wozzo Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam. Mam dość skomplikowany problem. Otóż mając najnowszy rom MIUI od miuipolska (od dawna) zechciało mi się wypróbować najnowszy CM 14.1. Jednak uceglił mi on telefon, choć trzymałem się instrukcji (mimo posiadanego kompletu sterowników nawet pod EDL go nie wykrywało). Po paru godzinach udało mi się go ogarnąć, zainstalowałem globala. Jednak zablokował mi się bootloader (brak możliwości wgrania twrp). Wgrałem china dev, odblokowałem, wgrałem TWRP i wziąłem się za MIUI Polska. Po zainstalowaniu wyświetlił się spotkany już tu przeze mnie błąd "aplikacja ustawienia została zatrzymana". W twrp zrobiłem wszelakie wipy (data, system, dalvik itd) i zainstalowałem od nowa. Niestety to samo. Zainstalowałem więc w trybie fastboot ponownie china dev, przy próbie instalacji recovery znowu bootloader locked. Więc ponownie odblokowałem, zainstalowałem TWRP i xiaom eu. Jednak znowu to samo. Obecnie wgrałem CM13, działa dobrze. Jednak wolę MIUI. I tu pojawia się moje pytanie, jak powrócić skutecznie do MIUI POLSKA, z pełną funkcjonalnością? Opisałem może dość skomplikowanie, ale jest to opis dokładnie tego co robiłem krok po kroku.
mariusz.ur Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja z cm 14 najpierw instalowałem miui przez miflash i odblokowanie , potem twrp , zainstalowałem xiaomi.eu 6.11.3 , przed tym zrobiłem full wipe , uruchomiłem system , przeszedłem przez ustawienia , potem zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji bez wipe . Jak próbowałem od razu na czysto instalować wersje wyższe niż 6.11.3 to mi wywołało ustawienia a przez to nie przechodziło sprawdzenie bezpieczeństwa 1
Rekomendowane odpowiedzi