Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na wstępie zaznaczam że przejrzałem już forum Miui Polska i pomimo zastosowania wspomnianych zaleceń nadal mam problem z zapisywaniem śladu trasy w aplikacji Strava.

Zapisuje się ok. 3 do 5km trasy na rowerze i koniec. Czas trwania aktywności jest zgodny, jednak GPS siada...

Próbowałem różnych opcji, nadal nie działa, aktualizacja Miui również nie pomogła. Jedyne co znalazłem a czego nie próbowałem to pomysł z zagranicznego forum mianowicie:  "turning on "developer settings and then switch the memory optimization to low" jednak nie wiem gdzie to u mnie ustawić i czy to w ogóle pomoże...

poniżej przesyłam screeny z moimi ustawieniami w telefonie: dwa pierwsze to ustawienia przy oszczędności w aplikacjach, trzeci ustawienie bez oszczędności, no i ustawienie GPS

dzięki z góry za pomoc!

Screenshot_2016-11-27-21-40-13-238_com.miui.powerkeeper.png

Screenshot_2016-11-27-21-40-09-673_com.miui.powerkeeper.png

Screenshot_2016-11-27-21-40-00-842_com.miui.powerkeeper.png

Screenshot_2016-11-27-21-41-43-437_com.android.settings.png

Opublikowano
12 minut temu, tutifrutti6 napisał:

Próbowałem różnych opcji, nadal nie działa, aktualizacja Miui również nie pomogła. Jedyne co znalazłem a czego nie próbowałem to pomysł z zagranicznego forum mianowicie:  "turning on "developer settings and then switch the memory optimization to low"

Wątpię żeby to pomogło, ale to ustawienie znajdziesz w opcjach programistycznych (żeby dostać się do tych opcji musisz siedem razy kliknąć w wersję miui w informacjach o telefonie i staniesz się programistą). Nie znam tej aplikacji ale na pewno można jeszcze pogrzebać w ustawieniach oszczędzania baterii, uprawnieniach itd.

Opublikowano

W panelu sterowania dodaj apkę w uprawnieniach do autostartu, możesz też spróbować kliknąć zębatkę na górze i wejść w zasilanie i wyłączyć zamykanie aplikacji gdy zablokowany, ale chyba najpewniejsze będzie zakłódkowanie aplikacji kiedy z niej korzystasz (ostatnie aplikacje - przyciągnięcie apki w dół - znaczek kłódki). 

Opublikowano

włączyły mi się tryb programisty ale nadal menu ustawień wygląda tak samo... a co do uprawnień to wszystko niby jest ok.. chyba że coś mi umknęło:

Screenshot_2016-11-27-22-31-51-583_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2016-11-27-22-32-12-005_com.android.settings.png

Screenshot_2016-11-27-22-32-20-532_com.android.settings.png

Screenshot_2016-11-27-22-32-32-856_com.android.settings.png

Screenshot_2016-11-27-22-32-40-890_com.android.settings.png

11 minut temu, RegimeOfTerror napisał:

W panelu sterowania dodaj apkę w uprawnieniach do autostartu, możesz też spróbować kliknąć zębatkę na górze i wejść w zasilanie i wyłączyć zamykanie aplikacji gdy zablokowany, ale chyba najpewniejsze będzie zakłódkowanie aplikacji kiedy z niej korzystasz (ostatnie aplikacje - przyciągnięcie apki w dół - znaczek kłódki). 

dzięki spróbuje jutro i zobaczymy czy coś się zmieni!

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...