Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że po ostatniej imprezie zgubiłem gdzieś po drodze moje wysłużone piston v2 muszę zakupić nowe sluchawki, a że z pistonow byłem zadowolony to celuje dalej w sluchawki xiaomi. Czytałem recenzje xiaomi hybrid iron i zagladam na aliexpress a tu są także do wyboru hybrid pro. Powiedzcie czy to faktycznie jest oryginalny model xiaomi? A najlepiej by było jakby ktoś jakąś opinie powiedział:)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Nie patrz na Ali..... Ponieważ przy kursie $, wyjdzie cię drogo, po za tym teraz jest szał zakupów w Chinach i poczekasz na nie nawet do 2 miesięcy, te poniżej 15$ na pewno są podróbami, co do jakości słuchawek są rewelacyjne, bardziej basowe w porównaniu do v3 ( ja bardziej preferuje v3 :P ). Ale nie będziesz żałował no i tu u sprawdzonego sprzedawcy masz taniej niż zakup z Chin, a i dostawa szybka po z Polski :D

http://allegro.pl/sluchawki-xiaomi-piston-hybrid-iron-fv23-wawa-i6293771741.html

Edytowane przez wojtekmarchewka
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Hej :)

Zapomniałem o temacie :D

Zmyliło mnie to że Irony także nazywano Pro. Mam te słuchawki o których pisałeś i powiem Ci że rewelacja, a jeszcze dziś doczytałem że mają 3 przetworniki (2 Dynamic Driver +1 Balanced Armature) Irony mają 2, grają świetnie a jeszcze nie rozgrzane, najlepsze dokanałowe jakie można mieć za takie śmieszne pieniądze :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odkopuję, by nie dublować.
Zastanawiam się nad Hybrid Pro HD, ale jest też druga opcja - Sennheiser CX 300-II. Czy ktoś z Was ma porównanie? Cena podobna.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja dostałem już te słuchawki i co tu dużo mówić grają super, napewno bardziej wyważone brzmienie jak w pistonach V2. Super leżą w uszach - bardzo wygodnie, Bardzo mały efekt mikrofonowy, no i piękne jak żadne inne pistonki.

Opublikowano

Jako posiadacz w tej chwili, trzech par słuchawek dokanałowych Xiaomi, troszkę się wypowiem

1.Wygląd samych słuchawek - bardziej zaokrąglone w miejscach gdzie poprzednie były "kanciate" ale dla mnie  brzydsze niż Piston v3 :P

2. Wygląd opakowania - Jest takie samo ja w Xiaomi Piston V3

3. Kabel - Jest to zwykła izolacja gumowa w poprzednich modelach jest to oplot kevlarowy

4. Pilot - W tym modelu jest najlepszy z dwóch pozostałych, ponieważ rozdzielono przyciski i teraz mamy większą świadomośc co naciskamy nie patrząc na niego

5. Gumki douszne - Są inne, ale nie gorsze leżą tak samo, ale w tym modelu zmieniłem z rozmiaru standardowego M na L, za chwilę napiszę dlaczego

6. Jakość dźwięku - Na początku wydają się mało basowe i z podkręconym "Treble" , ale ........... Do czasu, gdy nie wymieniłem gumki na L, nagle słuchawki zaczęły być basem na poziomie między Piston V3 (idealny balans dźwięku z odrobiną braku basu) a Iron Hybrid (słuchawki dla mnie zbyt basowe)

7. Grają innaczej niż Hybrid Iron - A to dlatego że Hybrid Pro (V5) są słuchawkami 2+1, czyli mają 3 przetworniki (2x Dynamic Driver + 1 Armature Balanced)

Jedno wiem napewno, są to najlepsze słuchawki od Xiaomi ( dla mnie) i chciało by się żec, że znowu to zrobili 8-)

Słuchawki grające ok 40h, odsłuchiwane na formacie Flac, głównie 41/16. Gatunki różne od klasycznych, przez utwory z lat 60/70/80/90 po utwory rozrywkowe i teraźniejsze :) Odsłuchiwane na Xiaomi Redmi Pro z Dolby Atmos oraz Pc z Xonar Dx, a już nie długo z playerem Xduoo X3

Ten model zawsze będzie mi towarzyszył poza domem, a w domu od czasu do czasu zamienię na Audio-Technica Mx50

Opublikowano

@wojtekmarchewka, spotkałem się z opiniami, że nowe hybrid maja aż nadto bassu i dźwięk jest mniej wyważony, niż w przypadku v3. Jakie jest Twoje odczucie?

Wysłane z Xiaomi Mi5 vaja tapatok

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, t.bone napisał:

@wojtekmarchewka, spotkałem się z opiniami, że nowe hybrid maja aż nadto bassu i dźwięk jest mniej wyważony, niż w przypadku v3. Jakie jest Twoje odczucie?

Opinie z d*py wzięte :P , na początku może się wydawać że te słuchawki są za bardzo wysoko tonowe "treble" , i tak faktycznie jest , dopóki nie zmieniłem gumek z M na L, to aż byłem skłonny odłożyć je ze względu na tak wysokie tony, zmiana gumek przywróciła mi wiarę w ten model i radość ze słuchania. Najwięcej basu mają w Hybrid Iron, pózniej na jednej półce lub z lekką przewagą basu postawiłbym Piston v3 oraz Hybrid Pro. Możę kolega @igoor1983 wypowie sie co do basu w tym modelu.

Opublikowano

Bas jest super -nie za duży nie za mały , ogólnie wg mnie są to najbardziej wyważone słuchawki xiaomi. Wcześniej miałem V2 i tam był podbity bas i wysokie, tu jest ok

Opublikowano

Jeszcze poczekam, aż cena zjedzie w dół i zamówię.
Powiedzcie jeszcze proszę, jak sobie słuchawki radzą bez kevlarowego oplotu?

Opublikowano
13 godzin temu, t.bone napisał:

Jeszcze poczekam, aż cena zjedzie w dół i zamówię.
Powiedzcie jeszcze proszę, jak sobie słuchawki radzą bez kevlarowego oplotu?

Nie ubolewam nad jego faktem, a i wydaję mi się że efekt mikrofonowy jest mniejszy. Ja w sumie zachorowałem na inne słuchawki od Xiaomi :D

https://pl.aliexpress.com/item/Original-1More-Triple-Driver-In-Ear-Earphone-Earbuds-Headphones-with-In-line-Microphone-and-Remote-for/32685532199.html?

Opublikowano

Wczoraj poszedł order. Dłużej nie zwlekałem. Paczka w drodze. Mam teraz trochę czasu, by wymienić dotychczasową audiografię z 320kbps mp3 na flaczki.

Opublikowano
Dnia 12.02.2017 o 21:23, t.bone napisał:

Wczoraj poszedł order. Dłużej nie zwlekałem. Paczka w drodze. Mam teraz trochę czasu, by wymienić dotychczasową audiografię z 320kbps mp3 na flaczki.

A ja kupiłem 1More Triple Driver :D

Opublikowano
1 minutę temu, wojtekmarchewka napisał:

A ja kupiłem 1More Triple Driver :D

Już masz? Ciekawi mnie bezpośrednie porównanie z Hybrid pro, czy ten triple drive taki sam, bo cena sporo wyższa. Ja się  zasadzam na 1More dual drive, ale nie dokanałowe. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, FromWP napisał:

Już masz? Ciekawi mnie bezpośrednie porównanie z Hybrid pro, czy ten triple drive taki sam, bo cena sporo wyższa. Ja się  zasadzam na 1More dual drive, ale nie dokanałowe. 

Nie, czekam na dostawę, a to może potrwać. Sam jestem ciekawy różnic :D czy uzasadniają wyższą kwotę, w sumie kupiłem je za 79$ + 6% cashback, a do tego czekam jeszcze na playerek Xduoo X3 :) Jeżeli te mnie pozytywnie zaskoczą kto wie czy następne nie będą 1More Quad Driver, ale po solidnej obniżce lub promocji :D , bo jak na razie kosztują 200$ 

https://usa.1more.com/collections/headphones/products/1more-quad-driver-in-ear-headphones

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...