matnowy Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Siema. Mam mega duży problem z ustawieniem APN dla internetu mobilnego w Orange. Czy ktoś z Was może mi pomóc ? Konfiguracja ręczna na podstawie opisu z orange nic nie wnosi...najlepiej jakby ktoś podrzucił screena z poprawnymi ustawieniami, bo niektóre pola nie pokrywają się opisem z tymi z opisu orange... POMÓŻCIE !!!
matnowy Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 No właśnie takie coś mam na Orange : Internet GPRS • Nazwa konfiguracji: Internet GPRS • Nośnik danych: GPRS • APN (punkt dostępu): internet • Nazwa użytkownika: internet • Hasło: internet • Uwierzytelnianie: normalne • Adres IP telefonu: Automatyczny • Podstawowy serwer DNS: 217.116.104.104 • Dodatkowy serwer DNS: 217.116.100.100 Nie mam w ustawieniach APN w telefonie pól do wypełnienia IP telefonu ani DNSa wiec juz troche sie pogubiłem.. O ile to są te ustawienia - bo nie jestem pewny czy to ma być GPRS . Pozostałe ustawienia - http://ustaw.orange.pl/ust.aspx
ZduneX25 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Wpisz nazwę Internet Orange, apn internet, nazwę użytkownika i hasło też internet, a na koniec w typie wpisz default i to zapisz i aktywuj.
matnowy Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 Dzięki, działa, a podaj mi swoje ustawienia MMS . Z góry dzięki !!
Ari93 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 nazwa: MMS Orange apn: mms nazwa uzytkownika: mms haslo: *** (pewnie mms ;P) mmsc: http://mms.orange.pl proxy: 192.168.6.104 port: 8080 mss: 260 mnc: 03 yp apn: mms protokoly ipv4 to czego nie podalem to tam mam "nie ustawiono"
latet Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Dlaczego APN-y Organge nie pojawiają się automatycznie w polskiej wersji MIUI dla Mi2? W wersji dla RedRice są wszystkie polskie APN-y. Czy w wersji dla MI2 nie ma żadnych, czy tylko o Orange ktoś zapomniał? Dzięki,
Ari93 Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 nie o orange bo ja np w ustawieniach apn nie bylem chyba od kad kupilem pierwszy telefon z androidem, przewinalem sie przez chyba kilkadziesiat romow i nigdy problemow nie mialem ;p po prostu wlaczam telefon i dziala... moze cos z karta sim masz? probowales na innej karcie sim z orange? albo po prostu kiedys karty sim byly lepsze... moja ma jeszcze logo IDEA i poki co nie zawiodzi
latet Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 nie o orange bo ja np w ustawieniach apn nie bylem chyba od kad kupilem pierwszy telefon z androidem, przewinalem sie przez chyba kilkadziesiat romow i nigdy problemow nie mialem ;p po prostu wlaczam telefon i dziala... moze cos z karta sim masz? probowales na innej karcie sim z orange? albo po prostu kiedys karty sim byly lepsze... moja ma jeszcze logo IDEA i poki co nie zawiodzi To jak wyjaśnić, że ta sama karta SIM włożona do RedRice (a także do neoV) nie powoduje problemów i APN-y pojawiają się automatycznie? To raczej z MI-2S jest coś nie tak w tym zakresie
ZduneX25 Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Bardzo prosto można to wyjaśnić, noev jest z listopada, a hongmi też już ma ponad miesiąc (mam na myśli ostatnie romy), aktualizacja APNów nastapiła około 2-3 tyg. temu, od tej porty aktualizowany był tylko mi2.
saimon Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Mi również udało się dojść do dobrych ustawień, jedynie czasem muszę ponownie włączyć internet, bo nie łapie za pierwszym razem - dla mnie to żaden problem, a bez obsługi mms czy internetu mi2s poleciał by przez okno
lukaschels Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Internet udało mi się ustawić i działa jednak ciągle mam problem z mmsem, po wielu próbach ustawienia nadal nie wysyła mms. Mam ustawione tak jak podał użytkownik Ari93 Edit: działa wszystko tylko podczas wysyłania mmsow trzeba ustawić punkt dostępu mms a jak chcę znów transmisję danych punkt dostępu zmieniam na Internet
Ari93 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 hmm ciekawe... mi wszystko smiga nawet jak jestem polaczony z wifi a nie po pakiecie danych zreszta w ustawieiach jest opcja "zawsze odbieraj mms" ja bardzo zadko z mms korzystam ale poki co zawsze dzialalo to bez zadnych problemow w porownaniu z cyanogenmodem na sgsa, czasami troche trzeba bylo sie nacwiczyc a i tak czesto wolalem mmsa przez strone pobrac... ;P
saimon Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja mam ustawione tak I dziala i odbiór i wysyłka. Sprawdź czy Tobie też coś to pomoże. s.
Cake Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mam ustawione wszystko tak jak kolega wyżej i nadal nie mogę wysyłać mms
saimon Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To może jeszcze apny internetu Ci podam, bo to ma związek jakiś pewnie. po tym powinno już być ok. Spróbuj też włączyć internet przed wysłaniem mmsa - ja tak robiłem z poczatku, a teraz już nie muszę (wiem, to jest dziwne) s.
Rekomendowane odpowiedzi