tutifrutti6 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Witam, na wstępie zaznaczam że przejrzałem już forum Miui Polska i pomimo zastosowania wspomnianych zaleceń nadal mam problem z zapisywaniem śladu trasy w aplikacji Strava. Zapisuje się ok. 3 do 5km trasy na rowerze i koniec. Czas trwania aktywności jest zgodny, jednak GPS siada... Próbowałem różnych opcji, nadal nie działa, aktualizacja Miui również nie pomogła. Jedyne co znalazłem a czego nie próbowałem to pomysł z zagranicznego forum mianowicie: "turning on "developer settings and then switch the memory optimization to low" jednak nie wiem gdzie to u mnie ustawić i czy to w ogóle pomoże... poniżej przesyłam screeny z moimi ustawieniami w telefonie: dwa pierwsze to ustawienia przy oszczędności w aplikacjach, trzeci ustawienie bez oszczędności, no i ustawienie GPS dzięki z góry za pomoc!
FromWP Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 12 minut temu, tutifrutti6 napisał: Próbowałem różnych opcji, nadal nie działa, aktualizacja Miui również nie pomogła. Jedyne co znalazłem a czego nie próbowałem to pomysł z zagranicznego forum mianowicie: "turning on "developer settings and then switch the memory optimization to low" Wątpię żeby to pomogło, ale to ustawienie znajdziesz w opcjach programistycznych (żeby dostać się do tych opcji musisz siedem razy kliknąć w wersję miui w informacjach o telefonie i staniesz się programistą). Nie znam tej aplikacji ale na pewno można jeszcze pogrzebać w ustawieniach oszczędzania baterii, uprawnieniach itd.
RegimeOfTerror Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 W panelu sterowania dodaj apkę w uprawnieniach do autostartu, możesz też spróbować kliknąć zębatkę na górze i wejść w zasilanie i wyłączyć zamykanie aplikacji gdy zablokowany, ale chyba najpewniejsze będzie zakłódkowanie aplikacji kiedy z niej korzystasz (ostatnie aplikacje - przyciągnięcie apki w dół - znaczek kłódki).
tutifrutti6 Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Opublikowano 27 Listopada 2016 włączyły mi się tryb programisty ale nadal menu ustawień wygląda tak samo... a co do uprawnień to wszystko niby jest ok.. chyba że coś mi umknęło: 11 minut temu, RegimeOfTerror napisał: W panelu sterowania dodaj apkę w uprawnieniach do autostartu, możesz też spróbować kliknąć zębatkę na górze i wejść w zasilanie i wyłączyć zamykanie aplikacji gdy zablokowany, ale chyba najpewniejsze będzie zakłódkowanie aplikacji kiedy z niej korzystasz (ostatnie aplikacje - przyciągnięcie apki w dół - znaczek kłódki). dzięki spróbuje jutro i zobaczymy czy coś się zmieni!
Rekomendowane odpowiedzi