Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Pisze bo już mi się skończyły pomysły. Kupiłem Redmi 3S 2/16 z Ali od Eternal Team.

Odpaliłem go, ściągnął i zainstalował aktualizację do V8.1.1.0.MALMIDI (MIUI8) 

Po dwóch dniach otrzymałem sms zgodne na odblokowanie bootloader. Ale żeby to zrobić muszę zainstalować wersje DEV (teraz zatrzymuje się na 50%)

Nie mogę tego zrobić bo telefon nie chce się uruchomić w trybie download (EDL). Zawsze się restartuje i uruchamia ponownie (pojawia się logo MI)

Nie ważne czy odpalam przez komendy w fastboot czy adb reboot edl czy przez oba przyciski VOL

Nie wbudowany updater też nie idzie bo nie można weryfikować, próbuje zainstalować miui_HM3SGlobal_6.11.24_216d2fe2c4_6.0

Jakieś pomysły? 

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem wszystko jak  w poradniku. Problemem jest tylko ten EDL do którego nie mogę wejść. 

Świeża instalacja w kolejności (próbuje na laptopie teraz), MiFlash wykrywa telefon elegancko w fastboot. 

U mnie jest tak, ze jak przytrzymuje dwa przyciski VOL i podłączam kabel to pokazuje się ikonka ładowania baterii na telefonie. 
Jak próbuje przez menu serwisowe to po kliknięciu download momentalnie pokazuje mi się logo MI i system się bootuje,klikanie w miflashu nic nie daje. 
Zauważyłem też, że mnie nie ma dźwięku wykrywania urządzania w Windows jak u Ciebie na filmie z YT, w obu przypadkach go nie ma u mnie

Tak więc  miflash2015 i wykrywa telefon w fastboot, w EDL nie bo nie mogę go uruchomić. 

Oczywiście unlock staje na 50%, próbowałem MiFlashUnlock_1.1.1111.1_en oraz MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en

Jak się nie dostane do EDL to nie ma szans tego przepchnąć? 

Przechwytywanie.PNG

Edytowane przez Cortez
Opublikowano
8 minut temu, Cortez napisał:

Jak się nie dostane do EDL to nie ma szans tego przepchnąć? 

To pozostaje kabelek depth/deep flash.

10 minut temu, Cortez napisał:

MiFlashUnlock_1.1.0317.1_en

Na tej wersji nie udało mi się odblokować na global stable ale na china dev już bez problemów.

Opublikowano

Poradziłem sobie z odblokowaniem, trzeba było zrobić jedną dodatkową rzecz której nie ma w poradnikach i poszło. 

Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje developerskie -> Mi Unlock Status -> Potwierdź 

Dodatkowo znalazłem że w najnowszym sofcie global stabile jest zablokowany EDL

Errro.PNG

Opublikowano
1 godzinę temu, Cortez napisał:

Poradziłem sobie z odblokowaniem, trzeba było zrobić jedną dodatkową rzecz której nie ma w poradnikach i poszło. 

Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje developerskie -> Mi Unlock Status -> Potwierdź 

Dodatkowo znalazłem że w najnowszym sofcie global stabile jest zablokowany EDL

Errro.PNG

https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/?page=1

*Pamiętaj o włączeniu debugowania usb, oem unlock w opcja programistycznych w celu poprawnej instalacji sterowników. Jeśli masz sterowniki poprawnie zainstalowane, to ta wskazówka nie będzie potrzebna.

https://miuipolska.pl/forum/topic/19518-podstawowe-pytania-i-odpowiedzi-podział-miui-edl-fastboot-twrp-odblokowanie-bootloadera-instalacja-miui-polskaxiaomieu-poradnik

Do Mi Unlock nie jest konieczne włączanie opcji developerskich, debuggowania USB ani OEM Unlock chyba, że wystąpią jakieś problemy. Wówczas można to zaznaczyć ale nie jest to wymagane.

@Cortez nadal twierdzisz, że nie ma tego w poradnikach?

Opublikowano

Też mam zablokowany EDL po normalnym wgraniu nowszego roma global. Naszym ratunkiem kabelek Deep flash :) W tym tygodniu go zrobię

Edit: Tobie się już udało odblokować BL. Na moim romie niestety chyba nie da rady. Próbowałem i zatrzymuje się na 50%. Muszę poszukać na forum bo zapewne mogą być inne przyczyny tego.
Opublikowano

Potwierdzam, otrzymałem Redmi 3s wyprodukowany w 10.2016 i nie można przełączyć telefonu z fastboot komendą na EDL, trzeba posiłkować się kabelkiem niestety i to tylko teraz działa.

Opublikowano

Dzięki @Cortez za naprowadzenie ! Bootloader odblokowany tak łatwo. Wystarczy w opcjach programistycznych kliknąc na Mi Unlock Status i tam kliknąć w widoczną opcję. @Redmi2 super poradnik ! Tylko rzeczywiście należy tam może dodać, że w 8.1.1.0.MALMIDI bo miałem ten sam system co Cortez, EDL ni ch... nie da się włączyć :D

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...