men.stefan Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Witam, kupiłem dzisiaj telefon na allegro od polskiego GSM-a Xiaomi Mi4c, zainstalowalem najnowsza nakładkę 8.1.2.0 no i telefon nie czyta karty sim. Proszę o pomoc !!!! (Jezeli mialby ponownie grac oprogramowanie, prosze mnie pokierowac jak mam to zrobic ) Edytowane 1 Grudnia 2016 przez men.stefan
kamillm Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, kupiłem dzisiaj telefon na allegro od polskiego GSM-a Xiaomi Mi4c, zainstalowalem najnowsza nakładkę 8.1.2.0 no i telefon nie czyta karty sim. Proszę o pomoc !!!! (Jezeli mialby ponownie grac oprogramowanie, prosze mnie pokierowac jak mam to zrobic ) Reklamuj telefon raczej nie wina softu. Robiles full wipe po instalacji? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Tommalek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Przecież jest świeży temat dotyczący problemu. Rozwiązaniem jest zmiana softu.Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Przed chwilą, Tommalek napisał: Przecież jest świeży temat dotyczący problemu. Rozwiązaniem jest zmiana softu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka W tym przypadku zmiana softu nie pomogła, czytaj ze zrozumieniem
Tommalek Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Hmm, fakt soft zmieniony. Inna SIM też nie hula?Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
men.stefan Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Niestety zadnej karty sim nie czytał, zmiana softu nie pomogła, odesłałem telefon do sklepu na gwarancje, w nastepnym tyg dam znac, co od serwisu uslysze
kamillm Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 1 godzinę temu, men.stefan napisał: Niestety zadnej karty sim nie czytał, zmiana softu nie pomogła, odesłałem telefon do sklepu na gwarancje, w nastepnym tyg dam znac, co od serwisu uslysze Mam nadzieje tylko ze nie kupiles od tego polskiego gsm jakiegos refurba.....
men.stefan Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nieee, watpie telefony xiaomi i tak nei są drogie, to juz refuby nawet sprzedaja w polsce ? Ja kupilem na tej aukcji ----> http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-16gb-2gb-white-bialy-vat23-i6448497671.html
kamillm Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 8 godzin temu, men.stefan napisał: Nieee, watpie telefony xiaomi i tak nei są drogie, to juz refuby nawet sprzedaja w polsce ? Ja kupilem na tej aukcji ----> http://allegro.pl/xiaomi-mi4c-16gb-2gb-white-bialy-vat23-i6448497671.html Mysle, że jacyś janusze biznesu na alllegro na bank kupuja jak najtaniej na ali (a wiadomo, ze tam refurby to sa) a pozniej sprzedaja je w polsce z zyskiem. I pozniej np. cos nie dziala tak jak u Ciebie slot SIM.
Baryla Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Polak mądr po szkodzie, natomiast dobrym pomysłem przy kupowaniu telefonów od polskich "dystrybutorów" jest sprawdzenie wszystkich podstawowych podzespołów jeszcze na "oryginalnym" sofcie (tzn z tym z którym przyszedł), w tedy w razie problemów korzystasz z 14 dniowego prawa zwrotu i jesteś co najwyżej w plecy te 10/20 PLN za przesyłkę. Ale miejmy nadzieję że sprzedawca zachowa się jak należy. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Baryla
kamillm Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 1 godzinę temu, Baryla napisał: Polak mądr po szkodzie, natomiast dobrym pomysłem przy kupowaniu telefonów od polskich "dystrybutorów" jest sprawdzenie wszystkich podstawowych podzespołów jeszcze na "oryginalnym" sofcie (tzn z tym z którym przyszedł), w tedy w razie problemów korzystasz z 14 dniowego prawa zwrotu i jesteś co najwyżej w plecy te 10/20 PLN za przesyłkę. Ale miejmy nadzieję że sprzedawca zachowa się jak należy. dobrze gadasz, potem polski januszek cebulaczek powie, Panie zjebało sie bo Pan soft jakis zaisntlowal, a kazdy wie, ze od softu takie rzeczy sie nie dzieja ;]
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wracając do tematu jaki nie widzi tej karty SIM to jest tak jak na zdjęciu ?Wysłane z mojego Mi-4c
men.stefan Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Tak dokladnie tak mialem ale na sofcie, ktory byl na poczatku rowniez nie czytalo karty, wiec to raczej wina softu nie byla (plus mieli zainstalowame jakies gowniane MI Recovery, gdzie zadnego update nie poszlo instalowac, tylko bledy wywalalo, dopeiro jak TWRP zainstalowalem szlo super) no ciekawe co mi odpisza dam oczywiscie znac Edytowane 4 Grudnia 2016 przez men.stefan
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Jest jeszcze wątek z podobnym problemem i pomogła dopiero wymiana karty SIM na nową , tak jakby nie chciał ze starszymi modelami SIM współpracować telefon.Wysłane z mojego Mi-4c
men.stefan Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Sprawdzalem wszystkie karty sim jakie mam w domu, jedna mam z tego roku z czerwca wiec jest w miare "nowa" no i wciaz jej nie czytalo
men.stefan Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Witam !!!! Sklep wlasnie odesłał mi telefon, juz czyta karte sim Lecz zainstalowali wersji 5.10 oprogramowania no i z tą jest problem, mam na mysli predkosc pobierania na Wifi ( max 200 kb/sek) co jest troche irytujace Co radzicie zrobic ? ( wgrali tez MI Recovery, w ktorym aktualizacji sie nie da zrobic xd od razu bledy wywala ) Edytowane 14 Grudnia 2016 przez men.stefan
kamillm Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 18 minut temu, men.stefan napisał: Witam !!!! Sklep wlasnie odesłał mi telefon, juz czyta karte sim Lecz zainstalowali wersji 5.10 oprogramowania no i z tą jest problem, mam na mysli predkosc pobierania na Wifi ( max 200 kb/sek) co jest troche irytujace Co radzicie zrobic ? ( wgrali tez MI Recovery, w ktorym aktualizacji sie nie da zrobic xd od razu bledy wywala ) Od razu ładowałbym TWRP i najnowsze xiaomi.eu
mrosi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi