pedro84111 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Hej, prosze o pomoc, jest to mój pierwszy i przypuszczam że ostatni xiaomi mam go od 2 dni. Od samego początku jakieś problemy a to nie działa słownik podczas pisania albo nie wyskakują powiadomienia z messengera. Na każdym kroku jakieś udziwnienia, zabezpieczenia i inne cuda wianki. Dzisiaj np. po długim oczekiwaniu na znalezienie zasięgu tam gdzie zawsze miałem pełny na innych tel postanowiłem że uruchomie go ponownie po włączeniu wyskakuje mi cały czas komunikat o jakiejś rejestracji karty sim. Także czy jest jakaś możliwość żeby użytkować to cudo tak jak normalny telefon coś odznaczyć, usunąć lub wgrać żeby było ok, proszę o pomoc. dodam że poprzedni tel to też był chińczyk meizu m2 ale tamten dało sie normalnie użytkować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Nie wiem... Czytanie ze zrozumieniem poradników... forum... Google... to chyba ma sens nie? Co lepsze! Jesteśmy wszyscy wróżkami i wiemy, skąd masz fon, jaki soft i jakie dokładnie są to problemy, bo tak na prawdę, to nie napisałeś nic.. a kartę SIM po prostu zarejestruj na koncie Xiaomi, które powinieneś założyć zaraz po kupnie telefonu (uruchomieniu go)... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Pozwolę sobie najzwyczajniej w świecie na poparcie powyższych słów. Nezumi ma zwykle rację, a teraz to już na pewno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedro84111 Posted December 1, 2016 Author Share Posted December 1, 2016 Sorry po prostu jest to dla mnie coś nowego bo wcześniej nie miałem do czynienia z taką nakładką, w innych tel nie musiałem zakładać żadnych kont. Szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje problemy. tel kupiłem na allegro od sklepu gsm-4-vip. Wersja miui to MIUI by xiaomi.eu 7.5(stabilna) 7.5.1.0(LHOCNDE) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazok Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 (edited) Sprzedaj telefon - z tego związku nic będzie - serio. P.S. albo - zacznij zadawać pytania google, albo zainstaluj Cyanogenmod Pozdrawiam Edited December 1, 2016 by mazok 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Masz 2 wyjścia, przysiąść i "poduczyć się" z MIUI, bo może i jest to Android, ale tak głęboko pozmieniany, że... można by mu przypisać notkę "system". Więc siadamy i czytamy poradniki odnośnie naszego modelu telefonu. Soft masz OK, wiec nie wiem o jakie "zabezpieczenia" chodzi. Jedyne co musisz zrobić to zarejestrować kartę sim na koncie Mi, koszt to 50gr (koszt SMS zagranicznego). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Sprzedaj telefon - z tego związku nic będzie - serio. P.S. albo - zacznij zadawać pytania google, albo zainstaluj Cyanogenmod PozdrawiamZgadzam się z kolegą sprzedaj póki jeszcze go nie rozwaliłeś o ścianę Na 100% znajdzie się kupiec który będzie zadowolony Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 17 godzin temu, pedro84111 napisał: Hej, prosze o pomoc, jest to mój pierwszy i przypuszczam że ostatni xiaomi mam go od 2 dni. Od samego początku jakieś problemy a to nie działa słownik podczas pisania albo nie wyskakują powiadomienia z messengera. Na każdym kroku jakieś udziwnienia, zabezpieczenia i inne cuda wianki. Dzisiaj np. po długim oczekiwaniu na znalezienie zasięgu tam gdzie zawsze miałem pełny na innych tel postanowiłem że uruchomie go ponownie po włączeniu wyskakuje mi cały czas komunikat o jakiejś rejestracji karty sim. Także czy jest jakaś możliwość żeby użytkować to cudo tak jak normalny telefon coś odznaczyć, usunąć lub wgrać żeby było ok, proszę o pomoc. dodam że poprzedni tel to też był chińczyk meizu m2 ale tamten dało sie normalnie użytkować Kolejność działań prowadzonych przez nowych użytkowników, powinna wyglądać tak: 1. Przeszukanie Forum MIUI i portalu MIUI Polska. -> jeśli nie znajdujesz informacji -> 2. Przeszukanie wątków, dopisanie pytania w istniejących wątkach. -> jeśli nie przyniesie efektu -> 3. Stworzenie nowego wątku. Punkt 3 to ostateczność. Twój wpis jest kolejnym, wynikającym z kompletnego lenistwa. Prościej jest założyć wątek aniżeli poświęcić kilkanaście, kilkadziesiąt minut na wyszukanie informacji. Wątek wędruje do kosza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts