Samsung Wave 533 wi-fi działa bez zarzutu. Bez karty aero2 sytuacja wyglada identycznie

Opublikowano

Sprawdź sobie w przełącznikach (górna belka w dół) czy ikonka Wi-Fi świeci się wyraźnie jak wszystkie inne włączone.

Jeśli jest ciemniejsza niż inne aktywne ikonki, wówczas problem leży po stronie połączenia wchodzącego do Hongmi, np. router jest źle skonfigurowany ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...