Edvin Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Redmi pro obsługuje takowy? Posiadam na USB normalne... I niestety nie moge sprawdzić bez przejściówki/nowego kabla 3.1c. Drugie pytanie, jaki kabel USB usb3.1 polecacie? Chińskie szybko się sypią, wnioskując po przeżyciach z kablami miniusb, a potrzebuję i kabel do ładowarki, do powerbanka itd... Mam tendencję do psucia kabli i szukam czegoś trwalszego. Aukey? Nillkin? Onten? Nad tym myślałem http://allegro.pl/kabel-usb-3-1-type-c-200cm-2m-jakosc-wawa-fv23-i5990058166.html Miał ktoś styczność z kablami magnetycznymi? Edytowane 29 Listopada 2016 przez Edvin
wojtekmarchewka Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Według specyfikacji Redmi Pro obsługuje OTG, ja sam nie posiadam kabla aby to sprawdzić Co do kabla standardowego bardzo chwalone są akcesoria firmy Blitzwolf http://allegro.pl/kabel-usb-c-typ-c-blitzwolf-3a-sprawdz-i6318864519.html
Edvin Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dzięki, tak więc kupiłem kabelek USB 3.0 Male do USB 3.1 type C 5 Gbps + przejściówkę Type B type C i zobaczym, czy ten mój OTG będzie działać
plus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dnia 29.11.2016 o 11:44, wojtekmarchewka napisał: Według specyfikacji Redmi Pro obsługuje OTG, ja sam nie posiadam kabla aby to sprawdzić Co do kabla standardowego bardzo chwalone są akcesoria firmy Blitzwolf http://allegro.pl/kabel-usb-c-typ-c-blitzwolf-3a-sprawdz-i6318864519.html Redmi Pro obsługuje OTG Używałem kabel OTG z przejściówką na USB typu C podczas instalacji MIUI Polska i wszystko działało poprawnie
Edvin Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Stare OTG z kablem USB starego typu + przejściówka blitzwolf nie działa. Przyszła w tym tyg. Niemniej widziałem, że działa z normalnymi przejściówkami type C. Pytanie, czy lepiej przejściówka z podłączaniem pod prąd czy tylko z telefonu energia? vs (np do podłączenia klawiatury + myszki, bo starym OTG pod SGS4 mogłem spokojnie podłączyć klawę + myszkę + pendrive'a i działało ) Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Edvin
homman Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Możesz z telefonu. Dodatkowo z usbc masz hdmi. Otg stare ci nie działa bo jak ? Przejsciowka USB C > micro usb. Maja tylko zasilanie podpięte. Musisz kupic OTG do USB C Jak chcesz dysk to musisz mieć z zasilaniem. Albo alternatywnie na końcu kabla dajesz huba USB z zasilaniem własnym. Jak tylko pendrive to nie musi być zasilania. P.S Co za debile kupują kabel za > 200pln wart 5$ Edytowane 6 Stycznia 2017 przez homman
sp4ubw Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 @homman przejściówki USB C > Micro USB mają też OTG. Wystarczy mieć porządne i podpiąć posiadany kabel OTG z Micro USB i wszystko będzie działać. A kupując przejściówkę wystarczy czytać opisy. Są tanie bez jednego pinu i z piątym pinem też Posiadam i takie i takie. Najgorsze przejściówki robi Xiaomi bo bez OTG.
Rekomendowane odpowiedzi