Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

2 dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem xiaomi 3s prime. Postanowiłem nie ingerować w system -  ostatnio taka zabawa skończyła się  zacegleniem jiayu g4s [*].  Niestety dzisiaj przydarzyło sie coś dziwnego. Mój telefon kompletnie bez powodu zgasł (?) nie działały żadne przyciski, podłączenie pod komputer niczym nie skutkowało. Po 10m postanowiłem wejść do recovery poprzez wciśnięcie vol+ i przycisku power.  Po chwili pokazało mi się chińskie menu. Wcisnąłem jakiś niebieski przycisk (pod nim znajdowały się 4 linijki tekstu, a obok nich słowo "fail")  i telefon się zresetował, ale bez skutku. Włączyłem go ponownie i tym razem podziałało. Co to mogło być? Co mogę zrobić, aby nie dochodziło do takich sytuacji?  

Opublikowano

Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie, bo możliwe, że bez zmiany software będziesz skazany na takie niespodzianki. 

Na przyszłość podpowiem Ci ze wystarczy absurdalnie długo (30-60 sekund) przytrzymać power i powinien odpalić :-)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Masz starawy nieco Global Dev - zaktualizuj go do nowego. Ewentualnie polecam jednak odblokowanie bootloadera i wgranie miuipolska/xiaomi.eu - zdziwisz się, ile potrafi Redmi 3s  -  sam prywatnie używam identycznego ;-)

Edytowane przez Zexon72
  • Like 1
Opublikowano

Różnice 

Our ROMs features (Whats not in Global):
Blurred statusbar and notification shade (MIUI 7)
Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Game speed boost mode
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Deodexed
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience

Problemów w codziennym użytkowaniu nie zauważam, a katuje telefon dość ostro 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...