piotrekk10 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Cześć, 2 dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem xiaomi 3s prime. Postanowiłem nie ingerować w system - ostatnio taka zabawa skończyła się zacegleniem jiayu g4s [*]. Niestety dzisiaj przydarzyło sie coś dziwnego. Mój telefon kompletnie bez powodu zgasł (?) nie działały żadne przyciski, podłączenie pod komputer niczym nie skutkowało. Po 10m postanowiłem wejść do recovery poprzez wciśnięcie vol+ i przycisku power. Po chwili pokazało mi się chińskie menu. Wcisnąłem jakiś niebieski przycisk (pod nim znajdowały się 4 linijki tekstu, a obok nich słowo "fail") i telefon się zresetował, ale bez skutku. Włączyłem go ponownie i tym razem podziałało. Co to mogło być? Co mogę zrobić, aby nie dochodziło do takich sytuacji?
Zexon72 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie, bo możliwe, że bez zmiany software będziesz skazany na takie niespodzianki. Na przyszłość podpowiem Ci ze wystarczy absurdalnie długo (30-60 sekund) przytrzymać power i powinien odpalić 1
Zexon72 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Masz starawy nieco Global Dev - zaktualizuj go do nowego. Ewentualnie polecam jednak odblokowanie bootloadera i wgranie miuipolska/xiaomi.eu - zdziwisz się, ile potrafi Redmi 3s - sam prywatnie używam identycznego Edytowane 7 Grudnia 2016 przez Zexon72 1
piotrekk10 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 Chyba pokuszę się o zmianę roma. Mógłbyś mi wysłać tutaj albo na pw różnice między oryginalnym romem a xiaomi.eu? Sa jakieś błędy?
Zexon72 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Różnice Our ROMs features (Whats not in Global): Blurred statusbar and notification shade (MIUI 7) Enabled search in statusbar Enabled search gesture (swipe up) on the desktop Enabled MiDrive in File Explorer Added landscape mode for SMS app Sunrise/Sunset in the weather app Google apps support integrated Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager No useless Chinese bloatware apps More free RAM due to less background processes Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI) Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases) No any Chinese character under the full system Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release Added real 26 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen Added EU T9 dialer support Added charging sound switch Added Spell Checker switch Game speed boost mode Added Screen-OFF animation Optimized GPS settings for EU Optimized Battery consumption Optimized RAM consumption Deodexed And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience Problemów w codziennym użytkowaniu nie zauważam, a katuje telefon dość ostro 1
Nezumi Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi