Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam mega duży problem z ustawieniem APN dla internetu mobilnego w Orange.

Czy ktoś z Was może mi pomóc ?

Konfiguracja ręczna na podstawie opisu z orange nic nie wnosi...najlepiej jakby ktoś podrzucił screena z poprawnymi ustawieniami, bo niektóre pola nie pokrywają się opisem z tymi z opisu orange...

POMÓŻCIE !!!

Opublikowano

No właśnie takie coś mam na Orange :

Internet GPRS

• Nazwa konfiguracji: Internet GPRS

• Nośnik danych: GPRS

• APN (punkt dostępu): internet

• Nazwa użytkownika: internet

• Hasło: internet

• Uwierzytelnianie: normalne

• Adres IP telefonu: Automatyczny

• Podstawowy serwer DNS: 217.116.104.104

• Dodatkowy serwer DNS: 217.116.100.100

Nie mam w ustawieniach APN w telefonie pól do wypełnienia IP telefonu ani DNSa wiec juz troche sie pogubiłem..

O ile to są te ustawienia - bo nie jestem pewny czy to ma być GPRS . Pozostałe ustawienia - http://ustaw.orange.pl/ust.aspx

Opublikowano

nazwa: MMS Orange

apn: mms

nazwa uzytkownika: mms

haslo: *** (pewnie mms ;P)

mmsc: http://mms.orange.pl

proxy: 192.168.6.104

port: 8080

mss: 260

mnc: 03

yp apn: mms

protokoly ipv4

to czego nie podalem to tam mam "nie ustawiono"

Opublikowano

Dlaczego APN-y Organge nie pojawiają się automatycznie w polskiej wersji MIUI dla Mi2? W wersji dla RedRice są wszystkie polskie APN-y. Czy w wersji dla MI2 nie ma żadnych, czy tylko o Orange ktoś zapomniał? :|

Dzięki,

Opublikowano

nie o orange bo ja np w ustawieniach apn nie bylem chyba od kad kupilem pierwszy telefon z androidem, przewinalem sie przez chyba kilkadziesiat romow i nigdy problemow nie mialem ;p po prostu wlaczam telefon i dziala... moze cos z karta sim masz? probowales na innej karcie sim z orange? albo po prostu kiedys karty sim byly lepsze... moja ma jeszcze logo IDEA i poki co nie zawiodzi ;)

Opublikowano
nie o orange bo ja np w ustawieniach apn nie bylem chyba od kad kupilem pierwszy telefon z androidem, przewinalem sie przez chyba kilkadziesiat romow i nigdy problemow nie mialem ;p po prostu wlaczam telefon i dziala... moze cos z karta sim masz? probowales na innej karcie sim z orange? albo po prostu kiedys karty sim byly lepsze... moja ma jeszcze logo IDEA i poki co nie zawiodzi ;)

To jak wyjaśnić, że ta sama karta SIM włożona do RedRice (a także do neoV) nie powoduje problemów i APN-y pojawiają się automatycznie? To raczej z MI-2S jest coś nie tak w tym zakresie :cry:

Opublikowano

Bardzo prosto można to wyjaśnić, noev jest z listopada, a hongmi też już ma ponad miesiąc (mam na myśli ostatnie romy), aktualizacja APNów nastapiła około 2-3 tyg. temu, od tej porty aktualizowany był tylko mi2.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi również udało się dojść do dobrych ustawień, jedynie czasem muszę ponownie włączyć internet, bo nie łapie za pierwszym razem - dla mnie to żaden problem, a bez obsługi mms czy internetu mi2s poleciał by przez okno :-D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Internet udało mi się ustawić i działa jednak ciągle mam problem z mmsem, po wielu próbach ustawienia nadal nie wysyła mms. Mam ustawione tak jak podał użytkownik Ari93

Edit: działa wszystko tylko podczas wysyłania mmsow trzeba ustawić punkt dostępu mms a jak chcę znów transmisję danych punkt dostępu zmieniam na Internet

Opublikowano

hmm ciekawe... mi wszystko smiga nawet jak jestem polaczony z wifi a nie po pakiecie danych zreszta w ustawieiach jest opcja "zawsze odbieraj mms"

ja bardzo zadko z mms korzystam ale poki co zawsze dzialalo to bez zadnych problemow w porownaniu z cyanogenmodem na sgsa, czasami troche trzeba bylo sie nacwiczyc a i tak czesto wolalem mmsa przez strone pobrac... ;P

Opublikowano

To może jeszcze apny internetu Ci podam, bo to ma związek jakiś pewnie. ymyqage4.jpggyjy8eby.jpg

po tym powinno już być ok. Spróbuj też włączyć internet przed wysłaniem mmsa - ja tak robiłem z poczatku, a teraz już nie muszę (wiem, to jest dziwne)

s.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...