bury787 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam wszystkich. Od 3 tygodni jestem szcześliwym posiadaczem xiaomi mi5, jednak z własnej głupoty uszkodziłem SLOT na karty sim. Wsadziłem kartę sim bez szufladki, następnie podczas próby wyciągnięcia drucikiem prawdopodobnie nastąpiło uszkodzenie całego slotu. Teraz nie moge wepchnąć szufladki. Szufladka blokuje się jakieś 2 mm przed końcem. Wydaje mi się ze mogło się coś odgiąć. Dodatkowo z tego gniazda wypadły 2 małutkie elementy, coś w stylu zaczepu. I teraz pytanie do Was, jak wygląda wymiana całego slotu? czy jest w ogóle możlwia? Może macie do polecenia jakiś serwis lub osobe która będzie mi w stanie to zrobić. Liczę na szybką odpowiedź.
ik`ey Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Pisz do @Acid https://miuipolska.pl/serwis-xiaomi/
Acid Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Współczuję. Na aliexpress widziałem sloty do przelutowania. Ale to chyba 2x cięższa robota niż w MI3. Nie wiem czy byśmy sobie poradzili z tym, mimo tego że robimy naprawy MI3. Jak byś się zdecydował (a pewnie nie masz wyjścia) to pisz na micenter.pl zgłoszenie. Ale to będzie na takiej zasadzie, że miesiąc czekania na tą część i próba lutowania i albo się uda albo nie.
bury787 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź. Cały czas mam nadzieje ze to kwestia dogięcia czegoś w tym slocie. Za długo się nie nacieszyłem moją mi5 Po południu wstawie zdjęcie elementu który odpadł. Może ktoś z Was rozpozna co to.
Acid Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Lol no jak coś odpadło to co chcesz więcej wiedzieć? To pewnie złote piny. Nawet nie ma co doginać bo nie ma tam się jak dostać bez wycięcia... blaszki dremmelem.
bury787 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Opublikowano 28 Listopada 2016 Dodaje 2 zdjęcia, tak jak mówiłem. Czyli pozostaje tylko wymiana całego slotu na karte sim, tak?
Acid Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Oczywiście. Przecież piny wypadły. Wysłane z mojego Mi Note 2 1
Rekomendowane odpowiedzi