Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z wejściem słuchawkowym (prawdopodobnie). Otóż, po używaniu słuchawek dzisiaj, a następnie po ich odłączeniu na ekranie mam wciąż ikonkę słuchawek, więc telefon myśli, że one cały czas są podłączone, a co za tym idzie, nie działa mi chociażby głośnik podczas rozmowy, odtwarzanie filmów z YT czy muzyki. Dodam, że tych słuchawek używałem codziennie od czasu zakupu telefonu i nie było z tym żadnego problemu. Ktoś może mi pomóc i ustalić gdzie leży wina i jak pozbyć się tego problemu?

Robiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych - nic nie pomogło

Dodatkowo teraz po podłączeniu słuchawek automatycznie włącza się usługa "Ok, Google", czyli jakiś głosowy bajer oraz, jednocześnie, odtwarzacz muzyki, gdzie wcześniej żadna z tych aplikacji nie uruchamiała się automatycznie

Edytowane przez James
Opublikowano

Przyczyn może być wiele, ale dwie są najczęstsze - wyrobił się któryś ze styków wewnątrz gniazda i może robić zwarcie. Opcja druga - to nawet niewielka ilość wilgoci, która wpadła gniazdem. Nie musiało być to wcale teraz - wilgoć lubi odezwać się po czasie nawet sporym. 

Bez otworzenia telefonu więcej ciężko będzie coś więcej zdziałać, tym bardziej że zrobiłeś już reset fabryczny. 

To tyle, co przychodzi mi do głowy na szybko... 

A tak to wygląda w środku... 

IMG_20161206_190727.jpgIMG_20161206_190658.jpg

• Like 1
Opublikowano

Czyli konieczne są tak drastyczne działania? Telefon mam od niecałych dwóch tygodni, nie upadł nigdzie, nie zamoczył się, nie miał w zasadzie kontaktu z żadną cieczą

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
5 godzin temu, jaffmi napisał:

Już to pisałem w innym temacie - wyczyścić gniazdo mini-jack, można zapałką.

Zapałką to można sobie, ale w zębie podłubać :-P porada z gatunku błyskawicznego ładowania iPhone w mikrofali :-P

Zdecydowanie odradzam dłubanie czymkolwiek w gnieździe słuchawkowym. Otwarcie Redmi note 3 nie wymaga jakiś cudów - jeśli ktoś nie dysponuje otwierakiem, to wystarczy plastik z karty sim, lub jakikolwiek inny kawałek plastiku o zaostrzonej krawędzi. 

Opublikowano

Za to twoja porada, rozebrać nowo kupiony telefon jest naprawdę genialna. Co takiego się może stać, jeśli delikatne wydłubiesz brud, który się tam dostał zapałką? Przecież prąd go nie kopnie. Twoje porównanie jest naprawdę nietrafione.

Autor zrobi co chce, ja tylko podałem rozwiązanie które pomogło w moim przypadku jak miałem ten sam problem.

Opublikowano

Ja miałem rano ten problem wczoraj używałem słuchawek odłączyłem i poszedłem spać rano patrzę nadal jest ikona słuchawek restarty nie pomagały. Pomogło dopiero wpięcie słuchawek i poruszanie końcówka parę razy na boki i teraz wszystko gra może i u cb pomoże.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...