Kurian Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam ! Próbowałem migracji z aktualnej xiaomi.eu dev na stable (xiaomi.eu/global) i w sumie prawie wyszło (bo chodziło mi o migrację bez wipa). Coś się wysypało z baza SMS-ów i ciągle leciały wyjątki ale to chyba do obejścia by było - myślę że wystarczy poczekać tak by migracja była z wersji dev wydanej przed stable i powinno przejść. Może ktoś próbował i wyszło tak jak myślę? To takie eksperymenty na potrzeby android pay, które ma niebawem w moim banku ruszyć ... pozdrawiam Rafał
klamek Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Od niedawna bawię się Xiaomi. Na starcie update do najnowszego Global Stable. Zaraz potem odblokowanie i root. Potem próbowałem eu dev i z Miui.pl. Powróciłem do 8.1.2 Global Stable. Jakoś tak najbardziej stabilny był mój odbiór. Kontakty/SMS/Call Log zawsze przywracałem za pomocą apki Super Backup i wszystko jest OK. Jedyna co to straciłem możliwość edycji APN Internet. Mogę jednak stworzyć nowy i zmienić preferowany typ sieci na LTE/GSM/CDMA auto (PRL) i LTE działa bardzo poprawnie. Innych wyzwań nie spotkałem.
Rekomendowane odpowiedzi