Jump to content

POMOCY !!! Nowy xiaomi i same problemy

pedro84111

Recommended Posts

Hej, prosze o pomoc, jest to mój pierwszy i przypuszczam że ostatni xiaomi mam go od 2 dni. Od samego początku jakieś problemy a to nie działa słownik podczas pisania albo nie wyskakują powiadomienia z messengera. Na każdym kroku jakieś udziwnienia, zabezpieczenia i inne cuda wianki. Dzisiaj np. po długim oczekiwaniu na znalezienie zasięgu tam gdzie zawsze miałem pełny na innych tel postanowiłem że uruchomie go ponownie po włączeniu wyskakuje mi cały czas komunikat o jakiejś rejestracji karty sim. Także czy jest jakaś możliwość żeby użytkować to cudo tak jak normalny telefon coś odznaczyć, usunąć lub wgrać żeby było ok, proszę o pomoc. 

dodam że poprzedni tel to też był chińczyk meizu m2 ale tamten dało sie normalnie użytkować 

Nie wiem... Czytanie ze zrozumieniem poradników... forum... Google... to chyba ma sens nie? Co lepsze! Jesteśmy wszyscy wróżkami i wiemy, skąd masz fon, jaki soft i jakie dokładnie są to problemy, bo tak na prawdę, to nie napisałeś nic.. a kartę SIM po prostu zarejestruj na koncie Xiaomi, które powinieneś założyć zaraz po kupnie telefonu (uruchomieniu go)...

• Like 2

Sorry po prostu jest to dla mnie coś nowego bo wcześniej nie miałem do czynienia z taką  nakładką, w innych tel nie musiałem zakładać żadnych kont. Szukałem ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje problemy. tel kupiłem na allegro od sklepu gsm-4-vip. Wersja miui to MIUI by xiaomi.eu 7.5(stabilna) 7.5.1.0(LHOCNDE)

Masz 2 wyjścia, przysiąść i "poduczyć się" z MIUI, bo może i jest to Android, ale tak głęboko pozmieniany, że... można by mu przypisać notkę "system". Więc siadamy i czytamy poradniki odnośnie naszego modelu telefonu. Soft masz OK, wiec nie wiem o jakie "zabezpieczenia" chodzi. Jedyne co musisz zrobić to zarejestrować kartę sim na koncie Mi, koszt to 50gr (koszt SMS zagranicznego).

• Like 1

Sprzedaj telefon - z tego związku nic będzie - serio.

P.S. albo - zacznij zadawać pytania google, albo zainstaluj Cyanogenmod

Pozdrawiam

Zgadzam się z kolegą sprzedaj póki jeszcze go nie rozwaliłeś o ścianę Na 100% znajdzie się kupiec który będzie zadowolony

Wysłane z mojego Mi-4c

17 godzin temu, pedro84111 napisał:

Hej, prosze o pomoc, jest to mój pierwszy i przypuszczam że ostatni xiaomi mam go od 2 dni. Od samego początku jakieś problemy a to nie działa słownik podczas pisania albo nie wyskakują powiadomienia z messengera. Na każdym kroku jakieś udziwnienia, zabezpieczenia i inne cuda wianki. Dzisiaj np. po długim oczekiwaniu na znalezienie zasięgu tam gdzie zawsze miałem pełny na innych tel postanowiłem że uruchomie go ponownie po włączeniu wyskakuje mi cały czas komunikat o jakiejś rejestracji karty sim. Także czy jest jakaś możliwość żeby użytkować to cudo tak jak normalny telefon coś odznaczyć, usunąć lub wgrać żeby było ok, proszę o pomoc. 

dodam że poprzedni tel to też był chińczyk meizu m2 ale tamten dało sie normalnie użytkować 

Kolejność działań prowadzonych przez nowych użytkowników, powinna wyglądać tak:

1. Przeszukanie Forum MIUI i portalu MIUI Polska.

-> jeśli nie znajdujesz informacji ->

2. Przeszukanie wątków, dopisanie pytania w istniejących wątkach.

-> jeśli nie przyniesie efektu ->

3. Stworzenie nowego wątku.

Punkt 3 to ostateczność. Twój wpis jest kolejnym, wynikającym z kompletnego lenistwa. Prościej jest założyć wątek aniżeli poświęcić kilkanaście, kilkadziesiąt minut na wyszukanie informacji.

Wątek wędruje do kosza.

• Like 1

• 2 years later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...